blog sharepoint workflows programmeren

Alle workflow software

In de loop der jaren bouwen organisaties vaak ongemerkt aan inefficiënte, handmatige workflows. Het resultaat? Trage processen, fouten en een onoverzichtelijke berg werk.

Workflow software helpt organisaties om processen sneller te laten verlopen. Medewerkers weten beter wat er van ze verwacht wordt en processen kunnen overal en altijd uitgevoerd worden. Ook worden er minder fouten gemaakt.

We helpen onze klanten tijd te besparen door slim om te gaan met automatische herkenning van gegevens en handmatige werkzaamheden zoveel mogelijk terug te dringen

Roberto van den Heuvel
Manager Consultancy & Solutions Xtandit

Wat is een workflow?

Om het belang van automatiseren te begrijpen, is het belangrijk om eerst het begrip workflow helder voor ogen te hebben. Een workflow is een proces dat ervoor zorgt dat een gestructureerd bedrijfsproces wordt geregeld.

We onderscheiden twee soorten workflows:

  • System workflows
  • Human workflows

Bij system workflows staat de interactie tussen systemen centraal, terwijl bij human workflow de interactie tussen mensen van belang is. Waar mensen met elkaar communiceren, gaan veel dingen mis. Als er ook nog digitale systemen in het spel zijn, wordt dit risico alleen maar groter.

Wat kan er allemaal misgaan in human workflows?

Een paar voorbeelden:

  • Verkeerde input
  • Onjuiste keuze voor vervolgstap
  • Vertraging in de looptijd door bijvoorbeeld ziekte of vakanties

Waarom workflows automatiseren?

Wanneer je een bedrijfsproces digitaliseert, ondervang je een groot deel van de dingen die mis kunnen gaan. De kans op fouten wordt kleiner en de snelheid van het proces wordt groter. Hiermee kunnen organisaties veel kosten besparen.

Workflows automatiseren zorgt voor een forse daling van de kosten. Processen verlopen veel efficiënter

Jeroen Geijtenbeek
Directeur Indocs

Waarom kiezen voor een tool?

Organisaties die zelf maatwerkoplossingen ontwikkelen en programmeren, krijgen hier meestal op de lange termijn spijt van. Het is duurder, ingewikkelder en maakt een organisatie in grote mate afhankelijk van enkele medewerkers.

Xtandit: meer dan software alleen….

Ieder bedrijf is anders en heeft daarom andere behoeften. Daarom heeft Xtandit een partnership gesloten met Indocs en Nuance, specialisten op het gebied van digitalisatie van documenten en automatisering van bedrijfsprocessen. Wij bundelen onze expertise, en kunnen klanten op die manier de beste begeleiding en service bieden op het gebied van workflow automatisering. Zo werk je altijd met de oplossing die het beste past bij de organisatie.

Onze experts staan altijd voor je klaar!

Verdwaald tussen de oplossingen? Of wil je gewoon een goed advies? Onze specialisten helpen je graag.

Een keertje kijken in ons Experience Center? Laat een berichtje achter
expert software1