zeeman reclamegroep istock

Zeeman Reclamegroep

De Zeeman Reclame Groep is een van de meest veelzijdige en vooruitstrevende reclamebedrijven van Noord-Holland. Met het aanschaffen van de Xerox 700i heeft het bedrijf slim geïnvesteerd in een digitale kleurenpers.

De Zeeman Reclame Groep is een van de meest veelzijdige en vooruitstrevende reclamebedrijven van Noord-Holland. Hier vind je werkelijk alle disciplines onder één dak, van advies tot ontwerp van  logo, huisstijl of brochure, van belettering tot drukwerk, van internet websites en webshops tot zeefdrukken. Met het aanschaffen van de Xerox 700i heeft de Zeeman Reclamegroep geïnvesteerd in een slimme digitale kleurenpers. Met deze aanschaf wordt zowel het aanbod als de capaciteit van de digitale drukkerij sterk uitgebreid.

In gesprek met Jeroen en Menno Zeeman, eigenaren Zeeman reclamegroep.

De Zeeman reclame groep bestaat uit 3 filialen, welke dienen als drukkerij, zeefdrukkerij, beletteringsbedrijf, internetbedrijf en reclamestudio. In 1999 zijn we met de reclamestudio begonnen, door overnames en autonome groei zijn we groter geworden. Sinds 1 mei 2017 hebben de Zeeman Reclamegroep en Drukkerij Gerja voor een samenvoeging gekozen van de twee bedrijven. Dit betekent voor de drukkerij een schaalvergroting en modernisatieslag.

Voor wat voor klanten werken jullie?

We hebben heel veel verschillende klanten. Van zzp-er's tot multi-nationals. En alles daar tussen in. We kunnen eigenlijk elk bedrijf bedienen. We hebben klanten die snel geholpen willen worden, maar daarnaast ook af en toe een goed advies nodig hebben. Voor onze klanten is het prettig dat ze 1 aanspreekpunt hebben waar ze terecht kunnen met al hun vragen op reclame gebied. Ze kunnen van alles bij ons neerleggen en dan zorgen wij dat het goed komt.

Is dat de reden dat klanten voor jullie kiezen?

Niet alleen. We hebben ook klanten die alleen drukwerk doen, vormgeving willen of iets met het internet. De laaste tijd zien we wel dat dit soort klanten ook steeds meer andere diensten bij ons afnemen. We kunnen heel veel leveren en in huis doen. Daarbij houden we goed contact met onze klanten, zodat je weet wat er voor mogelijkheden zijn.

Wat is jullie visie op de toekomst van de grafische branche?

In deze tijd wordt het wat minder. Klanten zijn geneigd om dingen op internet te bestellen, of in het buitenland. Maar we investeren in kwaliteit en gaan heel pragmatisch met de zaken om. We nemen de dingen zoals ze komen en springen op nieuwe ontwikkelingen in als ze op ons afkomen.

Hoe zorgen jullie dat de persen blijven draaien?

We zijn sterk in het binnenhalen van nieuwe klanten. De oplages worden wel steeds kleiner. Maar daar zijn we op ingesprongen doordat we nu ook digitaal printen aanbieden. Met de aanschaf van onze nieuwe printer willen we het gat tussen offset en printen opvullen. Er is geen zichtbaar verschil meer tussen drukwerk en print. voor bedrijven die kleinere oplages willen is dat ideaal.

Met de aanschaf van onze nieuwe printer willen we het gat tussen offset en printen opvullen. Er is geen zichtbaar verschil meer tussen drukwerk en print..

Jeroen Zeeman
Zeeman Reclamegroep

Waarom hebben jullie voor de Xerox 700i gekozen?

We hebben nu naast onze Xerox 2240 een Xerox 700i. Deze is niet alleen heel snel, hij kan ook meer en dikkere soorten papier printen. De volvlakken zijn mooier, de kwaliteit is gewoon beter. Als je op een mooi papiersoort print, dan ziet dat er gewoon heel goed uit. We zien een stijging in het aantal printopdrachten en een daling in het drukwerk. Daar biedt de 700i een goede invulling voor.

Wanneer adviseren jullie print en wanneer drukwerk?

Wat we niet kunnen leveren op drukwerk gebied, dat pakken we nu wel mee met het printen. Daarnaast is het voornamelijk een prijs kwestie. Onze klanten willen goedkoper drukwerk en kleinere oplages. De kwaliteit is vrijwel gelijk. En we kunnen alles snel leveren, print- en drukwerk.

Zie je de digitalisering als een bedreiging of als een kans?

Beide. Voor het drukken is het natuurlijk een bedreiging. Als je echt wilt digitaliseren dan gaat dat vaak via internet. Maar dat bieden we ook aan, dus is het voor ons weer een kans. We kunnen onze klant gewoon op elk gebied helpen.  Met 30 man in dienst hebben we veel specialistische kennis in huis. Wanneer je een bedrijf koopt, dan haal je daar ook meer kennis en kunde mee in huis.

Waarom hebben jullie Xtandit als leverancier gekozen?

Omdat er goed geluisterd werd naar onze wensen. Toen we voor een nieuwe machine hadden gekozen, zijn we gaan kijken naar verschillende partijen. Bij Xtandit hadden we een goed gevoel. De begeleiding was goed, Peter Luting van Xtandit is hier een aantal keren langs geweest. Hij heeft mee gedacht. We zijn zelfs bij Xtandit langs geweest om tests te doen met wat de printer aan kon.  Uiteindelijk is er een goed voorstel neergelegd. We kregen echt het idee dat bij Xtandit de kennis en bereidheid aanwezig is om snel te helpen als er een probleem is. Het hele plaatje klopte. Zelfs de prijs.

Uitgelicht: Productieprinters

Een productieprinter is een systeem dat in korte tijd hoge volumes kan produceren. Productieprinters worden ook wel digitale persen, productiesystemen, hoogvolume printers of Xerox persen genoemd. 

Bekijk het portfolio
Productieprinters Xtandit