secrass Xtandit

Secrass

Secrass

Bij Secrass houden ze wel van een uitdaging. Dat er steeds minder ‘standaard’ drukwerk geproduceerd wordt, ziet mede-eigenaar Ed Goselink dan ook allerminst als een bedreiging. “Ik zie juist in deze tijd nieuwe kansen. Er is meer vraag naar bijzonder drukwerk, we kunnen experimenteren met materialen en ons onderscheiden in service.” Daarom ging Goselink samen met Xtandit op zoek naar een machine om meer mogelijkheden in eigen huis te hebben om bijzonder drukwerk te creëren. Uiteindelijk heeft Secrass gekozen voor de Xerox Versant 80. 

Wat doet Secrass?

Waar sommige grafische dienstverleners het moeilijk hebben, is Goselink uiterst optimistisch gestemd. “Wij plussen al jaren in omzet.” Secrass biedt diversiteit in dienstverlening, kwaliteit en service.” Diversiteit is wellicht nog wat zacht uitgedrukt. Zelf spreekt Goselink eerder van een ‘oceaan aan mogelijkheden’. “Wij zeggen geen nee tegen een bijzondere opdracht, we gaan het gewoon doen. Dat levert soms wel spannende situaties op.”

Onlangs heeft Goselink nog zo’n aparte opdracht uitgevoerd. “Een horecaondernemer vroeg ons om jassen labels te leveren. Nu is alles mogelijk, maar de oplage was dermate beperkt dat we geen grote productie konden starten. Toen hebben we bedacht om PVC materiaal te beprinten en daar zijldoekringen aan vast te maken. Het werd een heel origineel product. Het interessante aan zo’n project is dat je echt iets nieuws brengt.”

We experimenteren graag met materialen

Ed Goselink
Secrass

Bij welke uitdaging heeft Xtandit Secrass geholpen?

De vragen vanuit de klant veranderen naar meer kleine oplages met meer bijzondere materialen. Daarom ging Goselink op zoek naar een machine die geschikt is voor dit soort opdrachten. “We zijn met Xtandit in contact gekomen omdat we vroeger veel printwerk verzorgden en sinds die tijd goede ervaringen hebben met Xtandit. We hebben binnen de markt gekeken waar we mogelijkheden zagen. Xtandit bleek de meeste mogelijkheden te bieden.” Secrass heeft gekozen voor de Xerox Versant 80.

Wat zijn de voordelen van de Xerox Versant 80?

Goselink: “We waren met name op zoek naar een machine met sterke mogelijkheden op het gebied van kleurmanagement en registratie.” Met de oude machines leverde dit nog wel eens problemen op. “Als je kleine producties draait is het vervelend als de registratie niet meteen goed is.” Met de Versant 80 is de eerste print meteen goed. “Dit bespaart ons veel tijd en daarmee ook kosten, vooral omdat de registratie veel beter verloopt. Daarnaast bespaart deze machine ons ook veel irritaties.”

Ook allround medewerker Stefan de Rooij ervaart de voordelen van het werken met de Versant 80. “Het is een stabiel apparaat dat betrouwbare, consistente resultaten aflevert. Ook als ik maar één dubbelzijdige print nodig heb, kan ik er vanuit gaan dat dat helemaal goed komt met deze machine.”

Hoe verliep de samenwerking met Xtandit?

Goselink: “We hadden al goed contact met Xtandit en goede ervaringen met Xtandit. De technische contactpersoon bij Xtandit helpt ons altijd uitstekend met lastige vragen. Voor ons was het dus vanzelfsprekend om ook onze nieuwe aanschaf weer via Xtandit te doen. In gesprek met potentiële leveranciers merk je meteen of ze alleen hun eigen aanbod willen slijten, of echt op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden. Een goede leverancier zoals Xtandit helpt ook met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden van machine, bijvoorbeeld om met speciale papiersoorten te werken. En als iets echt niet kan, helpt Xtandit ons altijd om te zoeken naar een oplossing.”

Uitgelicht: de Xerox Versant 80

Bart Klarenbeek, inside sales bij Xtandit, spreekt dagelijks met grafische ondernemers. Vaak hoort hij dat de operator verantwoordelijk is voor het eindresultaat van herhaalopdrachten. Naar zijn idee zou de printer hier eigenlijk verantwoordelijk voor moeten zijn. De Versant 80 is een machine die deze verantwoordelijkheid aankan. In zijn blog laat Bart de gebruikers van deze digitale pers aan het woord. Hoe ervaren zij het werken met deze machine?

Lees verder
xeroxversant 80 review
Ivo Bakker
Sales Manager
06-43362206