royal brinkman

Royal Brinkman

Duurzaam ondernemen en kosten besparen gaan hand in hand 'Royal Brinkman voorop in Tuinbouw' luidt het motto. En dat motto neemt Royal Brinkman zeer serieus. Xtandit heeft Directeur Van Mil en systeembeheerder Henk Naaktgeboren geholpen om het printerpark toekomstbestendig in te richten met de Colorqubes van Xerox.

Wat doet Royal Brinkman?

Royal Brinkman is een snelgroeiend internationaal bedrijf, dat sinds 1985 de titel 'koninklijk' mag dragen. In totaal werken er zo'n 316 mensen bij Royal Brinkman, waarvan 246 in Nederland. De rest werkt in één van de andere belangrijke tuinbouwgebieden ter wereld waar Royal Brinkman present is. “In het buitenland willen wij ook lokaal aanwezig zijn, om de kwekers ter plaatse zo goed mogelijk van dienst te zijn”, legt Van Mil uit. De specialisten van Royal Brinkman komen dan ook veel over de vloer bij hun klanten. “We hebben vierduizend telers waar we regelmatig komen. Die klanten telen bijvoorbeeld rozen, chrysanten, gerbera’s, tomaten, paprika, komkommers en potplanten.” De diensten en producten die Royal Brinkman levert zijn heel divers. “Sommige klanten kopen onze serviceartikelen, voor anderen ontwerpen en maken we verpakkingen, helpen we met de gewasbescherming, teeltwisseling, desinfectie, gewasverzorging of leveren we een bijdrage aan technische projecten. Daarnaast hebben we een Royal Brinkman webshop die 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend is, hiermee verwerken we duizenden orders per maand. Deze orders worden stuk voor stuk bij de klant voor de deur afgeleverd. Dit is een bedrijf waar doorlopend ontzettend veel gebeurd.”

In de 130 jaar dat ons internationale bedrijf bestaat, is innovatie altijd een hoofdpijler geweest.

Ton van Mil
Royal Brinkman

Hoe belangrijk is duurzaamheid voor Royal Brinkman?

“Consumenten vinden het steeds belangrijker dat gewassen duurzaam geproduceerd zijn. De kwekers, onze klanten, zijn daarom meer en meer op zoek naar nieuwe manieren om hun bedrijf te verduurzamen.” Van Mil en zijn team zijn daarom op zoek naar slimme oplossingen om hun klanten hiermee van dienst te zijn. “Zaken als biologische gewasbescherming, maar ook energiezuinige oplossingen als warmte opslag en het gebruik van zonnepanelen worden steeds belangrijker, maar zijn niet altijd eenvoudig om te realiseren. Biologische gewasbescherming werkt bijvoorbeeld heel anders dan traditionele gewasbescherming. Door onze klanten hiermee te helpen dragen wij ons steentje bij aan de duurzaamheid van de sector. Ook in ons interne proces kiezen we waar mogelijk voor duurzame oplossingen in onze bedrijfsvoering. Wanneer we bij een investering de mogelijkheid hebben om voor duurzaam te kiezen dan doen we dat.”

Bij welke uitdaging op dit gebied heeft Xtandit Royal Brinkman kunnen helpen?

Voor systeembeheerder Naaktgeboren stond vorig jaar de vervanging van het volledige printerpark op de agenda. “We hadden vijftig printers die allemaal vervangen moesten worden. We hadden op dat moment één printer via Xtandit. We wilden niet alleen nieuwe printers, maar we wilden het ook slim aanpakken. We wilden het printerpark centraliseren en alleen nog printers op centrale plekken plaatsen. Ook het onderhoud en de levering van supplies wilden we uitbesteden. Dan heb je minder printers nodig, maar wel zwaardere machines.”

Xtandit Managed Supply Service (MSS) is een extra service die we erbij genomen hebben. Xtandit houdt voor ons van afstand in de gaten hoeveel inkt we nog hebben en dit wordt vervolgens automatisch aangevuld.

Henk Naaktgeboren
Royal Brinkman

Voor welke printers en diensten heeft Royal Brinkman gekozen?

Samen met Xtandit ging Naaktgeboren op zoek naar de producten en diensten die aansloten bij de behoeften van het bedrijf. Ze besloten een paar maanden een test te doen met de duurzame Colorcube. “De ervaringen met die printer waren prettig. De gebruikers waren enthousiast. Daarom besloten we om een groot deel van de printers te vervangen door Colorqubes. Nu hebben we 12 Colorqubes en 8 andere modellen. Bij deze beslissing gaf de doorslag dat we hiermee een gezonde werkomgeving kunnen combineren met een kostenefficiënte afdrukmethode. Een goed voorbeeld hiervan is het printen van onze facturen. We printen onze facturen in kleur, maar ze worden als een zwart-wit print afgerekend, dat was met deze printer als eerste mogelijk. Hierdoor hebben we ons voorgedrukte briefpapier met logo niet meer nodig. Ook onze brochures kunnen we nu makkelijk op alle printers afdrukken. Voorheen moest dat altijd op één afdeling gebeuren, waar toevallig een machine stond waar dat mee kon.”

Behalve de printers zelf, heeft Royal Brinkman besloten om het onderhoud van de machines uit handen te geven. “Xtandit verzorgt dit nu voor ons. Voorheen waren we zo'n tien uur in de week bezig met het onderhoud van de machines, het is prettig dat we daar nu geen omkijken meer naar hebben.”

Wat zijn de voordelen van de aanschaf van de nieuwe Colorqubes?

“Het is een duurzame én kostenefficiënte oplossing. We besparen ook tijd en geld door het beheer van supplies en het onderhoud aan de machines uit te besteden. Wat ook handig is, is dat Xtandit overzichten voor ons maakt met betrekking tot het verbruik van de printers. Zo kunnen we intern bijsturen als dat nodig is.”

Hoe beviel de samenwerking met Xtandit?

“Xtandit heeft ons goed geadviseerd”, zegt Naaktgeboren. “Wij hadden onze wensen, en we hadden geen ervaring met de Colorqube. Xtandit heeft alle kosten goed voor ons op een rij gezet, zodat we wisten dat we ook qua kosten de beste keus maakten. En op dit moment hebben we het aantal printers in het hele bedrijf kunnen terugbrengen van 50 naar 20 printers: een flinke daling.

Voor welk bedrijf of organisatie is Managed Supplies Services geschikt?

MSS is geschikt voor bedrijven en organisaties die:

  • willen besparen op de afdrukkosten
  • maandelijks één verzamelfactuur willen ontvangen
  • geen voorraadverspilling willen
  • budgetgericht werken
  • kantoren in het buitenland hebben en die alles rondom de printprocessen willen outsourcen aan één partner
  • op basis van een Service Level Agreement willen samenwerken
  • ICT afdelingen hebben die zich willen focussen op kerntaken
Lees meer over Xtandit Managed Supplies Services
ontzorging MSS Xtandit
Marco van Drogenbroek
Account Manager Document Process Solutions
06-43362202
Marco van Drogenbroek Xtandit