Of Course header

Of Course

Bij Of Course Accountants in Houten digitaliseert men alle klantdocumenten. Van bankverklaring tot testament. Dat gebeurt razendsnel in grote en kleine oplages met de scanoplossing Xtendis.  Klanten kunnen hierdoor altijd hun actuele dossier inzien op het beveiligde online ondernemersplatform.

 

Edwin Haring begon bij Deloitte in Houten zijn carrière.  In 1989 is hij vervolgens met Of Course Accountancy zijn eigen onderneming gestart. Dat groeide uit tot 8 medewerkers die ondernemers bij staan met meer dan alleen financiële expertise en advies. Het coachen en begeleiden van ondernemers om nog betere resultaten te behalen is integraal onderdeel van de bedrijfsfilosofie. Dat verklaart waarom ze zichzelf het predikaat 'de ondernemende accountant' hebben gegeven. En misschien ook wel waarom ze destijds met Xtandit in zee zijn gegaan.

Ik houd van transparantie en van proactief adviseren. Dat doet Xtandit.

Edwin Haring
Of Course

In gesprek met Edwin Haring, directeur Of Course Accountancy.

De meeste collega's houden zich bezig met het samenstellen van de jaarrekening. Bij ons begint het daarmee. We leggen het financiële fundament, we leiden de ondernemer op zodat ze zoveel mogelijk zelf kunnen doen. Daarbij kijken we ook naar de toekomst en naar het gedrag van de ondernemer. Hiervoor beschikken we over de e-scan ondernemerstest die door mijn zakenpartner is ontwikkeld. Hij is er zelfs op gepromoveerd en de test wordt breed ingezet in het midden- en kleinbedrijf.  Zelfs op scholen en universiteiten.

Op wat voor type klant richten jullie je?

Het loopt van 1 tot 100 personen. We willen liever geen ondernemingen van meer dan 100 mensen omdat er dan vaak tussenlagen zijn. Die ondernemingen hebben vaak een HRM afdeling en kunnen een hoop zelf. Onze doelgroep is de MKB onderneming met minder dan 100 werknemers.

Hoe ziet het coachen er in de praktijk uit?

Het gaat verder dan gewoon de jaarrekeningen, de cijfers en de boekhouding. We voeren ook gesprekken over het ondernemerschap. Hoe word je succesvoller? Wat is je strategie? Hoe kun je dat het beste tot uitdrukking brengen? Hoe ga je om met tegenslagen? Noem maar op. Daar coachen wij in.

Wat voor rol speelt Xtendis in jullie bedrijfsproces?

We vinden een goed geautomatiseerde omgeving belangrijk. Dus dat betekent dat we up-to-date software hebben op het gebied van controlling en accounting. Ook op het gebied van digitaliseringsprocessen wilden we dus het nieuwste van het nieuwste.
De ondernemer heeft veel documenten, waardoor wij een grote dagelijkse toestroom hebben van  allerlei overeenkomsten. Denk hierbij aan testamenten, de huwelijkse voorwaarden, het pensioen etc. etc. Dat willen we allemaal graag digitaal opgeslagen hebben zodat wij, maar ook onze klanten zelf, daar gemakkelijk en snel toegang tot hebben. Daar gebruiken we Xtendis voor.

Lees hier meer over Xtendis
xtendis

Kunnen klanten zelf hun dossier inzien?

Dat kan online via ons eigen ondernemersplatform. De permanente digitale dossiers zijn toegankelijk voor de desbetreffende klant.

Hoe ervaren jullie klanten het?

Ze vinden het fijn. Wij staan bekend om onze transparantie. We hebben klanten die hun zaken thuis zo goed opbergen dat ze die nooit meer terug kunnen vinden. Als ze bijvoorbeeld huwelijkse voorwaarden of een testament willen hebben, dan kunnen ze naar onze site gaan en ze downloaden. En eventueel acties op ondernemen. Kijk testamenten moeten toch om de zoveel jaar opnieuw bekeken worden door de notaris. Het is wel handig wanneer dat direct beschikbaar is. Het is veilig.

Hoe wordt er met Xtendis gewerkt door de medewerkers?

Wij gebruiken Xtendis periodiek in onze bedrijfsvoering. Eigenlijk scannen we alles. Xtendis is een digitale oplossing waarbij de servicegraad ook heel hoog is. Bij de invoering van het systeem vond ik het belangrijk dat er goede ondersteuning was. Die krijgen we ook. Van implementatie tot nazorg. We hebben tijdens de opstart weleens een probleem gehad en dat werd gelijk opgelost. Dat is wel prettig. Dan werk je meer als team, dan dat je als individueel gewoon je ding doet. Daar houd ik van: 1 + 1 =  3. Als het goed is.

Xtendis is een stabiele digitale archiveringsoplossing, waarbij in samenwerking met Xtandit, de servicegraad ook heel hoog is.

Edwin Haring
Of Course

Hoe zijn jullie bij Xtandit gekomen?

We hebben een tijd gekend dat we snel groeiden, op een gegeven moment kregen we last van verouderde machines. Toen hebben we Xtandit binnengehaald en hebben we een hele mooie oplossing gekregen. Of meerdere oplossingen. Sindsdien is Xtandit een hele betrouwbare partner voor ons. Als we bellen omdat we een probleem hebben met een machine, dan komen ze ook direct binnen 24 uur. Dat is voor ons belangrijk, omdat we gewoon door moeten kunnen. We willen niet teveel dossiers op tafel hebben liggen die we nog in moeten scannen. Efficiency is voor ons belangrijk.

Wat maakt dat het klikt met Xtandit?

Xtandit is een jong, dynamisch bedrijf. Ze hebben altijd het nieuwste van het nieuwste. Ja, dat vind ik wel interessant. Dat betekent in ieder geval dat het bedrijf innovatief is en ook graag de nieuwste ontwikkelingen wil delen met haar klanten. Daar houd ik van. Ik houd van transparantie en van proactief adviseren. Dat doet Xtandit.

Marco van Drogenbroek
Account Manager Document Process Solutions
06-43362202
Marco van Drogenbroek Xtandit