mcwindo's

McWinDo's

Snelheid, accuratesse en direct contact. Voor Remco Kuiperij, directeur van McWinDo's, zijn dit al achttien jaar de sleutelwoorden tot het succes van de organisatie. McWinDo's is gespecialiseerd in kleinschalig printwerk waarbij meedenken met de klant en snel een kwalitatief goed product afleveren voorop staat. Samen met Xtandit ging Kuiperij daarom op zoek naar de oplossing die het beste paste bij de wensen van het bedrijf. McWinDo's koos voor de Xerox J75-kleurenpers.

Wat doet McWinDo's?

McWinDo's is een digitale drukkerij in Lichtenvoorde. Zowel landelijk opererende bedrijven als kleinere ondernemingen en eenmanszaken weten McWinDo's te vinden. McWinDo's pakt het net even anders aan dan andere organisaties. Zo heeft Kuiperij een bijzondere visie op printingservice: “In onze begintijd werd het printen en de print als een product gezien. McWinDo’s ziet print al vanaf het begin als een dienst. Het product kan snel en flexibel ingezet worden, de dienstverlening bestaat uit het meedenken met de klant over de ideale uitvoering. Soms wordt daarbij gekozen voor een combinatie van traditioneel drukwerk en het daarna inprinten van het product. Geregeld door vakkundig personeel dat op een reclamebureau niet zou misstaan. Het 'printwerk' wordt daarmee meer dan een product. Het is een dienst geworden.”

Eén van de medewerkers van McWinDo's is Daan Brouwer, allround medewerker en dtp'er. Hij is opgeleid als vormgever en adviseert klanten op dit gebied. “Soms maak ik bestanden vanaf 'nul' op, andere keren maak ik correcties en laat ik de vormgeving beter aansluiten bij de wens van de klant.” Na het opmaken houdt Brouwers' werk niet op. “Elke medewerker begeleidt het hele productieproces. Ik heb dus ook het eindproduct in handen, doe de afwerking en regel het proces van verpakken.”

Hoe speelt McWinDo's in op trends in de branche?

Digitalisering een bedreiging? Niet voor McWinDo's, weet Kuiperij. “De massaproductie wordt overgenomen door online aanbieders, maar wij leveren op het gebied van snelheid en flexibiliteit echt meerwaarde. We gebruiken de digitalisering om nog sneller en accurater te werken, maar tegelijkertijd het persoonlijk contact met de klant te behouden.”

Nog meer dan voorheen moet een printservice zich richten op de één op één marketing dienstverlening, volgens Kuiperij. “De printproducten die uniek zijn voor de klant, uniek in aantal als ook in uitvoering. Snelheid is essentieel.”

Bij welke uitdaging heeft Xtandit McWinDo's kunnen helpen?

Om die flexibiliteit, snelheid en accuratesse te bieden aan de klant, is het belangrijk voor McWinDo's om de juiste machines te hebben staan. “De klant moet één exemplaar kunnen krijgen, maar ook tien. En misschien wil de klant wel tien verschillende producten. Dat moet allemaal kunnen.” Kuiperij streeft dan ook altijd naar een up-to-date machinepark. Samen met Xtandit heeft McWinDo's de mogelijkheden onderzocht. “We zijn uitgekomen op de Xerox J75-kleurenpers.”

Elke medewerker begeleidt het totale productieproces

Daan Brouwer
Allround medewerker en dtp'er McWindo's

Wat zijn de voordelen van de Xerox J75-kleurenpers?

Kuiperij is ontzettend tevreden over de keuze voor de Xerox J75-kleurenpers. “Deze machine is ideaal voor veel en kleinere klussen en de kwaliteit is geweldig. De J75 was de slimste keuze qua aantallen, prijs, flexibiliteit en snelheid.” Ook vindt Kuiperij het prettig dat de machine zo betrouwbaar is. “Ik heb tijden meegemaakt dat er iedere week wel een printer een dag stil stond en dat er een monteur de hele dag mee bezig was. Dankzij Xtandit hebben we nu de nieuwste machines staan, die gewoon doen wat ze moeten doen.”

Hoe verliep de samenwerking met Xtandit?

De keuze voor Xtandit was niet meteen vanzelfsprekend. “We hebben ons eerst georiënteerd. Bij dit soort beslissingen benaderen we altijd drie spelers in de markt. In de loop der jaren is Xtandit steeds verder gestegen in die top drie.” Kuiperij is dan ook tevreden met de keuze voor Xtandit. “We waren blij verrast met Xtandit, omdat onze visie en de visie van Xtandit goed bij elkaar passen. Bij de eerste kennismaking kregen we een foutloze demonstratie van kundige mensen. De communicatie verloopt goed en Xtandit heeft – net als wij – een no nonsense mentaliteit. Ze zijn betrouwbaar, dat is voor ons heel belangrijk.”

Meer weten?

Bij Xtandit werken we met toegewijde Account Managers. Piet Zwanenberg staat de McWindo's bij met raad en daad. Wil je meer weten over deze case of onze machines? Neem dan contact op met Piet. 

Piet Zwanenberg
Account Manager
06-43362287
Piet Zwanenberg Xtandit