Leidse Onderwijsinstellingen Xtandit

Leidse Onderwijsinstellingen

Leidse Onderwijsinstellingen

De LOI beschikt over 2 grote productieprinters, waarop alle communicatie naar de cursist wordt geprint over de gekozen studie en de voorwaarden. Daarnaast staan er 15 multifunctionals in het gebouw voor de interne communicatie.

Joep Swart over de Leidse Onderwijsinstellingen.

In 1923 werd voor het eerst een schriftelijke cursus boekhouden aangeboden. Dat is  inmiddels uitgegroeid tot een aanbod van maar liefst 850 verschillende cursussen. Met zo'n 100.000 cursisten per jaar is de LOI de grootste 'afstand opleider' van Nederland. Op het kantoor in Leiderdorp worden er zo'n 300.000 printjes per maand, meest zwart/wit geprint. Dat gebeurt op 2 Xerox 4595 productieprinters en 15 Xerox multi-functionals. Voor de leverantie en service op deze machines is er sinds 2008 weer een relatie met Xtandit die vanaf 1997 is gestart met de eerste printer.

U zegt weer een relatie met Xtandit. Wat is er tussentijds gebeurd?

Nou, we hebben in 2003 een uitstapje naar een andere leverancier gemaakt. We waren niet eens ontevreden over ze, maar in 2008 kwamen we toch weer met Xtandit in gesprek. Het verhaal was dusdanig gunstig voor de LOI dat we daarop zijn ingegaan. Het bevalt heel goed. En van het een kwam het ander.

De LOI print nu weer alles op Xerox printers?

Ja, het zijn sinds kort weer allemaal Xerox machines. Links en rechts stond nog wel wat anders, maar sinds 2 maanden hebben we alleen maar Xerox multifunctionals. In 2011 hebben we naast de multifunctionals die we hadden aangeschaft, ook de productieprinters bij gezet. Zodoende bestaat ons gehele printerpark nu volledig uit Xerox machines.

Wordt het lesmateriaal daar ook op geprint?

Ja. Maar niet in Leiderdorp. Ons lesmateriaal wordt losbladig geprint in Almere bij Adelprint. Xtandit verzorgt de printoplossingen op het kantoor in Leiderdorp.

Maar u heeft in Leiderdorp ook productieprinters staan.

Ja, In Leiderdorp begint elke werkdag met het uitprinten van de pakbonnen voor de starterspakketjes. Die gaan naar cursisten die zich de dag daarvoor hebben aangemeld. Alle nieuwe cursisten moeten direct informatie over studeren bij de LOI en de voorwaarden ontvangen. We moeten zeker weten dat de printers werken, anders hebben we een probleem. Dan staat alles stil. De andere machines gebruiken we voor de interne communicatie.

Is er bepaalde software die jullie werkproces vergemakkelijkt?

Wij gebruiken follow-me software van EquiTrack waardoor we overal in het gebouw kunnen printen. We hebben 15 printers in het gebouw staan. Vanuit je werkplek geef je opdracht om te printen. Dat gaat volgens het follow-me principe. Overal binnen het LOI gebouw kun je dan printen met je eigen pincode. Dat werkt heel plezierig. Als je iets vergeten bent en in een vergadering zit ver van je werkplek, dan hoef je niet helemaal terug te lopen om te printen

Ze kwamen met het beste voorstel en hadden echt een uniek verhaal ten opzichte van de andere aanbieders

Joep Zwart
Leidse Onderwijsinstellingen

Hoe is uw ervaring met de service van Xtandit?

Goed. We hebben alle machines onder contract bij hen staan. De responsetijden zijn prima. Natuurlijk is er weleens wat, maar alles wordt altijd netjes opgelost. We hebben er absoluut geen klagen over.

Wat maakt volgens u dat het ‘klikt’ met Xtandit?

Ze denken goed mee, ze voelen aan wat we willen en wat we nodig hebben. Ook de relatie met de account managers is goed. De apparatuur is goed. De prijs/kwaliteit verhouding is gewoon optimaal. Ze zijn servicegericht. Een prettige partij om mee samen te werken. Ik ben heel tevreden over Xtandit.

Meer weten over onze sponsoringen?

Bij Xtandit vinden we het belangrijk om iets terug te doen voor de maatschappij. Daarom sponsoren wij diverse goede goede en steunen wij diverse (regionale) sportinitiatieven.

Marco Reedijk
Account Manager
06-43362245
Marco Reedijk Xtandit