kinderparadijs-meidoorn_referentie xtandit

Kinderen kunnen vaak zoveel meer dan ze denken

Kinderparadijs Meidoorn leert kinderen om positief naar de wereld te kijken. Dat kan een groot verschil maken, weet Sabine van Dijk. Zij is al vijf jaar leidinggevende van het kunstzinnig sociaal centrum in het oude noorden van Rotterdam. Voor de activiteiten die kinderen op het centrum doen moeten flyers, posters en foto’s gedrukt worden. Samen met Xtandit ging Kinderparadijs Meidoorn op zoek naar een kwalitatieve en snelle machine. Kinderparadijs Meidoorn koos voor de Xerox WorkCentre 7225.

Wat doet Kinderparadijs Meidoorn?

Kinderparadijs Meidoorn is in 1997 opgericht. “Vroeger was dit de speeltuin van opa Dick, een actieve buurtbewoner”, vertelt Van Dijk. “Het pand is een kleuterschool geweest dat later is gekraakt door een paar kunstenaars. Die besloten op woensdagmiddag kunst te gaan maken met kinderen. Dat is de basis van onze organisatie geworden. Nu hebben we een goed draaiend team van negen medewerkers, bestaand uit kunstenaars en pedagogen. Daarnaast hebben we tien stagiaires, vier vrijwilligers en een vrijwillig bestuur.”

Deze wijk stond ooit op nummer drie in de lijst van Vogelaarwijken. Van Dijk: “Dat betekent dat kinderen in deze wijk opgroeien met minder kansen. Wij willen passie en geloof in eigen kunnen bij deze kinderen aanwakkeren. Dat doen we door activiteiten aan te bieden waarbij ze ontdekken waar ze goed in zijn en blij van worden. Kinderen kunnen vaak zoveel meer dan ze denken. Als een kind iets probeert en het lukt, dan groeit het daarvan en dat is mooi om te zien. Dan durven ze weer een volgende stap te zetten. Wij willen kinderen uitdagen om dingen te durven die ze uit zichzelf niet zouden durven. Als je het vlammetje kan aanwakkeren bij kinderen dan heb je heel veel bereikt. Wij zien heel veel vlammetjes opwakkeren hier.”.

Bij het Kinderparadijs zijn alle kinderen in de basisschoolleeftijd welkom. “De meeste kinderen wonen hier in de wijk. Per dag komen er zo’n 45 kinderen, in totaal zijn er 500 kinderen lid. Kinderen kunnen hier gewoon binnenlopen, maar als ze hier vaker komen vinden we het fijn om te weten wie ze zijn en wie hun vader, moeder, broertjes en zusjes zijn. Daarom vragen we of ze zich in willen schrijven.”

De activiteiten van het kinderparadijs zijn gebaseerd op spelend leren, spelend ontdekken en het vergroten van de leefwereld. “We bieden activiteiten aan op het gebied van koken, schilderen, tuinieren, timmeren en techniek. Door al die activiteiten zitten ook taalelementen verweven want er komen hier veel kinderen met een taalachterstand. Daarnaast werken we veel samen met scholen. Samen proberen we het beste uit kinderen te halen. We horen vaak van ouders dat hun kinderen bij ons rustiger, opener of socialer zijn geworden.”

Bij welke uitdaging heeft Xtandit Kinderparadijs Meidoorn kunnen helpen?

Voor de activiteiten en projecten die Kinderparadijs Meidoorn aanbied, maken ze regelmatig flyers en posters. “Voor één van onze projecten hebben we onlangs een nieuw logo ontworpen, daar kunnen we nu de folders voor gaan drukken”, vertelt Van Dijk. “Ook printen we foto’s uit van activiteiten. We hebben een hele muur vol met foto’s, zodat kinderen zich daar in kunnen herkennen en zien hoe gezellig het hier is. Daarvoor is het belangrijk dat we een goede printer in huis hebben.”

Toen Van Dijk als leidinggevende bij Kinderparadijs Meidoorn ging werken, was er al een kopieerapparaat van Xtandit aanwezig. Van Dijk: “Die beviel ons heel goed. Toen we toe waren aan een nieuw contract, hebben we rondgekeken welke aanbieders en apparaten er nog meer zijn. We zijn weer bij Xtandit uitgekomen omdat we gewoon heel tevreden zijn over de snelheid van de service en omdat het apparaat gewoon goede kopieën maakt. Dat is voor ons het allerbelangrijkste.”

Wat zijn de voordelen van de Xerox WorkCentre 7225?

Van Dijk is heel blij met de kwaliteit van de foto’s, folders en flyers. “Met de printers van Xtandit weten we dat de kwaliteit altijd goed is. De servers zijn kwalitatief goed en snel.”

Bekijk de Xerox WorkCentre 7225
xerox_workcentre_7220_7225_multifunctionele_kleurenprinter.png

Hoe verliep de samenwerking met Xtandit?

Omdat Kinderparadijs Meidoorn een welzijnsorganisatie is, komt het grootste deel van het geld van de gemeente. Van Dijk: “Dat geld willen we graag zo goed mogelijk besteden, dat wil zeggen zo veel mogelijk aan de kinderen en zo weinig mogelijk aan faciliteiten. Daarom heb ik tijdens een goed gesprek met de vertegenwoordiger van Xtandit mijn stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of er sponsoring mogelijk was. Xtandit draagt het kinderparadijs een warm hart toe en besloot ons te sponsoren.”