Referentie Huisdierencrematorium Het Arendsnest

Huisdierencrematorium Het Arendsnest

Met 50.000 afdrukken per maand voor 30 tot 40 uitvaarten per dag over twee vestigingen was het optimaliseren van documentprocessen van essentieel belang. Vanaf 2007 is het Arendsnest continu meegegaan met vernieuwende oplossingen en het verder inrichten van documentstromen. Dit zorgt nog steeds voor een prachtige samenwerking tussen beide partijen.

Tom van der Arend over de geschiedenis van het Arendsnest.

In 1979 begon mijn moeder naast haar dierenpension een huisdierencrematorium in Stompwijk. Daarmee was zij de eerste in de Benelux met een dergelijk bedrijf. Er bleek veel belangstelling voor te zijn. Het ging zelfs zo goed, dat het dierenpension werd gesloten en het bedrijf zich helemaal ging richten op het verzorgen van uitvaarten voor huisdieren. Inmiddels verzorgt het bedrijf zo'n 30 tot 40 uitvaarten per dag vanuit vestigingen in Roermond en Stompwijk. Met zo'n 50 medewerkers proberen we de beleving van de dierenuitvaart steeds verder te verbeteren.

Waarom heeft u Xtandit als leverancier gekozen?

Dat was in 2007. Ik ben bij ze terechtgekomen toen ik begeleidingsformulieren voor pas overleden huisdieren ontwikkelde. Het was best ingewikkeld, het ging om een carbonless formulier in 4-voud. Xtandit is toen met voorstellen voor applicaties en een configuratie gekomen. Het is erg belangrijk om goede documentstromen te hebben en te bewaken. Je hebt bij een dierenuitvaart maar 1 keer de mogelijkheid om het goed te doen. Er moet daarom correct worden gedocumenteerd en geregistreerd, Xtandit hielp ons met dat project.

Ook over de service en de responsetijd bij storingen heb ik niets te klagen. Soms verbaas ik me erover hoe snel ze op de stoep staan wanneer er iets mis is. Alles wordt binnen de aangegeven tijd opgelost en geregeld. Ik heb nog niet meegemaakt dat ze het niet konden oplossen. En mocht dat toch een keer zo zijn, dan regelen ze zo een andere machine. Dat is allemaal goed afgedekt, het geeft een stukje rust en vertrouwen.

Xtandit is voor ons een kennispartner, ze gaan veel verder dan een leverancier.

Tom van der Arend
Huisdierencrematorium Het Arendsnest

Doet u meer uitdagende projecten met Xtandit?

Ja, straks kunnen mensen op onze website een certificaat naar eigen wens samenstellen Daar kunnen full color afbeeldingen op komen en teksten naar keuze. Samen met Xtandit zorgen we dat deze dan zo uit de printer komen. We willen zoveel mogelijk automatisch laten verlopen, maar wel 'in control' blijven en zeker weten dat we het goed doen.

Wordt u geïnspireerd door de techniek die voorhanden is?

We ontwikkelen ons eigen drukwerk. Daarbij zoeken wij oplossingen. Bij uitvaarten heb je met emoties en spiritualiteit te maken. Wij proberen het proces rond de uitvaartbeleving en rouwverwerking continu te verbeteren. Wanneer we een bepaalde dienst of product ontwikkelen, dan kijken we met Xtandit wat er in de markt beschikbaar is op het gebied van soft- en hardware. Zij weten precies wat wel en niet kan. Het is een heel kundige partij, ze lopen niet weg voor problemen. Sterker nog, ze zien het als een uitdaging om die  op te lossen, zoals een goede kennisleverancier betaamt.

Wat printen jullie het meest?

Buiten onze begeleidingsformulieren printen we de briefcorrespondentie het meest. Er is nogal wat overleg met de eigenaren van huisdieren om de uitvaart helemaal naar wens te verzorgen. Daarnaast printen we veel uitvaartcertificaten op onze Xerox ColorQubes. Onze productieprinter gebruiken we voor onze brochures en folders.

Hoeveel printjes maken jullie per maand?

Alles bij elkaar zitten we op zo'n 50.000 printjes per maand. Dat doen we op de Xerox ColorQubes en natuurlijk de productiemachines waar de formulieren en de boekjes op worden gemaakt. Die maken regelmatig overuren als we een nieuwe dienst in de markt gaan zetten of een beurs hebben. Alleen de begeleidingsformulieren zijn nog zwart/wit, de rest is full color.

Schakelen jullie nog wel eens een drukkerij in?

Het enige dat we nog laten drukken zijn enveloppen. Sinds de introductie van de Xerox ColorQubes met virtual stationary printen we al ons briefpapier zelf, met kleurenlogo’s erop, waardoor we een stuk flexibeler zijn in onze correspondentie. Het is voor ons een stuk voordeliger om dit in house mee te printen.

Binnenkort schakelt u ook over op Xtandit Managed Services, wat is daarvoor de reden?

Soms vergeten onze medewerkers wel eens om bijvoorbeeld cartridges te bestellen. Het is heel belangrijk voor ons dat de documentenstroom naar klanten toe dag in dag uit blijft doorlopen. Het is voor hen een emotioneel proces. We kunnen het ons niet permitteren om een dag te wachten omdat er geen inkt of nietjes zijn.

Wat zijn voor u de sterke punten van Xtandit?

Bij Xtandit wordt actief meegedacht wanneer je met een idee of probleem komt. Het hoeft niet eens met hun eigen hard- of software te maken hebben, maar ze gaan toch meedenken over de beste oplossing. Daarnaast zorgen ze dat het gerealiseerd wordt en gaat werken. Ook als je iets wilt opwaarderen of net even anders wilt hebben, dan is dat altijd mogelijk. Ze zijn flexibel. Xtandit is voor ons een kennispartner, ze gaan veel verder dan een leverancier. Dat is voor ons, en ik denk voor de hele markt, heel belangrijk. Je gaat meer in oplossingen en mogelijkheden denken om je eigen dienstverlening uit te breiden. Xtandit is daar een goede partij in.

Uitgelicht: het flexibele Xtandit-platform

Voor het Huisdierencrematorium Het Arendsnest is Xtandit een goede business partner als ze een nieuwe dienst of een nieuw product ontwikkelen. Dan kijken ze met Xtandit samen wat er in de markt beschikbaar is op het gebied van soft- en hardware. Dit werkt fijn omdat ze behoefte hebben aan een partner die echt met hun mee kan groeien. 

Lees hier meer over het samengestelde software landschap
K2 software voor Business Process Management (BPM)

Meer weten?

De Manager van ons software team, Roberto van den Heuvel, staat Het Arendsnest bij met raad en daad. Wil je meer weten over deze case of de oplossing? Neem dan contact op met Roberto.

Roberto van den Heuvel
Manager Consultancy & Solutions
06-43362248
Roberto van den Heuvel Xtandit