Helen dowling instituut referentie

Helen Dowling Instituut

Als je hoort dat je kanker hebt, staat je leven op z’n kop. Het Helen Dowling Instituut biedt zorg aan mensen met kanker en hun naasten. Xtandit sponsort niet alleen hun drukwerk, maar draagt bijvoorbeeld ook bij aan het maken van een promotiefilmpje.

In gesprek met Renate Koers (33), communicatie adviseur van het Helen Dowling Instituut.

“Als mensen bij ons komen kan het zijn dat ze net te horen hebben gekregen dat ze kanker hebben, waardoor ze helemaal uit balans zijn. Het kan ook zijn dat ze al te horen hebben gekregen dat ze weer beter zijn maar heel bang zijn dat de kanker weer terugkomt. Dan kun je met allerlei heftige gevoelens te maken krijgen zoals angst, stress, depressie, vermoeidheid. Daar kunnen wij ze bij helpen.”

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Xtandit?

“Wij vinden het belangrijk dat mensen die behoefte hebben aan psychologische zorg bij kanker die zorg ook krijgen. Wij weten uit onderzoek dat één op de drie mensen met kanker behoefte heeft aan psychologische ondersteuning en we weten ook dat nog heel veel mensen nog niet op de hoogte zijn dat deze zorg er is en dat het Helen Dowling Instituut bestaat. We zijn hard bezig om meer bekendheid te krijgen en daar komt ook drukwerk bij kijken. Zo zijn we in contact gekomen met Xtandit.”

Xtandit helpt ons meer bekendheid te krijgen.

Renate Koers
Communicatie Adviseur Helen Dowling Instituut

Hoe is de samenwerking met Xtandit?

“Los van dat het hele leuke mensen zijn om mee samen te werken denken ze ook echt met ons mee. Ze leveren drukwerk, sponsoren de kopieermachines en hebben een promotiefilmpje voor ons gemaakt om onze internettherapie breder onder de aandacht te brengen. Ze zijn nu ook aan het meedenken voor het leveren van een bijdrage aan fondsenwervende activiteiten. Dat waarderen wij heel erg.”

Meer weten over onze sponsoringen?

Bij Xtandit vinden we het belangrijk om iets terug te doen voor de maatschappij. Daarom sponsoren wij diverse goede goede en steunen wij diverse (regionale) sportinitiatieven.

Bekijk al onze sponsoringen
teamfoto damtotdam sponsoring