De Beverwijkse Bazaar Xtandit

De Beverwijkse Bazaar

De Beverwijkse Bazaar

De Beverwijkse Bazaar is uitgegroeid tot Europa’s grootste overdekte markt. Elk weekeinde trekken zo'n 2500 winkeltjes een kleine 50.000 bezoekers. De IT afdeling speelt hier een belangrijke rol in. Onlangs werden de oude copiers vervangen door Xerox ColorQubes. Daarnaast verzorgt Xtandit verschillende software applicaties en schakelde de Bazaar over op XMS. De Managed Print Services van Xtandit.

In gesprek met Richard Hulshof, hoofd systeembeheer, de Beverwijkse Bazaar.

Het is in 1980 begonnen met de Zwarte Markt, daar zijn de Oosterse markt en de Grand Bazaar bijgekomen, we hebben een computermarkt en een tweedehands markt. Naar de toekomst toe proberen we uit te breiden met de markten, outlets wellicht. We zijn heel erg aan het kijken hoe we de markt verder kunnen ontwikkelen om de groei door te zetten. Bij de Bazaar hebben we twee soorten klanten: zo'n 2500 standhouders en wekelijks zo'n 50.000 bezoekers. Bij de bazaar werken meer dan 70 fte's, in het weekend komen er daar zo'n 130 man bij. Dat zijn voornamelijk studenten die hier een leuk bijbaantje hebben. Voor een markt hebben we een aardige organisatie.

Hoe zijn jullie bij Xtandit uitgekomen?

Via Central Point Europe, leverancier van hard- en software, dat is een business partner van Xtandit. En Xerox stond al tijden bovenaan mijn lijstje. We zijn nu bezig met het vernieuwen van de ERP waarbij we ook een grote scoopuitbreiding hebben voor digitalisering. Xtandit kan ons hier perfect bij helpen. We gaan documentenstromen digitaliseren, de in voicing van facturen, klantendossiers opzetten, dat soort zaken. We willen onze communicatie naar onze klanten verbeteren en vereenvoudigen. Uiteindelijk is het doel ook kostenbesparing. Het vouwen en frankeren van correspondentie daar gaan een hoop kosten in zitten.

Met wat voor oplossing gaan jullie dat doen?

Wij maken gebruik van Microsoft Dynamics NAV, daarin zijn we nu met een upgrade traject bezig. Het digitale archief wat bij NAV hoort is opgeslagen in een sharepoint omgeving. Dat integreert goed met de standaard koppelingen die op Xerox systemen zitten.

Waarom kozen jullie voor de ColorQube?

Een aantal jaren geleden hoorde ik voor het eerst van de ColorQube. Wat met traditionele printers een probleem is, is dat je voor kleur betaalt zodra er ook maar een rood lijntje op het papier staat. Met de ColorQubes is dat niet zo. Op het moment dat je een woord of een hyperlink in een kleurtje print dan valt het nog steeds in een lager tarief. Daar kun je een hoop kosten mee besparen. Op het moment dat je nu een logo mee print, bijvoorbeeld op een brief, dan valt dat gewoon onder de zwarte tik. Zo ben je vele malen minder geld kwijt aan je prints. We hoeven ook geen briefpapier meer te bestellen. Voor ons is dat een hele goede uitkomst.

Waar gebruiken jullie de ColorQubes voor?

We printen eigenlijk alle documenten in de organisatie erop. De Colorcubes hebben zo'n kwaliteit dat het promotiemateriaal er ook prachtig op te drukken is. Van een brief en een factuur tot wat groter promotiemateriaal. Er zijn mogelijkheden te over met deze systemen.

 

Het gebeurt nooit meer dat er een collega binnenkomt die niet kan printen omdat de toners op zijn.

Richard Hulshof
De Beverwijkse Bazaar

Hoe bevalt jullie de Virtual Stationary?

Perfect. We gebruiken het voor het meeprinten van logo's en al ons briefpapier. Binnen Virtual Stationary zijn er sjablonen gedefinieerd. Een brief- of volgpapier wordt direct meegeprint met je opdracht. je selecteert een printer waar dat sjabloon aan gekoppeld is. We hebben nu ook geen voorraad briefpapier in de kast liggen. Het enige dat we nog hoeven aan te schaffen is wit papier.

Wat is de kracht van de Virtual Stationary in combinatie met de ColorQube?

Dat is kostenreductie in combinatie met de verschillende tellertikken. En het is heel flexibel aan te passen. Je kunt er leuke acties op invoeren, bijvoorbeeld. Je print bijvoorbeeld een regeltje mee als: 'Kom met Pasen eieren zoeken op de Bazaar'. Of makkelijk adreswijzigingen op doorvoeren. Je past het aan in je sjabloon en het wordt direct met je facturen en andere documenten meegeprint.

Jullie hebben nu ook 'Follow Me', een 'Mobile Print' applicatie van Equitrac.

Verschillende managers hebben hun pc bij het grof vuil gezet. Die werken alleen nog maar op een tablet. Op oude, conventionele copiers is het dan lastig om je documenten uit te printen. In ons Xerox systeem hebben we 'e-printing'. Hiermee stuur je een mail naar de copier toe, waarbij de bijlages dan mooi uit het systeem komen. Dat biedt een hoop toegevoegde waarde. Dat is voor ons heel praktisch in het gebruik.

Waarom hebben jullie juist voor deze applicatie gekozen?

Toch wel de goede integratie met het systeem. We hebben een mooie demo gezien. Alles stak goed in elkaar en het werkt dan ook vlekkeloos. Dat zelfde geldt voor de Xerox systemen, ze zijn gewoon af. Het ziet er strak uit en is erg gebruiksvriendelijk. Dat woog voor ons allemaal mee in de uiteindelijke beslissing om voor Xerox en Xtandit te kiezen.

Een gerenommeerde partij als Xerox samen met Xtandit die al meerdere keren tot 'Xerox Partner of the year' werd gekozen. Dat moet goed komen, dachten wij.

Richard Hulshof
De Beverwijkse Bazaar

Je kunt dus goed fietsen met Xtandit?

Zeker. En niet alleen zakelijk. Ze twijfelden geen moment toen ik ze vroeg om mijn deelname aan 'Duchenne Heroes' mee te sponsoren. Dat is een fietstocht van 7 dagen waarbij elke dag 100 kilometer wordt afgelegd. De opbrengst gaat naar onderzoek naar Duchenne, de spierziekte. Lees meer over deze sponsoring

Meer weten over onze sponsoringen?

Bij Xtandit vinden we het belangrijk om iets terug te doen voor de maatschappij. Daarom sponsoren wij diverse goede goede en steunen wij diverse (regionale) sportinitiatieven.

Niels Vonk
Account Manager
06-43362271
Niels Vonk Xtandit