Codarts

Codarts

Codarts hogeschool voor kunstvakonderwijs in Rotterdam heeft altijd te maken met deadlines. “Denk aan uitnodigingen, aankondigingen en programmaboekjes die op tijd klaar moeten liggen”, vertelt werkplekbeheerder Antonie van Steenbergen. Samen met Xtandit ging Codarts daarom op zoek naar een oplossing die ervoor zorgt dat printeronderdelen altijd op voorraad zijn. Xtandit Managed Services bood de oplossing!

Wat doet Codarts?

Internationale hogeschool Codarts biedt hoogwaardig kunstvakonderwijs aan op het gebied van muziek, dans en circus. De school telt ruim duizend studenten met circa 55 nationaliteiten en er werken ongeveer 340 medewerkers. Antonie van Steenbergen is sinds 2000 werkplek beheerder ICT bij Codarts. “Als ik ’s ochtends binnen kom hoor ik overal muziek en zie ik studenten uit alle landen lopen. Wat dat betreft is dit een hele interessante omgeving om te werken.” Steenbergen beheert de pc’s, printers en software en onderhoudt het contact met de leveranciers. “We hebben achttien multifunctionals staan waarvan één repromachine. Ik ondersteun de leerkrachten en studenten op het moment dat het fout gaat, bijvoorbeeld omdat iemand moeite heeft met het vouwen van een programmaboekje of het vergroten van een pagina.”

Bij welke uitdaging heeft Xtandit Codarts geholpen?

Met de machines die bij Codarts staan wordt door zowel studenten als docenten gescand, gemaild, geprint en gevouwen. Steenbergen: “Het gaat bij ons niet alleen om documenten voor een vergadering, maar vooral om muziekstukken, aankondigingen, flyers, posters, uitnodigingen en programmaboekjes. Die moeten altijd op tijd klaar liggen. Als een printer buiten gebruik is loopt alles in de soep.” Samen met Xtandit ging Codarts op zoek naar een geschikte oplossing. Ze kozen voor Xtandit Managed Services (XMS), waarbij Xtandit het beheer van de cartridges voor printers uit handen neemt.

Wat zijn de voordelen van XMS?

Voorheen bestelde Steenbergen toners en cartridges altijd handmatig. “Ik telde hoeveel voorraad er nog lag en als die voorraad bijna op was, bestelde ik een grote stapel bij.” Nu hoeft dat niet meer. “Xtandit monitort het gebruik op afstand en stuurt precies op het juiste moment de benodigde onderdelen naar ons toe. Dat geeft ontzettend veel gemak. Er liggen geen stapels toners meer te wachten op de plank, maar de supplies zijn er wel altijd op tijd.”

Er liggen geen stapels toners meer op de plank.

Antonie van Steenbergen
Werkplekbeheerder Codarts

Hoe verliep de samenwerking met Xtandit?

Drie jaar geleden ging Codarts op zoek naar een goede printerleverancier. “We kozen voor Xtandit omdat de service die beloofd werd ons heel goed in de oren klonk, in combinatie met de prijs”, vertelt Steenbergen. Tot nu toe bevalt de samenwerking hem heel goed. “Als er problemen zijn reageert de helpdesk binnen een half uur en vaak staat er binnen een uur iemand op de stoep. Eén keer in de drie maanden houden we een kwartaalbespreking en spreken we door hoe alles loopt. Daaruit bleek bijvoorbeeld dat we op bepaalde machines een te hoog printvolume hadden. Nu zijn we samen met Xtandit aan het kijken hoe we dat op kunnen lossen. Een mogelijke oplossing is Follow Me, waarbij mensen met een pas naar de printer moeten om een opdracht vrij te geven. Daardoor komt het minder vaak voor dat er printjes blijven liggen en in de papierbak belanden. Zo kunnen we in de toekomst nog slimmer gaan werken.”

Uitgelicht: Xtandit Managed Supplies Services

Codarts maakt gebruik van Xtandit Managed Supplies Services. Met XMS nemen we het cartridge-beheer voor desktop printers uit handen, ongeacht het merk. Middels monitoring op afstand sturen wij op het juiste moment de cartridges toe. Het voorraadbeheer is zo optimaal en de printers staan nooit meer stil.

Lees verder
xtandit managed supplies services

Meer weten?

Codarts is in goede handen bij Customer Relations Manager Mara Zuijderhoudt. Zij doet er alles aan om de klant tevreden te houden. Wil je meer weten over XMS of deze case? Neem dan contact op met Mara.