Calco IT Xtandit

Calco IT

Calco IT

Calco IT biedt HBO-ers en Academici een Masterclass opleiding in de IT.  De studenten stromen hierna direct in bij onder andere grote financiële- en zorginstanties. Calco IT betrok in 2012 een nieuw, groter pand in Maarssen. Daar werden verschillende Xerox ColorQubes geïnstalleerd. Samen met XMS (Xtandit Managed Print Services) en de mobiele print oplossing van Xtandit is printen hierdoor een stuk plezieriger geworden. Op alle fronten.

Als je pas bent afgestudeerd aan HBO of universiteit kun je bij Calco Information Technology een Masterclass opleiding volgen. In 2 maanden word je klaar gestoomd voor een baan in de praktijk. Je komt direct bij Calco IT in dienst en wordt na de opleiding gedetacheerd bij een van de klanten. Dat zijn over het algemeen banken en (zorg-)verzekeraars. Na 2 jaar wordt het dienstverband in de meeste gevallen overgenomen door de opdrachtgever. Per jaar stromen er 100 tot 120 jonge hoog opgeleide mensen in bij Calco. Er is duidelijk behoefte aan deze mensen want Calco IT groeit. In 2012 werd er een nieuw pand betrokken in Maarsen. Een perfect moment om het eigen server- en printerpark onder te loep te nemen. En te investeren in het verder digitaliseren van de documentprocessen.

In gesprek met Berry Oosterbaan, operations manager, Calco IT, Maarssen

Als operations manager bemoei ik me met zo'n beetje het hele bedrijf, maar mijn vaste taken zijn urenregistratie, salariëring en facturering. De Calco Masterclass is het belangrijkste aanbod dat we hebben, 90% van ons werk. Het selecteren van mensen, opleiden en begeleiden in hun eerste fase bij de opdrachtgever waar ze later in stromen op een behoorlijk kwalitatief niveau. De selectie is zeer streng. Ook tijdens de opleiding worden er hoge eisen gesteld. Het moeten mensen zijn die zich veel en snel eigen kunnen maken. En dat ook leuk vinden om te doen. De markt bepaalt de wens. Het is IT. Maar IT is zo breed, dat kan alle kanten opgaan. Iedereen met een HBO opleiding of universiteit is daarom ook  welkom. De testen, de gesprekken en de opleiding bepalen uiteindelijk wat het gaat worden.

Hoeveel mensen leiden jullie per jaar op?

Wij hebben nu een gemiddelde van 100  a 120 mensen per jaar die bij ons instromen. Gemiddeld 10 per maand. In de zomermaanden is het soms wel iets rustiger. De vraag is groot, we gaan nu uitbreiden. Zodra onze organisatie het aankan zullen we met meerdere klassen beginnen per maand. Maar dat vergt veel inspanning.  De afdeling opleidingen is zeer belangrijk, die bepaalt de kwaliteit uiteindelijk.

Door het succes zijn jullie naar een groter pand gegaan?

Ja, we zijn verhuisd naar een grotere lokatie. Dat is veel meer werk dan het fysiek verhuizen van tafels en stoelen. Daar zijn we met een heel nieuw serverpark begonnen. Er is een hele nieuwe infrastructuur binnen het gebouw. Daar is ook het print- en documentverhaal bijgekomen. Vroeger hadden we gewoon wat printers staan, desktop printertjes, we deden maar wat. Dat is nu veel professioneler en op de toekomst gericht. Sinds begin dit jaar zijn we met een heel nieuw ERP systeem bezig. We hadden verschillende systemen, maar we gaan nu over op een heel nieuw systeem. Dat wordt nu geïmplementeerd, dat is een heleboel werk en daar zal de documentenstroom ook aan gekoppeld worden. Dan is het bedrijf compleet gedigitaliseerd.

Xtandit heeft ons eigenlijk bewust gemaakt van de mogelijkheden

Berry Oosterbaan
Calco IT

Hoe is de presentatie van Xtandit gegaan in Woerden?

Prima. Een mooie showroom en een duidelijk verhaal. Wat ik prettig vond dat er naast een salesmedewerker ook een technisch iemand bij zat die direct vragen kon beantwoorden. Sales heeft vaak een technisch beperkt verhaal. En als je dan zelf ook een technisch iemand mee neemt, dan kom je al heel snel tot een oplossing. Of tot duidelijkheid. Ik ben niet technisch, maar ik weet wel wat ik wil. Of ik inventariseer bij de mensen wat ze willen.

Waar hebben jullie naar gekeken bij het nieuwe printerpark?

We zijn niet met een vast omlijnd idee gekomen. We zijn gaan praten en kijken in de showroom van Xtandit. Toen bleek dat er een systeem was waar ik nog nooit van gehoord had: de Xerox ColorQube.  Met wasblokjes en dat soort dingen meer. Daar hebben we ons over laten informeren. Bijvoorbeeld over het zelf briefpapier printen. En sowieso het digitaliseren van alles dat met elkaar communiceert, je kan alle kanten op.

Zat er ook nog een ander idee achter het aanschaffen van de ColorQubes? Je had het over wasblokjes.

Voor de ColorQube zagen we geen alternatieven in de markt. Ook een voordeel van de Colorqube is dat je erop kunt printen voor drie verschillende tarieven; Weinig kleur, veel kleur en geheel in kleur. Daar maakt de machine zelf onderscheid in. Dit heeft veel invloed op de kosten, denk maar eens aan hoeveel e-mailtjes er wel niet worden uitgeprint. Vaak wil men wel een mailtje uitprinten om in het dossier te doen. Dan staat er in het logo, of in het handtekeningetje, een kleurtje. Dat ziet de ColorQube niet als een full color print. Onze vorige machines wel. Dat kun je wel managen door knopjes aan of uit te zetten, maar dat is best moeilijk in een bedrijf met zoveel mensen. Daar biedt de ColorQube een fantastische oplossing, die ziet dat zelf. Ook de techniek en de kleur die eruit komen. Nog net niet helemaal glossy, maar wel een mooie kleurweergave. Het economisch printen met kleuren. En toch ook het beperken van fijnstof. Wat het op de werkvloer ook beter en schoner maakt, dat is toch een combinatie die aansprak. Ook dat je niet meer met inkt in de weer bent, maar met zo'n simpel wasblokje. Je ruikt de Wasco, dat is precies zoals ik het als kind rook. 

Wat ik prettig vond was dat er naast een salesmedewerker ook een technisch iemand bij zat die direct vragen kon beantwoorden.

Berry Oosterbaan
Calco IT

Voor wat voor machines hebben jullie gekozen?

We hebben twee grote Xerox ColorQubes 93XX staan met alles erop en eraan. En twee kleinere machines, Xerox ColorQube 8900 's, die vormen samen met nog een conventionele laserprinter het park. Dat draait heel goed. Het levert ons alles. Van een blanco vel wordt briefpapier gemaakt. Mooie presentaties worden full color uitgedraaid.  Het is zuinig. Normaal kon je kiezen tussen kleur of niet. Nu bepaalt de machine of iets full color is, of bijna geen color. Dat is financieel een voordeel. We wilden uniformiteit en hebben daarom overal voor Xerox ColorQubes gekozen. Gelijkwaardige machines. De Xerox ColorQube 8900 is gelijkwaardig aan de grote.

Jullie zijn ook over gegaan op XMS, de Managed Print Services van Xtandit.

Xtandit heeft ons eigenlijk bewust gemaakt van de mogelijkheden. Voor mij leek het mooi dat er op afstand gemanaged werd. Dat de deskundigen direct zien wat er met een machine aan de hand is. Dat daar over gerapporteerd wordt. Dat het in goede handen is. Alles is nu natuurlijk nog vrij nieuw. Maar als er straks een bepaald onderdeel vervangen moet worden, of iets op is, dan wordt dat automatisch geregistreerd. Er worden ook rapportages gedaan over gebruik. Dat scheelt ons ook een hoop gedoe om dat er niet zelf uit te hoeven halen. Bovendien dwingen de rapportages ons ook om bewust met de printers om te gaan. Als je druk bent met andere dingen, dan schuif je nog weleens zaken voor je uit.
Omdat we steeds groter worden moeten we nog meer gaan automatiseren. Daar is het ColorQube park wel op voorbereid. Wat ik prettig vind is dat ik maar met één leverancier te maken heb. In het verleden hadden we er meer. Met XMS hoef je niet eens te bellen, dan word je gebeld. Soms zelfs als het probleem zich nog niet heeft geopenbaard. Dat is fantastisch. Het bespaart niet alleen kosten, maar ook tijd en energie.

Waarom hebben jullie voor mobiel printen gekozen?

Ja, eerlijk gezegd vroeg ik me dat ook af. Tot ik het letterlijk aan onze directeur Robert Gravekamp, onze directeur vroeg. Die wilde het graag, die vond het prachtig en niemand wist eigenlijk waarom. Ik snapte eerst niet waarom. Maar laatst zat ik ergens mijn e-mail te lezen en toen zou ik wel wat uit willen printen. En ik heb nog twee keer gedacht: nu zou ik wel willen printen. Ik vind het wel grappig dat ik van Mobile Printing de meerwaarde niet zag. We hebben er nu een hoop plezier van.

Uitgelicht: Everyone Print

Calco IT maakt gebruik van onze mobiel printen oplossing Everyone Print. Hiermee print je eenvoudig en veilig vanaf elk apparaat met e-mailfunctionaliteit.

Meer weten over onze sponsoringen?

Bij Xtandit vinden we het belangrijk om iets terug te doen voor de maatschappij. Daarom sponsoren wij diverse goede goede en steunen wij diverse (regionale) sportinitiatieven.

Nick Sterker
Account Manager
06-43362273