Blik op talent

Blik op Talent

Stichting Blik op Talent helpt bewoners van Amsterdam West bij het verwerven van een plek in de maatschappij. “We zijn op zoek naar verbindingen  tussen mensen, tussen mensen en het maatschappelijk middenveld en tussen mensen en bedrijven”, vertelt directeur Remco Cornielje. Xtandit sponsorde hen een multifunctional printer. De besparing in tijd en geld kunnen ze nu inzetten voor de mensen die hun hulp goed kunnen gebruiken.

Wat doet Blik op Talent?

Blik op Talent is in 2010 opgericht met als doel bewoners van Amsterdam – met name stadsdeel West – te helpen en te sturen in hun persoonlijke ontwikkeling. De stichting telt vijf interne medewerkers, twee zzp’ers en twee stagiaires. Sandra Doevendans werkt sinds 2014 bij Blik op Talent als trainer en coach en ziet de mensen die ze begeleidt opbloeien. “Er komen hier mensen die geen zelfvertrouwen meer hebben, die hun geloof in zichzelf verloren zijn. Wij geven hen trainingen en kijken samen met hen wat ze kunnen, wat hun talenten zijn. Iedereen kan wel iets betekenen.”

De stichting zoekt voor deze mensen de juiste vrijwilligersplek, opleiding, stage of werkplek. De mensen die bij Blik op Talent aankloppen zijn heel verschillend, ziet Doevendans. “We begeleiden mensen met een uitkering en mensen die nog niet zo lang in Nederland wonen en met taalscholing bezig zijn. We helpen ook hoogopgeleiden die door reorganisatie op straat zijn komen te staan of mensen die al een baan hebben, maar daarnaast iets willen betekenen voor de maatschappij.”

Bij welke uitdaging heeft Xtandit Blik op Talent kunnen helpen?

Er wordt veel geprint bij Blik op Talent. Mappen met trainingsmaterialen, kopieën van schoolboeken of cv’s bijvoorbeeld. Doevendans: “Voorheen gebruikten we daarvoor een kleine printer. Voor grote printopdrachten gingen we naar een copyshop. Dat betaalden we met geld uit de subsidies.”

“Via via kwamen we met Xtandit in contact”, vertelt Cornielje. “De mensen van Xtandit zagen direct mogelijkheden, omdat ze graag organisaties sponsoren die maatschappelijke betrokkenheid tonen. Ze sponsorden ons met de prachtige multifunctional printer. We hebben hem direct kunnen inzetten voor de 165 mensen die op dat moment via ons met een opleiding startten. Zij hadden allemaal een cursusmap nodig, bestaand uit zestig dubbelzijdig geprinte full color pagina’s. We maken ook veel gebruik van de scanmogelijkheid, erg handig om documenten in de cloud op te slaan.”

We kunnen de cliëntenstroom nu veel beter aan.

Remco Cornielje
Directeur Blik op Talent

Wat zijn de voordelen van de multifunctional printer?

“Deze printer is veel sneller dan een huis-tuin-en-keuken-printer”, merkt Cornielje. “Voorheen moesten we documenten handmatig invoeren en waren we veel op elkaar aan het wachten. Het was enorm tijdrovend, dat ging ten koste van de dienstverlening. Nu leg je er een stapel papier in en druk je op de knop. Het apparaat doet zijn werk en je ziet het resultaat vanzelf verschijnen.”

Hoe verliep de samenwerking met Xtandit?

De ondersteuning van Xtandit betekent veel voor Blik op Talent. Cornielje: “Daardoor zijn wij beter in staat om de bewoners te ondersteunen en helpen bij hun ontwikkeling. Als non-profit organisatie zijn wij grotendeels afhankelijk van subsidies, maar subsidiestromen zijn er niet gegarandeerd elk jaar. De maatschappelijke vraag blijft wel. Met de nieuwe printer kunnen we de cliëntenstroom en de daarmee gepaarde vraag naar printjes en scans veel beter aan.”

Meer weten?

Bij Xtandit werken we met toegewijde Account Managers. Mickel Bakkenes staat de stichting Blik op Talent bij met raad en daad. Wil je meer weten over deze case of de Xerox WorkCentre machines? Neem dan contact op met Mickel. 

Mickel Bakkenes
Account Manager
06-43362247
Mickel Bakkenes Xtandit