Nederlandse Basketbal Bond

Nederlandse Basketbal Bond

Ondersteuning WK Basketbal met X-Selectie

Het WK Basketbal voor Vrouwen Onder 17 in Amsterdam zit erop. De Nederlandse Basketbal Bond kan terugkijken op een zeer geslaagd WK. Aanwezigen uit alle werelddelen en geledingen waren vol lof over de organisatie. Xtandit ondersteunde de organisatie met een mobiele printoplossing op de jong gebruikte printers en kopieerapparaten van X-selectie.

n gesprek met Michel Kriek, perschef WK Basketbal voor vrouwen onder 17.

Het was voor het eerst dat Nederland een jeugd basketbal WK organiseerde. Het WK, dat van 17 tot en met 26 augustus 2012 duurde, namen twaalf teams deel uit alle vijf de continenten. De toeschouwersaantallen overtroffen met ruim 1200 toeschouwers per dag alle verwachtingen. Tijdens de finale tussen Verenigde Staten en Spanje zaten er zelfs 2000 bezoekers op de tribunes van de Sporthallen Zuid; aantallen die voorheen bij jeugdinterlands in Nederland ondenkbaar waren.

De basketbalsters van Oranje namen voor het eerst deel aan een WK en zij hebben dat voortreffelijk gedaan. Zij eindigden als achtste, een plek in de subtop van de wereld. Dit toernooi zal zowel het Nederlandse basketbal als de Olympische ambitie van Amsterdam een enorme boost geven.

Het spul draait gewoon goed… we hebben het nu nodig en straks niet meer… makkelijker kan het niet.

Michel Kriek
Nederlandse Basketbal Bond

Wat biedt de sponsoring door Xtandit jullie?

Het belangrijkste is dat we kunnen doen wat we de Wereld Basketbal Bond beloven. Die hebben uiteindelijk de regie over het WK. Dus aan de ene kant wil je allemaal hele leuke dingen doen, en aan de andere kant wil je zekerheden inbouwen. Dat is ook een reden dat we met de X-selectie van Xtandit werken. Het spul draait gewoon goed. En we hebben het nu nodig en straks niet meer. Makkelijker dan met de X-selectie kan het niet.

Waar komt het succes van de Nederlandse vrouwen vandaan?

De Nederlandse vrouwen van nu hebben echt het karakter om de top te bereiken. En de Nederlandse Basketbal Bond heeft een goede zet gedaan door een centraal instituut te creëren in samenwerking met Topsport Amsterdam en het CTO Amsterdam. Daar kunnen de speelsters niet alleen dagelijks trainen, maar ook een opleiding volgen. Fysiotherapeuten en fitnesstrainers bevinden zich op een steenworp afstand van de hal.

Hoe zie je de toekomst voor het Nederlandse basketbal?

Die ziet er rooskleurig uit. Ik denk dat er een heleboel dingen op hun plek staan, om in de wereld een flink woordje mee te gaan spreken. Wat ik wel zie is dat de overheid en het bedrijfsleven minder snel geneigd zijn om te investeren in sport. Dat heeft een remmende werking. Nederlanders zijn het langste volk ter wereld! Dus we zouden eigenlijk steevast in de top 8 van de wereld zitten. De Nederlandse Basketbal Bond wil in ieder geval op de Spelen van 2016 in Rio aanwezig zijn. Het talent is er.

Waarom zou het bedrijfsleven Basketbal moeten sponsoren?

Het is een hele mediagenieke sport. Er is altijd veel spektakel op een klein speelgebied. basketballers zijn hartstikke sociaal en welbespraakt.

Xtandit sponsort het WK met printers. Hoe is dat zo gekomen?

Het contact met Xtandit was er al. We hadden een goede printer oplossing nodig. Een mobiele printeroplossing voor het WK. Basketbal is een sport van statistieken, van cijfers. Er zijn nogal wat mensen die tijdens het WK snel geïnformeerd moeten worden, dit gebeurd op papier. De printoplossing van X-Selectie helpt hier perfect bij. Zij hebben de printers heel snel geleverd en we konden er direct gebruik van maken. Snel, slim en sociaal dat zijn voor mij kenmerken van de basketbal sport. Wellicht dat we die kenmerken ook graag in onze partners terug zien.

Uitgelicht: het X-Selectie programma van Xtandit

De Nederlandse Basketbal Bond maakt voor het WK, dat ze voor het eerst in Nederland organiseren, gebruik van flexibel in te huren machines. Ze kozen voor het X-Selectie programma vanwege de grote variantie aan professionele machines waar ze de keuze in hadden, zonder er jarenlang aan vast te zitten. Sterker nog: na drie dagen worden de machines gewoon weer opgehaald.

Neem contact op over het programma
whitepaper grip op het printerpark

Meer weten?

De Manager van ons X-selectie programma, tomas Braakman, stond de Nederlandse Basketbal Bond bij met raad en daad. Wil je meer weten over deze case of de oplossing? Neem dan contact op met Thomas.

Thomas Braakman
Manager X-Selectie
06-43362266