Contactformulier

Xtandit Academy

Ontwikkel je verkooptalenten!

Vind je niets leuker dan met klanten in gesprek te gaan en te kijken hoe je ze kunt helpen? Vind je het interessant om te werken in een branche die snel verandert en heb je interesse in nieuwe technologie? Wil je graag meer leren om een (nog betere) accountmanager te worden? Dan ben je bij Xtandit aan het goede adres. Via onze eigen Xtandit Sales Academy volg je – terwijl je werkt als Sales Trainee of Accountmanager - twee jaar lang een opleidingsprogramma dat aansluit bij jouw ontwikkeling.

Bekijk de vacatures

Wat is de Xtandit Sales Academy?

De Xtandit Sales Academy biedt praktijkgerichte opleidingen op verschillende niveaus. Er zijn opleidingen voor Sales Trainees, maar ook voor Junior Accountmanagers en Senior Account Managers. Tijdens de opleidingen vergaar je algemene salesvaardigheden, maar ook specifieke kennis over Xtandit en de producten van Xtandit. Iedere drie weken volg je een hele dag een training samen met een groep Xtandit collega’s. Daarnaast voer je verschillende praktijkopdrachten uit en worden er regelmatig examens afgenomen.

Op deze pagina lees je meer over de opleidingen voor sales, senior sales en key accountmanagers. Meer informatie over het Xtandit Traineeship vind je hier.

Xtandit Sales Academy

Waarom de Xtandit Sales Academy?

De markt waarin Xtandit zich begeeft verandert voortdurend en klanten stellen hoge eisen. Juist onze medewerkers kunnen in een sterk concurrerende markt het verschil maken. Echt luisteren naar de klant, echt een goed verhaal hebben en beschikken over de juiste kennis en mindset. Daarom kiest Xtandit ervoor om volop te investeren in medewerkers. Zodat iedereen zijn of haar talenten optimaal kan ontwikkelen en we samen een succesvolle toekomst tegemoet gaan.

Wie kan een opleiding volgen aan de Xtandit Sales Academy?

Bij Xtandit vinden we het normaal dat alle salesmedewerkers aan hun ontwikkeling werken. Daarom doen alle salesmedewerkers bij Xtandit mee aan één van de opleidingen. Medewerkers die tijdens de opleiding positief uitblinken, kunnen tijdens de twee jaar durende opleiding overstappen op een hoger niveau opleiding.

Xtandit Sales Academy

Hoe ziet de inhoud van de opleidingen eruit?

De opleidingen verschillen onderling in niveau, maar bepaalde onderwerpen zul je zeker zien terugkomen tijdens de opleiding. Denk bijvoorbeeld aan het stellen van doelen, het opdoen van productkennis, succesvolle verkoopgesprekken voeren, prijsberekeningen en offertes maken, een accountplan opstellen, klantsegmentaties maken en ROI berekeningen uitvoeren. Daarnaast zijn er lessen business Nederlands en Engels. Die lessen gaan je helpen om geweldige presentaties te houden, sterke managementsamenvattingen voor in je offertes te schrijven en goede gesprekken te houden met klanten, zowel telefonisch als aan tafel. 

Sales academy Xtandit

Hoe ziet de structuur van de opleidingen er uit?

Ieder jaar van de opleiding bestaat uit drie blokken waarin gewerkt wordt binnen een bepaald thema via een vaste structuur. Per blok zijn er vier theoriesessies, die plaatsvinden op ons hoofdkantoor in Woerden. Deze sessies worden meestal verzorgd door externe docenten, maar ook regelmatig door inhoudelijke experts van Xtandit en onze partners. Daarnaast ga je een praktijkopdracht uitvoeren, die aansluit op je dagelijkse werkzaamheden. Hierbij word je ondersteund door je eigen manager, die je toegewezen hebt gekregen als praktijkopleider. Verder oefen je de theorie tijdens je dagelijkse werk. De geleerde inzichten breng je zo meteen in praktijk.