over xtandit - historie

Historie

1989: Hoe het allemaal begon

Onder de naam Rank Xerox Holland Center wordt het bedrijf op 1 september 1989  ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De drie oprichters, Bob Klaassen (Algemeen Directeur), Willem Lok (Commercieel Directeur) en Simon Commandeur (Financieel Directeur) benutten de zomermaanden om de start van het bedrijf vorm te geven.

Ondernemerschap zit in het bloed

Bob, Willem en Simon maken de overstap van Xerox Nederland B.V. naar het eigen ondernemerschap en worden mono brand reseller (concessionair) van het merk Xerox. Het assortiment bestaat uit de Office copiers type 5007, 5012, 5014, 5018 en 5028. Ook de eerste A4 plain paper fax type Xerox 7020, een revolutionaire productlancering in 1989, zit in het assortiment. De pc is in opmars, alsmede het ethernet netwerk en de desktop laserprinter. Veel bedrijven gebruiken nog typemachines en vooral de Xerox Piano serie is populair vanwege de daisywheel, de beeldschermen en floppydisc.

Oprichters Xtandit

De eerste zeven Account Managers

De werving en selectie resulteert in het aannemen van zeven jonge Account Managers: Frank Tabak, Peter Veldhuijsen, Matthijs van Kersen, Marco Morsink, Pien Vissers, André van Zweden en Edwin Jongsma. Samen met de Office Manager, gaat het complete team op 1 november 1989 van start. De gebieden waar Rank Xerox Holland Center als Xerox Concessionair verantwoordelijk voor is, zijn Amsterdam, Utrecht en Den Haag, plus de daartussen gelegen regionale gebieden.

De rode draad in onze historie

De rode draad door de historie van Xtandit is de link tussen de directieleden en Xerox. Naast Bob Klaassen, Willem Lok en Simon Commandeur zijn de algemeen directeuren Paolo Tofani (van 2004 tot 2011) Bob Bron (2011 tot 2018)  en Jo Van Onsem (2018 tot heden) ook werkzaam geweest voor Xerox Nederland. Zij bekleedden internationale functies en hebben al meer dan 20 jaar Xerox-ervaring wanneer zij de corporate omgeving verlaten voor het ondernemerschap van Xtandit. Innovatief zijn, toegevoegde waarde creëren en klantgericht denken zit al meer dan 27 jaar in het DNA van het bedrijf en is ook de basis bij het werven van nieuwe medewerkers.

Het was onze droom om vanuit een familiare cultuur een succesvol bedrijf neer te zetten en uit te bouwen”

Bob Klaassen
Voormalig Algemeen Directeur Xtandit

1997: De digitalisering vindt zijn weg

In 1997 draagt Bob Klaassen zijn bedrijf over aan zonen Bas en Daan. Zij starten op het moment dat de digitale multifunctionele printer zijn intrede maakt en leiden het bedrijf naar de eerste digitale fase. Vrij snel wordt er een Software Consultancy Team gestart dat inspeelt op het verbinden van de digitale copier met de bedrijfsprocessen van de klant. Het scannen van documenten is vlak voor het millennium een nieuwe trend; papier wordt gedigitaliseerd, de eerste workflow oplossingen zijn een feit en het ontsluiten van data vanuit de scan is eindelijk mogelijk. Ook wordt er een fusie aangegaan met het bedrijf Quality Group Rotterdam van Koos Ligtenberg. Quality Group Rotterdam is een Xerox monobrand concessionair in de regio Rotterdam.

Bas Klaassen
Bas Klaassen staat trots voor Xerox kopieerapparaten

2004: Een nieuwe directie

In 2004 starten Paolo Tofani en Marco Cianelli als Algemeen Directeur en Commercieel Directeur bij Xerox West Nederland. Dit is de nieuwe naam die is ontstaan na de fusie met de regio Rotterdam. Een nieuwe directie wordt gevormd, samen met Edwin Jongsma en Rob van Tiel.

netwerk borrel Xtandit 2004

Zowel Paolo als Marco hebben een carrière gehad bij Xerox Nederland, in lokale én internationale rollen. Het ondernemerschap is beide heren met de paplepel ingegoten; de vaders van zowel Paolo als Marco hadden in Amsterdam een ijssalon en snackbar.

2006: X T and IT, Xtandit wordt onafhankelijk

In 2006 gaat Xerox West Nederland verder onder een eigen identiteit en wordt de naam Xtandit gelanceerd. Xtandit is ontstaan uit de afkorting Xerographic Technology (de techniek van printen en kopiëren, in het Grieks betekent dit droogschrijven) and Information Technology (de technologie die staat voor informatiesystemen, applicaties, computers en telecommunicatie).

Xtandit vestiging Woerden

Het portfolio wordt steeds completer

Xtandit maakt een stevige groei door en werft veel nieuwe klanten doordat de Xerografische Technologie en Informatie Technologie krachtig met elkaar worden verbonden. Het software portfolio wordt sterk uitgebouwd met Document Management Systemen (DMS), workflow software en oplossingen voor scanning and capture.

Ook wordt er een business unit gestart die zich volledig richt op de inhouse repro en grafische industrie. Een specialisatie van Xerox die met een dominante markpositie veel innovaties en patenten heeft voortgebracht. De Xerox productiesystemen worden ondersteund met software oplossingen uit de Xerox Freeflow suite voor one-to-one marketingcommunicatie, web-to-print oplossingen en grafische workflow software.

2011: Volle focus op service met Managed Print Services

In 2011 maken Marco en Paolo de weg vrij voor Bob Bron die vanaf dat moment de functie van Algemeen Directeur bekleedde. Bob bracht een 22-jarige (inter)nationale Xerox service-ervaring aan boord, zodat Xtandit zich wist te specialiseren in Managed Print Services (MPS). Met MPS beheert Xtandit sinds dat moment de printinfrastructuur van de klant op afstand, zodat de ICT-afdeling van de klant zich kan focussen op haar kerntaken.

2014: Overnames Nobel Document Group en DH Group

Paolo en Marco gaan vanuit hun aandeelhoudersrol op zoek naar geschikte overnamekandidaten voor Xtandit. Eric Fronik versterkt het directie team als Verkoop Directeur. In 2014 wordt de eerste overname beklonken en in februari 2015 wereldkundig gemaakt. Xtandit neemt de Nobel Document Group over van Pink Elephant en vergroot zo haar werkgebied met Noord-Oost Nederland.

Eind 2014 gaat Financieel Directeur Rob van Tiel een andere rol vervullen in de holding en komt Renze de Boer het directie team versterken als Financieel Directeur. Renze is, voor hij toetreedt bij Xtandit, General Manager geweest van Xerox Financial Services in Nederland.

In april 2016 neemt Xtandit de regio Noord-Holland en Eindhoven over vanuit de failliete boedel van de DH Group.

2018: Frisse wind vanuit het Zuiden

De kracht van ondernemen zit in het bloed bij Xtandit. Ook in 2018 bleek dat weer uit grootse veranderingen. Vanuit onze zuiderburen (België) treedt Jo Van Onsem binnen bij Xtandit. Dit betekende een wisseling van de wacht met Bob Bron, die het schip verlaat. Door deze wisseling stroomt er weer frisse wind door de interne organisatie onder leiding van een hernieuwde bemanning aan het stuur. Ook Rob van Tiel komt namelijk weer op zijn vertrouwde plek terug als Financieel Directeur. Het financiële project wat Renze de Boer had opgestart staat inmiddels sterk in de schoenen, en dus vindt Renze ‘zijn missie bij Xtandit volbracht’.

Vanaf nu staan bij Xtandit aan het stuur: Jo Van Onsem, Rob van Tiel en Eric Fronik. Klaar voor een sterke koers in 2019!

Managed Print services in het DNA

Managed Print Services zit verweven in het DNA van Xtandit. De MPS-dienstverlening van Xtandit is zowel nationaal als internationaal onderscheiden met diverse awards. Xtandit is ook lid van de Xerox European MPS council, MPSA (Managed Print Services Association), IMPSGA (International Managed Print Services Alliance) en de Photizo MPS leader index.

Lees meer over MPS

Niet Paperless, maar Less Paper

Sinds de komst van de multifunctionele copier in 1998 heeft Xtandit bijna 20 jaar ervaring opgebouwd in het digitaliseren van papieren processen en het integreren van de MFP in de bedrijfsprocessen van de klant. Xtandit heeft een ruim assortiment software oplossingen voor document management, factuurherkenning, output management, scanning and capture, mobile print, print management & follow-you, briefpapier automatiseren, workflow automatisering, business intelligence, content security en file sharing. Wij geloven niet in Paperless, maar als je Less Paper wilt, dan zijn wij voor jou de juiste Partner.

facturen automatisch archiveren

Trots op samenwerking met Xerox en HP

Inmiddels werken we meer dan 25 jaar samen met Xerox Nederland en zijn we er nog steeds erg trots dat we dit toonaangevende en innovatieve merk in ons assortiment hebben. In meer dan 25 jaar zijn we uitgegroeid tot een van de grootste Xerox Partners in Europa en hebben we als enige reseller in Nederland de Xerox Platinum Partner status. In 2016 hebben we daar ook het gerenommeerde merk HP aan toegevoegd en zijn we inmiddels bekroond tot HP Gold Partner.

Xtandit streeft ernaar om ook de komende jaren innovatief te blijven en samen met jou inspirerende gesprekken te voeren over jouw business uitdagingen.

Dat is een reden waarom ik al meer dan 21 jaar met veel passie en uitdaging voor Xtandit werk.

Eric Fronik
Verkoop Directeur Xtandit