igen4 Paswerk
NIEUWS

Xtandit helpt Paswerk bij overgang op digitaal drukken met iGen4

24 november 2014
Ivo Bakker

Xtandit heeft bij Paswerk succesvol de digitale iGen4 kleurenpers geïnstalleerd. Paswerk heeft negen leerwerkbedrijven waaronder één grafimediabedrijf. Met de Xerox iGen4 kan Paswerk haar grafische divisie verbreden en is het bedrijf in staat om de transitie te maken van offset naar digitaal drukken. Naast het plaatsen van de iGen4 traint Xtandit de medewerkers van Paswerk om zo een betere positie op de arbeidsmarkt te realiseren.

Het grafische leerwerkbedrijf wil zich met het oog op de toekomst meer onderscheidend in de markt zetten. Er is een toenemende vraag naar drukwerk in kleine oplages. Een overstap naar digitaal drukken is dan ook niet verrassend. Met de inzet van de iGen4 kunnen de medewerkers nu eenvoudig kleine oplages drukken, waardoor de kosten een stuk lager liggen en de productiviteit hoger wordt. Daarnaast kan Paswerk met digitaal drukwerk spoedopdrachten snel afhandelen en is het eenvoudiger geworden om gepersonaliseerd drukwerk aan klanten te leveren.

Ontwikkelen van digitale vaardigheden

Er werken bij Paswerk ruim 1.000 mensen die er moeite mee hebben om op eigen kracht een passende baan te vinden bij een reguliere werkgever. Om de kans op een baan in de maatschappij te vergroten helpt Xtandit Paswerk bij het ontwikkelen van de digitale vaardigheden van de medewerkers en geeft de organisatie advies over de toekomst van de grafische markt. “Paswerk heeft een sterke focus op de toekomst. Om onze grafische tak te kunnen verbreden en meer ontwikkelmogelijkheden te bieden aan onze medewerkers hebben wij de hulp van Xtandit ingeschakeld. De overstap van offsett naar digitaal met de inzet van de iGen4 was voor ons een logische keuze”, aldus Peter Preschel, Sectormanager Bedrijfsbureau Grafisch bij Paswerk.

Peter Huting, Business Development Manager bij Xtandit: “Wij vinden het belangrijk om meer te zijn dan alleen een office partner en helpen daarom grafimediabedrijven ook succesvol te ondernemen. In een tijd waarin oplages drastisch naar beneden schieten, is het van groot belang dat deze bedrijven toch onderscheidend kunnen blijven en in het geval van Paswerk zelfs kunnen groeien. De implementatie van de iGen4 zorgt voor een onderscheidend vermogen: Paswerk kan nu digitaal drukwerk van hoogwaardige kwaliteit tegen een laag tarief aanbieden. En met ons advies en trainingen helpen wij Paswerk succesvol en onderscheidend te positioneren in de grafische branche.”