Xtandit gaat partnership aan met beveiligingsspecialist Quiver
NIEUWS

Xtandit gaat partnership aan met beveiligingsspecialist Quiver

De wereld digitaliseert. Hoewel papieren documenten en printen belangrijk blijven, nemen digitale stukken een steeds belangrijkere rol in. Door die digitalisering komen bedrijven echter ook voor grote uitdagingen te staan op gebied van beveiliging. Datalekken en cybersecurity zijn onderwerpen die helaas bijna dagelijks in het nieuws zijn. Daarom zijn wij een partnership gestart met beveiligingsspecialist Quiver.

 

 

Unieke benadering

Wij gaan met behulp van de oplossingen van Quiver klanten helpen bij het minimaliseren van de risico’s op datalekken. Ook onze klanten hebben te maken met grote veranderingen als gevolg van digitalisering. Fysieke documenten worden omgezet in data en zijn daardoor makkelijker te kopiëren, waardoor de risico’s op verlies van data sterk zijn toegenomen. Bovendien is de druk van de werkgever om documenten te beveiligen toegenomen door nieuwe wetgeving, zoals de Meldplicht datalekken.

Quiver zorgt ervoor dat documenten kunnen worden beveiligd op bestandsniveau, zodat zeker is dat deze niet aankomen op plekken waar ze niet horen. De eigenaar heeft daarbij altijd inzicht in wat er met het bestand gebeurt en kan het desgewenst terugtrekken. Zelfs als het bestand al is gedownload. Er is een mobile app (voor Android en iOS), een webapp en een desktop-app voor bedrijven beschikbaar. Het veilig delen van documenten onder voorwaarde van de eigenaar is zodoende op ieder device altijd en overal mogelijk. Medewerkers en CSO’s kunnen met Quiver eenvoudig bepalen wie toegang krijgt tot welke bestanden en hebben controle over alle belangrijke documenten, zowel intern als extern. Quiver is daarmee een volwaardig alternatief, maar ook een veilige add-on voor Dropbox, Box en SharePoint. De beveiliging van elk bestand en de consumer-proof applicaties maken de benadering van Quiver uniek.

No-brainer

Eric Fronik, onze Verkoop Directeur, licht toe: “Binnen de virtuele muren van een bedrijfsnetwerk zijn documenten relatief veilig. Maar daarbuiten, daar ligt het probleem. Wanneer deze documenten buiten de veilige omgeving van het bedrijfsnetwerk gedeeld worden, heb je een dynamische beveiliging nodig. Dit is exact wat  Quiver anders maakt.”

Roberto van den Heuvel, Director Business Unit ICT : “We richten ons op de zakelijke markt, en vaak op bedrijven die van oudsher documentintensief zijn. Denk hierbij aan advocatenkantoren, accountants en de zakelijke dienstverleners. Ik denk dat daarnaast ook in branches waar persoonsgegevens een grote rol spelen, zoals de gezondheidszorg, gemeentes en politie, Quiver perfect toepasbaar is. Als je bedrijfskritische digitale informatie hebt die heel waardevol is, dan moet het gebruik van Quiver eigenlijk een no brainer zijn, zeker ook omdat Quiver in tegenstelling tot andere beveiligingsoplossingen enorm gebruiksvriendelijk is.”

Enterprise en MKB

De oplossingen van Quiver hebben echter niet alleen een meerwaarde voor grote partijen. “Ook middelgrote bedrijven hebben behoefte aan zo’n oplossing”, vertelt Jongsma. “Zij hebben met dezelfde problematiek te maken bij de beveiliging van documenten. Alleen hebben ze vaak niet de middelen om een investering te doen voor een document management systeem (DMS) waarmee de authenticiteit en integriteit van documenten wordt gewaarborgd – let wel – binnen het eigen netwerk. Wanneer die partijen bijvoorbeeld Dropbox gaan gebruiken, dan is Quiver een mooier, en veel beter alternatief om toch die veiligheid te kunnen geven.”

“Onze oplossing biedt volledige controle wanneer bestanden worden gedeeld dankzij de intelligente encryptie op bestandsniveau,” zegt Yanick Finsy, Co Founder van Quiver. “Ook wanneer een bestand is gedownload kan deze in real time worden teruggehaald. Binnen bedrijven is er geen gedragsverandering nodig. Mensen hoeven niet opeens anders met hun bestanden om te gaan. De beveiligingsniveaus kunnen door een administrator middels een speciale admin tool worden bepaald en gestandaardiseerd. Zo weet je zeker dat ieder bestand voorzien is van een Quiver-beveiliging. Quiver integreert onder andere naadloos in Microsoft Office en met andere file-sharing tools als Dropbox en Box. Dankzij de vroege detectie van mogelijke veiligheidsproblemen, en de mogelijkheid ieder bestand in real time te kunnen volgen, is de kans op gelekte bedrijfsgegevens minimaal.”

Kennissessie 19 mei: Security 2.0

Om klanten beter bekend te maken met de mogelijke risico’s van digitalisering en hoe hiermee om te gaan zonder de business te belemmeren, organiseren Xtandit en Quiver 19 mei een kennissessie in Woerden. Klik hier voor meer informatie en om je aan te aanmelden.