Xtandit Business Team doet Dam-tot Damloop voor Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF)
NIEUWS

Xtandit Business Team doet Dam-tot Damloop voor Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF)

Woerden, Het leukste hardloop evenement van Nederland is zonder twijfel de Dam-tot Damloop op 22 september. En daar doet een team van XTandit aan mee met negen medewerkers en een goede klantrelatie. Natuurlijk om een mooie sportieve prestatie te leveren, maar vooral om geld in te zamelen voor het Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF). Samen met tachtig andere lopers die aan de start komen voor het ZZF.

Het Xtandit Business Team bestaat uit: Hans Harmsen, Rinze Jonkman, Joyce van Dijk, Remko Hoekstra, Marco van Drogenbroek, Arnoud Krijgsman, Daniëlle van Breemen, Eva van der Meer en Alex Visser.

Buiten de fysieke voorbereidingen voor de wedstrijd, houden onze atleten zich actief bezig met het inzamelen van financiële bijdragen. Social media spelen daarbij een belangrijke rol.

Enthousiast vertelt Danielle van Breemen dat zij al behoorlijk wat positieve reacties heeft mogen ontvangen: “Zelf ben ik extra gemotiveerd omdat mijn moeder aan een zeldzame ziekte lijdt. Daarom is het voor mij extra bijzonder om voor het ZZF te lopen.” Zo heeft iedereen een eigen motivatie en doel om de Dam-tot Damloop voor het ZZF tot een succesvol einde te brengen. Lees meer op de justgiving-pagina.

Het ZZF ontvangt geen subsidies van de overheid en is geheel afhankelijk van giften en donaties. Een medewerker van Xtandit: “Het is fantastisch dat wij ons op deze manier kunnen inzetten voor dit belangrijke doel. Echt heel bijzonder.” Directeur ZZF Ilse Zandbergen: “Inderdaad, de opbrengsten worden gebruikt om wetenschappelijk onderzoek naar zeldzame ziekten mogelijk te maken. Naast deze onderzoeken zet het ZZF zich in voor de financiering van familie-evenementen en vakantieweken voor gezinnen die te maken hebben met een zeldzame aandoening. Verder zijn wij als ZZF heel blij met dit geweldige initiatief van Xtandit. Elke bijdrage aan het ZZF is van harte welkom, zeker met dergelijke sportieve acties die voor ons extra zichtbaarheid opleveren.”