Quocirca MPS rapport 2014
NIEUWS

Quocirca: Bij welke resellers van de grote merken kunt u terecht voor de meest volwassen Managed Print Services dienstverlening?

De marketingwereld zit vol met predikanten van het “wij van WC eend” evangelie. Ook ik heb mij regelmatig schuldig gemaakt aan deze zend methodiek. Gelukkig zijn er onafhankelijke consultants, die op basis van gedegen onderzoek rapporten publiceren en daarbij de juiste context schetsen op basis van feiten. Ook in onze branche.

Onlangs publiceerde Quocirca een nieuw rapport over het Managed Print Services channel landschap in Europa. Het 18 pagina dikke rapport geeft op basis van onderzoek in Engeland, Frankrijk en Duitsland een goed beeld over de verschillen van de MPS channel programma’s van de grote merken; HP, Canon, Ricoh, Konica Minolta, Kyocera, Lexmark, Brother, OKI en Xerox.

Quocirca maakt onderscheid in drie type Managed Print Services Vendoren

Market Leaders: Vendoren met een duidelijke visie en een daarop aansluitende Managed Print Services dienstverlening. De leiders hebben een significante investering gedaan in hun services portfolio en infrastructuur en maken de bijbehorende service verwachtingen operationeel ook waar.

Strong Performers: Vendoren met een bewezen dienstverlening, die de ontwikkeling van hun Managed Print Services portfolio voor de channel verder ontwikkelen.

Contenders: Vendoren die investeren in de infrastructuur en samenwerkingen om zodoende de Managed Print Services dienstverlening op Europese en wereldwijde schaal uit te breiden.

Per vendor wordt door Quocirca een uitvoerige beschrijving weergegeven. Ik adviseer u zeker het gehele rapport te lezen.

Managed Print Services resellers worden door Quocirca in drie categorieën ingedeeld

Traditional resellers; hoofdzakelijke focus op het verkopen van hardware.
Progressive Solution Providers; resellers met een sterke focus op dienstverlening en training voor Managed Services & Cloud Services.
Transformative Solution Providers; resellers die zich hoofdzakelijk richten op document proces software oplossingen en Managed Services.

Het onderscheid tussen resellers wordt gemaakt door de ervaring die zij hebben in het verbeteren en optimaliseren van document processen en de professionaliteit waarmee de Managed Print Services dienstverlening is geoperationaliseerd.

Hoe kiest u de juiste Managed Print Services reseller?

Het Quocirca rapport geeft een eerste indruk van de Managed Print Services markt. Daarnaast biedt het zicht op welke vragen u beantwoord dient te krijgen als u een aantal resellers selecteert voor een markt verkenning. De wijze waarop de reseller een assessment tot uitvoering brengt en hoe het daadwerkelijke operationele beheer is vorm gegeven, zijn naar mening de twee fases die het echte verschil maken. Als u deze twee fases grondig vergelijkt dan kunt u tot een wel overwogen keuze komen. En kiest u de juiste  “WC eend”…

In de volgende blog uit mijn blog serie 25 jaar Xtandit, mijn 25 jarig jubileum en 25 Managed Print Services tips geef ik u een checklist met vragen waarmee u de juiste Managed Print Services aanbieder kunt selecteren

Veel MPS leesplezier.

Download hier het volledige Quocirca rapport.