Met Xtandit en Cintas klaar voor de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP)
NIEUWS

Met Xtandit en Cintas klaar voor de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP)

01 januari 2014
Johan Peereboom

Bedrijven die persoonsgegevens beheren kunnen vanaf 1 mei 2013 een boete tegemoet zien als deze door nalatigheid gegevens op straat komen te liggen. Dit is vanaf heden vastgelegd in de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP).

De wet verplicht bedrijven om datalekken binnen 24 uur te melden bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CPB). Het gaat dan om diefstal, verlies of misbruik van persoonsgegevens, waarbij het CPB onderzoekt of er sprake is geweest van nalatigheid. Indien dit het geval is, kan het CPB een boete opleggen van maximaal € 450.000,00.

Hoe kan Xtandit u hierbij van dienst zijn?

Als organisatie wordt u derhalve gedwongen uw processen rondom digitale en fysieke dossiers met persoonsgegevens goed in kaart te brengen, en waar nodig bij te sturen. Door onze jarenlange expertise op het gebied van digitaal archiveren, kunnen onze consultants u hierbij van dienst zijn.

Een ander punt waar u volgens deze nieuwe wet aan moet voldoen, is het persoonlijk toezicht houden op het correct vernietigen van zowel digitale, als papieren dossiers. Dit betekent dat vernietiging met uw fysieke aanwezigheid plaats dient te vinden. Hier hebben wij, samen met onze partner Cintas, een unieke oplossing voor. De vernietiging wordt namelijk bij u “voor de deur” uitgevoerd; alle bestandsdragers (papier, harddisks, USB sticks etc.) worden onder uw toezicht gecertificeerd vernietigd.

Voor externe opslag van uw fysieke archief (ivm veiligheid tegen brand- en waterschade en diefstal) en het inscannen van uw fysieke archief (in zijn totaliteit of on-demand) kunt u ook bij ons terecht. De combinatie van deze drie zaken, shredding (gecertificeerd vernietigen), storage (veilige externe opslag) en scanning (digitaal maken van fysieke arhief) is uniek en zorgt voor een zeer veilige en gemakkelijke manier van werken.

Meer weten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel 0348-485800.