logistiek

Digitale transformatie in logistiek en supply chain management

10 april in Hotel New York Rotterdam

Terugblik kennissessie ‘Digitale Transformatie Logistiek en Supply Chain Management’

Op dinsdagochtend 10 april vond de kennissessie ‘Digitale Transformatie Logistiek en Supply Chain Management plaats. We kunnen terugkijken op een zeer succesvolle ochtend! Het doel van het event was om kennis te delen en te inspireren hoe de wereld van Logistiek en Supply Chain zich de komende jaren zal ontwikkelen.

Wat is dan een betere plek dan de maritieme hoofdstad van Europa: Rotterdam? De bibliotheek van Hotel New York om exact te zijn. Een ruimte die historie uitademt, uitzicht biedt over de Maas en waar passerende schepen door de raampartijen te bezichtigen zijn. Ik kan me een slechtere plek voorstellen voor de dinsdagochtend.

Bekijk alle foto's van deze sessie 

Nadat de eerste bezoekers binnendruppelden en handen werden geschud onder het genot van koffie en thee, opende Edwin Jongsma (Commercieel Directeur Xtandit) het programma en stelde de drie gastsprekers voor.

Presentatie van Onno van Elswijk over Douane Enforcement Vision

Bekijk de presentatie

Presentatie van Ray Schraff over Trends & Supply chain digitalization

Bekijk de presentatie

Onno van Elswijk van de Douane nam ons mee in hun Enforcement Vision en stond met een goede dosis Rotterdamse humor stil bij de technologische oplossingen die hen helpt om de meest efficiënte Douane van Europa te blijven. Items als Big Data & BlockChain passeerden met concrete voorbeelden de revue, in een James Bond achtige setting. Ook de Brexit werd aangesneden en de impact die het met zich mee zal brengen. Na de presentatie hoorde ik bezoekers zeggen dat ze positief verrast waren en op een andere manier naar de Douane zijn gaan kijken.   

De tweede gastpreker was Ray Schraff. Als Logistic Domain Expert nam hij de toehoorders mee in de uitdagingen rondom het digitaliseren van shipments. Dit deed hij op een wijze zoals alleen Amerikanen dit kunnen en menig toehoorder schreef driftig mee zodra hij zijn waardevolle adviezen deelde.  

De derde spreker was IT-trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk. In een uur tijd wist Richard ons met zijn aanstekelijke enthousiasme en drive mee te nemen in de technologische toekomst die ons leven volledig om zal gooien.

Zowel zakelijk als privé. Digital Disruption is geen modewoord meer, maar al ruimschoots een feit. Er kwamen talloze voorbeelden voorbij hoe technologie mobiliteit, informatie voorziening, zorg, onderwijs en ons werkend bestaan drastisch gaat veranderen. BlockChain technologie wordt al succesvol ingezet voor informatievoorziening in de transport en voor het vereenvoudigen van betaalverkeer. Kunstmatige intelligentie wordt anno 2018 in de zorg al toegepast bij het stellen van de juiste diagnose: sneller en accurater dan een team van specialisten ooit zal kunnen. Technologiereuzen storten zich inmiddels als nieuwe concurrenten op de automotive markt. En ga zo maar door. Traditionele beroepen en branches zullen plaats gaan maken voor nieuwe businessmodellen en industrieën. Na de presentatie van Richard van Hooijdonk realiseer je je beter dan ooit dat stilstaan als bedrijf écht geen optie is als je wilt overleven en dat technologie kansen biedt om je concurrentiepositie te verbeteren.

Richard gaf als advies om binnen de organisatie op C-Level niveau de oudere generatie met de jongere generatie te laten samenwerken. Om in zijn kretologie te spreken “De witte beren in de organisatie maken de organisatie toekomstbestendig”.

Als afsluiting werden tijdens de lunch de laatste ideeën en ervaringen gedeeld en tot waardevolle inzichten verzilverd. Kortom, we kunnen terugkijken op een inspirerende en waardevolle ochtend!

Heb je een vraag of wil je een afspraak inplannen om één van onze oplossingen live te zien?

Vul dan het formulier in