procesoptimalisatie en workflow management

Procesoptimalisatie

Sinds de crisis is procesoptimalisatie in de meeste markten weer een hot topic. Ook nu het economisch weer beter gaat. Zo worden vaak workflows ingezet, bijvoorbeeld met behulp van Robotic Process Automation, om het werk van de business te versoepelen. De IT-Manager zorgt er, in samenwerking met lijnmanagers, voor dat processen gestroomlijnd en geautomatiseerd kunnen verlopen. Als jij op zoek bent naar tips om bedrijfsprocessen te optimaliseren, lees je verder op deze pagina.

Contract opstellen, tekenen en verwerken tot order in 6 minuten?

Maakt in jouw organisatie een fysiek document  een tour door het hele bedrijf voor een handtekening? En kan dit omslachtige proces soms wel 2 weken duren? Het proces rondom een contract vergt vaak nog een enorme berg aan werkzaamheden. Niet nodig!

Ontdek hoe het werkt
tips contractbeheer oplossing kiezen

Hoe werk je een bedrijfsproces uit tot workflow?

Een geautomatiseerde workflow zorgt ervoor dat mensen en systemen aan elkaar gekoppeld worden. Zo worden processen als de customer service of onboarding, zo veel mogelijk automatisch doorlopen. 

ontdek hoe je een bedrijfsproces kunt automatiseren

Whitepaper: Begin met workflows automatiseren

Wil jij daadwerkelijk aan de slag met workflow automatisering, maar weet je niet waar je moet beginnen? In ons gratis whitepaper nemen wij je stap voor stap mee in het proces. 

Download het whitepaper

5 Redenen om workflows in te zetten voor procesoptimalisatie

Een geautomatiseerde workflow zorgt ervoor dat mensen en systemen aan elkaar gekoppeld worden. Zo worden processen als de customer service of onboarding, zo veel mogelijk automatisch doorlopen. Vijf voordelen hiervan zijn:

  1. Nooit meer een stap overslaan
  2. Accountability binnen het proces
  3. Actuele status direct inzichtelijk van alle processen
  4. Direct duidelijk wie in geval van ziekte een medewerker in het proces moet vervangen
  5. Snellere time-to-market van marketingcampagnes en producten

Het is van levensbelang dat bedrijven in deze tijd veranderingen in processen snel en eenvoudig beschikbaar kunnen stellen aan hun medewerkers

Roberto van den Heuvel
Account Manager Document Process Solutions Xtandit

Ontwikkeling nieuwe technologieën

Komende jaren blijft de technologie rondom procesoptimalisatie ontwikkelen. Dat de toekomst digitaal is, blijkt onder meer uit de nieuwe technologieën zoals Artifical Intelligence (AI). Machines zullen in de toekomst steeds beter gaan 'denken', om ons te helpen bij het nemen van beslissingen. Ook software robots zullen steeds meer routinewerk overnemen, waardoor ons werk steeds meer geautomatiseerd wordt. Deze nieuwe technologieën laten ons zien dat we nog maar aan het begin staan van het digitale tijdperk. 

Lees meer over AI

SharePoint geliefd voor procesoptimalisatie

Ken jij de valkuilen?

Veel organisaties maken gebruik van SharePoint workflows om processen te stroomlijnen. Hoe complexer de processen, hoe meer winst er te behalen valt. Zeker voor bedrijven die meer dan 100 medewerkers in dienst hebben. Maar ben jij bekend met de valkuilen van het zelf programmeren van workflows in SharePoint?

Ontdek de valkuilen van zelf SharePoint workflows programmeren
Sharepoint Xtandit