printen

Het nieuwe printen

IT-Managers krijgen steeds meer budgetverantwoordelijkheid. Ben jij IT-Manager en neem jij het printerpark van jouw organisatie onder je hoede? Dan ben je hier op de juiste plek beland. Op deze pagina vind je tips om te besparen op printkosten. Maar ook hoe je zelf minder tijd kwijt bent aan het printerbeheer en hoe je printerproblemen eenvoudig kunt (laten) oplossen. Printen wordt zo slimmer en goedkoper.

Doordat er steeds minder geprint wordt, wordt wat je nog wel print steeds belangrijker

Manage je printomgeving: bespaar 20 - 30%

Uit onderzoek van Gartner blijkt dat organisaties die hun printomgeving actief managen zo’n 20 tot 30% kunnen besparen op hun printkosten. Printen kan dus in veel gevallen goedkoper. Heb jij als IT-Manager de taak gekregen om de investering in het printerpark optimaal te benutten, maar weet je niet goed hoe je moet starten? Lees dan ons blog ‘Besparen op printkosten in 4 stappen’. Hierin lees je meer over de voordelen van het actief managen van je printerpark en krijg je praktische tips met voorbeelden om kosten te besparen op printen.

Een printbeleid is onmisbaar voor het MKB

Edwin Jongsma
Commercieel Directeur Xtandit

In een printbeleid staan alle spelregels en standaarden die gelden voor de gebruikers van alle printers en multifunctionals binnen een organisatie. Een MKB-bedrijf dat wil bezuinigen op de printkosten kan daarom niet zonder printbeleid. Toch zijn veel organisaties nog te weinig bekend met het begrip ‘printbeleid’.

E-book

Printbeleid opstellen

In ons e-book lees je:

  • Wat is een printbeleid precies?
  • Hoe doe je onderzoek om de juiste regels en standaarden op te stellen?
  • Hoe zorg je ervoor dat de gebruikers met tevredenheid en op de juiste manier omgaan met het printbeleid?
Download het E-book
printbeleid

Draagvlak binnen de organisatie is essentieel om het printbeleid te laten slagen

Arnoud Krijgsman
Document Proces Consultant Xtandit

Hoe goed presteert jouw printerpark?

Vergelijk je printkosten

Het printen van documenten is bij de meeste organisaties nog aan de orde van de dag. Dat is ook helemaal niet erg, want soms is het gewoon handiger om een papiertje in handen te hebben.

Het beheer van alle printers binnen een organisatie kan wel veel tijd in beslag nemen van de IT-Manager. En bovendien veel kosten. Met deze redenen in het achterhoofd wordt er daarom gekozen om het beheer uit handen te geven middels Managed Print Services (MPS). Als IT-Manager heb je dan geen omkijken meer naar het printerpark en kun jij je tijd aan andere projecten besteden.

Print benchmark tool

Vul 'm gratis in en ontvang direct de uitslag!

Wil jij weten of ook jouw organisatie kosten kan besparen op printen middels MPS?

Vul dan deze gratis benchmark in en vergelijk je printkosten met 1032 bedrijven.

Vul nu de tool in en zie hoe jij ervoor staat
mps benchmark rapport

Printerproblemen oplossen op afstand

Ondanks de goede zorgen voor het printerpark, kan er wel eens wat misgaan. Kom je er zelf niet uit, dan kun je bij Xtandit je printerproblemen op afstand laten oplossen met Remote Call Assistance. Onze Remote Call Analist Sam vertelt je hoe hij problemen van klanten vaak binnen zeven minuten oplost. Klinkt een stuk beter dan vier tot acht uur wachten op een engineer, toch?

Lees verder

Xerox Connectkey voor multifunctionele printers

ConnectKey is een softwaresysteem met een aantal nieuwe mogelijkheden voor de multifunctionele printers van Xerox. Het is ontworpen met slechts één doel: op een veilige manier processen vereenvoudigen in een omgeving die nooit slaapt. Een aantal voordelen:

  • met bijna elk mobiel apparaat printen
  • documenten direct naar clouddiensten scannen
  • document automatisch vertalen met Easy Translator
  • flexibel, eenvoudig te bedienen en veilig
Lees meer over Xerox Connectkey

Op zoek naar een zakelijke printer?

Vind jij onze tips handig, maar ben je eigenlijk gewoon op zoek naar een printer voor op kantoor? Bekijk dan ons aanbod van printers en multifunctionals van de merken HP en Xerox.