digitale factuurverwerking

Digitale factuurverwerking

Staat digitale factuurverwerking bovenaan jouw onderzoekslijstje? Dan is het goed om je in dit thema te verdiepen. Er worden immers steeds meer facturen digitaal verwerkt. Maar nog lang niet iedere organisatie is overgestapt van analoog naar digitaal. Op deze pagina vind je waardevolle achtergrondinformatie, whitepapers en tools die je helpen te onderzoeken wat digitale factuurverwerking precies inhoudt, wat de voor- en nadelen zijn en hoe je het vlekkeloos implementeert in jouw organisatie.

Xtendis digitale factuurverwerking
Wij geven je alvast 5 tips

Wat is een e-factuur?

Bij digitale factuurverwerking komen e-facturen te pas. Een e-factuur is een digitaal bestand (geen pdf) waarbij de gegevens altijd op exact dezelfde plek in het bestand staan. Hierdoor kan de informatie op een e-factuur (zoals bedrag, BTW en adresgegevens) eenvoudig uitgelezen worden door geautomatiseerde systemen. Er hoeft geen menselijk handelen aan te pas te komen.

Te weinig controle over het factuurverwerkingsproces

Financiële afdelingen die facturen nog handmatig verwerking kennen vaak twee grote ergernissen:

  • Facturen die regelmatig kwijtraken
  • Facturen die te laat betaald worden

Herkenbaar? Controleer dan aan de hand van dit e-book of digitalisering de investering waard is.

Download het e-book
e-book digitale factuurverwerking

Cash is king, dus een efficiënt crediteurenproces stelt je in staat om meer tijd en energie te steken in je debiteuren. En dat heeft direct een positieve impact op je cashpositie

Renze de Boer
Financieel Directeur Xtandit

UBL maakt factuurherkenningssoftware overbodig

UBL, oftewel Universal Business Language, is een factuur die is opgemaakt in XML-formaat. Dit zorgt ervoor dat systemen de verschillende gegevens automatisch uit kunnen lezen. UBL is reeds in vele landen de standaard, maar ook in Nederland zullen organisaties hier steeds meer mee werken. Zeker als je zaken doet met overheidsinstanties is het slim om je hierin te verdiepen; deze instanties moeten uiterlijk eind 2018 al hun facturen digitaal verwerken met UBL. Dat betekent dat ook jouw organisatie aan deze standaard moet kunnen voldoen.

Hoe werkt UBL precies?

ROI calculator

Zie jij het nut van digitale factuurverwerking zeker in, maar wil je ook weten wat het in euro’s oplevert? Vul dan de ROI calculator in en ontvang gratis een persoonlijk rapport.

Vul de ROI calculator gratis in
ROI tool digitale factuurverwerking

Change management vormt uitdaging

De daadwerkelijke digitalisering van factuurverwerkingsproces ligt meestal op het bordje bij de IT-Manager binnen een organisatie. Die heeft tevens de taak de medewerkers van de financiële afdeling te enthousiasmeren voor het nieuwe proces. Change management vormt voor veel IT-Managers echter nog een uitdaging. Hoe zorg je dat het project een succes wordt?

Download het gratis whitepaper en word een change management expert

Lees onze tips in het whitepaper 

Ben jij IT-Manager en ga je het factuurverwerkingsproces digitaliseren? Hoe zorg je er dan voor dat je collega's enthousiast worden om met een ander systeem te werken?

In het whitepaper 'Het nieuwe factuurverwerkingsproces' lees je hoe je kunt zorgen voor draagvlak vanuit de organisatie. 

Download het whitepaper
draagvlag digitaal factureren