workflow automatisering drukkerijen

Workflow automatisering voor grafimedia - repro, drukkerij, copyshop

Als grafimedia bedrijf moet je steeds meer doen in kortere tijd. Om alles onder controle te houden, is het verstandig om je workflow te automatiseren. Workflow automatisering betekent dat je een aantal onderdelen binnen het productieproces automatiseert, waardoor orders sneller en efficiënter worden geproduceerd. De voordelen hiervan zijn dat fouten worden voorkomen, de kwaliteit omhoog gaat en medewerkers hun tijd efficiënter kunnen besteden. Het is mogelijk om ongeveer 30% van alle vaste routines te automatiseren.

Je kunt meer werk verrichten in dezelfde tijd. Daarnaast bespaar je kosten en verlaag je de werkdruk. De kwaliteit gaat om hoog, de kans op fouten gaat omlaag en je kunt meer aandacht besteden aan service. Op deze pagina vindt je handige informatie over workflow automatisering. Leer meer over het belang van workflows automatiseren en lees in ons blog over onze ervaringen met workflow oplossingen. 

workflow automatisering drukkerijen

Een zonnige toekomst voor print

De recessie en digitalisering van communicatie hebben gezorgd voor een afname in de vraag naar print. Door deze ontwikkelingen is het effectief inzetten van de juiste print applicaties, zoals workflow automatisering, belangrijker dan ooit. Bedrijven die nieuwe technologieën omarmen zullen succesvol zijn en een voorsprong opbouwen ten opzichte van de concurrentie.

Drupa Global Insights Rapport

De ervaringen van grafische bedrijven in de praktijk worden bevestigd in het tweede drupa Global Trends onderzoek, dat is uitgevoerd in de aanloop naar de toonaangevende vakbeurs drupa 2016. Het rapport is verschenen onder de naam Touch the future – Applications that can create growth.

Download hier het rapport
drupa global insights rapport workflow automatisering drukkerijen

Workflows automatiseren in het kort

Als er nu een bestand bij je binnenkomt, gaat een van je medewerkers dat bekijken, controleren en naar de printer of drukpers sturen. Als je workflow geautomatiseerd is, gaat dat bestand direct naar de printer of drukpers. Onderweg daar naartoe wordt het bestand automatisch gecontroleerd op kleur, fonts, resolutie en meer.

Er komt een kant-en-klaar bestand bij de machine terecht, dat direct geproduceerd kan worden zonder dat daar mensenhanden aan te pas komen. Daardoor bevat het eindresultaat minder fouten, vallen de kosten lager uit en heeft de medewerker meer tijd voor service naar de klant.

Dat kun je met alle producten doen, denk bijvoorbeeld aan:

  • visitekaartjes
  • brochures
  • fotoproducten
  • boeken
  • flyers

Hoe workflow automatisering in de praktijk werkt

Bekijk de video
workflow automatisering drukkerijen - video freeflow core

Lean printmanagement draait om eenvoud

Lean print management is gebaseerd op het ‘Automate & Simplify’ concept voor workflow automatisering. Belangrijk uitgangspunt daarbij is dat het niet enkel gaat om het eindresultaat, maar om de manier waarop dat eindresultaat slim bereikt is.

Lees het blog

Opdrachten slim automatiseren met FreeFlow Core

Workflow automatisering staat bij veel grafici nog niet hoog op de agenda. Dat vinden wij zonde. Met de tools die tegenwoordig beschikbaar zijn wordt het steeds eenvoudiger om opdrachten te automatiseren. In dit blog meer over een van die tools: Xerox FreeFlow Core.

Lees het blog

Waarom workflow automatisering?

Workflow automatisering kan ingezet worden om meer opdrachten te verwerken in minder tijd én om controle te houden over het proces. Door een aantal stappen uit het productieproces te automatiseren, kunnen orders sneller en efficiënter geproduceerd worden. Zo’n 30 procent van het DTP-werk kan geautomatiseerd worden.

Een aantal voordelen van workflow automatisering voor drukkerijen op een rij:

  • Minder fouten maken
  • Hogere productkwaliteit
  • Efficiëntere tijdsbesteding
  • Rendabel om kleine orders te verwerken

Met behulp van workflow automatisering kunnen grafimedia bedrijven flexibele productieprocessen inrichten die waarde toevoegen aan de product levenscyclus. Denk hierbij aan het produceren van (kleine oplages) gepersonaliseerde communicatie met het gebruik van een workflow.

Minder fouten door workflow automatisering

Workflow automatisering helpt je minder fouten te maken. Doordat bepaalde standaarden worden geautomatiseerd heeft de DTP’er meer tijd om kritisch naar de bestanden te kijken. Daardoor gaat er minder fout in het proces en is er meer tijd voor service naar de klant. Dat betekent dat je tot 60% van alle handelingen kunt automatiseren. Je kunt je beter focussen op wat echt belangrijk is: de klant.

Prepress automatiseren: een goed idee

Dat is de automatisering van het voorbereiden van drukwerk. Voordat een bestand naar de printer of drukpers gaat, controleer je de fonts, kijk je of hij goed op inslag staat en of er RGB beelden in zitten. Ook zet je er snijtekens bij. Dit hele proces kun je automatiseren.

Workflow oplossingen van Xtandit voor de grafische sector

Xtandit helpt organisaties om werkprocessen zo efficiënt mogelijk in te richten en waar mogelijk te automatiseren. Omdat organisaties verschillende behoeften hebben, werken wij samen met verschillende aanbieders van workflow automatiseringsoplossingen. Zo hebben wij altijd de oplossing die het beste past bij jouw organisatie. Bekijk hieronder onze workflow management oplossingen.