digitale pers

Alles over de digitale pers

Als grafimediabedrijf, drukkerij of repro kun je niet zonder de juiste digitale persen (ook wel productiesystemen genoemd). Met een digitale pers kun je verschillende applicaties en materialen printen op hoge kwaliteit en in hoge snelheid.

Het aanbod van digitale persen is groot en ook zijn er grote verschillen in kwaliteit en mogelijkheden. Op deze pagina vind je meer informatie over digitale persen. Welke digitale persen zijn er? Wat zijn de mogelijkheden van het werken met digitale productiesystemen? En hoe ervaren gebruikers een van de meest bekende digitale persen: de Xerox Versant 80?

Uitgelicht: de Xerox Versant 80

Bart Klarenbeek, inside sales bij Xtandit, spreekt dagelijks met grafische ondernemers. Vaak hoort hij dat de operator verantwoordelijk is voor het eindresultaat van herhaalopdrachten. Naar zijn idee zou de printer hier eigenlijk verantwoordelijk voor moeten zijn. De Versant 80 is een machine die deze verantwoordelijkheid aankan. In zijn blog laat Bart de gebruikers van deze digitale pers aan het woord. Hoe ervaren zij het werken met deze machine?

Lees verder
xeroxversant 80 review

Xerox iGen 5 platform: meebewegen met marktontwikkelingen

Xerox lanceerde in juli 2015 haar nieuwste digitale iGen 5 kleurenpers.Dit biedt grafische bedrijven de kans om mee te bewegen met de trends binnen hun markt. Weten hoe dat precies zit? Lees het nu in ons blog.

Lees het blog

De Xerox C60 is het beste jongetje van de klas

De Xerox C60 is niet zomaar een printer. Deze machine won de Buyer’s Lab (BLI) 2016 Pro award gewonnen voor de beste ´Colour Light Production Printer´. Wil je weten welke eigenschappen de Xerox C60 tot het beste jongetje van de klas maken?

Lees het blog

 

De digitale persen in het assortiment van Xtandit worden geselecteerd op kwaliteit en productiviteit.”

Ivo Bakker
Sales Manager Grafisch Xtandit

Digitale persen: wat moet je weten?

Welke soorten digitale persen zijn er?

Om aan elke vraag te kunnen beantwoorden bieden we verschillende digitale persen: in kleur, zwart-wit, inkjet of toner, breed formaat of klein formaat, rotatief of los blad.

Welke toepassingen kan je met Xerox digitale persen realiseren?

Je kunt met onze Xerox digitale persen alle grafische vormen van communicatie digitaal produceren. Wat kun je bijvoorbeeld produceren met een digitale printer?

 • Boeken
 • Posters
 • Gepersonaliseerde ansichtkaarten
 • Flyers
 • Fotoproducten
 • Brochures
 • Enveloppen
 • Bijzonder is dat je ook op kunststofsoorten kunt printen. Handig als je bijvoorbeeld een klantenkaart of menukaart wilt maken.

Voor welke bedrijven is dit interessant?

Xerox digitale persen zijn interessant voor bedrijven in de P for Print sector, ofwel de commercial print sector. Denk bijvoorbeeld aan grafimedia bedrijven, drukkerijen, repro’s en copyshops.

Op welke bijzondere materialen kun je afdrukken met de Xerox productiemachines?

De mogelijkheden met de Xerox productiemachines zijn ongekend. Natuurlijk zijn de printers geschikt voor alle traditionele papiersoorten, maar er zijn ook een aantal bijzondere toepassingen mogelijk.

 • Offsetpapier
 • Oud Hollands
 • Linnenpersing
 • Enveloppen
 • Diverse soorten kunststof
 • Metallic
 • Digiboard
 • Papiersoorten tot 350 gram
 • Papier tot 66 centimeter lang
Bekijk al onze mediamaterialen
digitale pers mediamaterialen

Wat zijn de mogelijkheden voor afwerking?

De mogelijkheden die wij bieden zijn onder te verdelen in drie categorieën:

Xerox afwerkmogelijkheden – dat zijn afwerkers met een hoge capaciteit. Ze perforeren, stapelen en hebben een ruime keuze aan afwerkmogelijkheden, zoals vlakliggende boekjes of boekjes met rechte rug. Ook hebben ze de mogelijkheid om geniete of geboorde documenten te maken.  

Afwerkmogelijkheden met derde partijen – Voor specifiekere afwerkmogelijkheden werkt Xerox samen met Bowe, Horizon Plockmatic, CP Bourg, GBC Watkiss en SDD.

Inline en offline afwerking – bij inline en offline afwerking moet je denken aan coatmodules, rilmodules voor kaarten, plooimodules, snij-, insnij- en trimmodules en perforatiemodules.

Bekijk al onze afwerkmogelijkheden

Welke snelheden leveren Xerox digitale persen?

De IGen 150 is de snelste losblad pers die er is. Deze machine kan een snelheid van 9000 A4-vellen per uur bereiken.

 

digitale pers aanbod

Digitale persen van Xtandit voor de grafische sector

Xerox Versant 80

De Versant 80 op dit moment één van de meest verkochte kleurenproductieprinters met tot oktober 2015 totaal 670 installaties, waarvan ca. 28% met Performance Package. Dus of je nu probeert uw te bedrijf te laten groeien, de productiviteit te verhogen of de kwaliteit van uw portfolio te verbeteren, de Xerox Versant 80 helpt in alle opzichten. De Xerox Versant 80 is een toekomstveilige investering in prestaties, kwaliteit, veelzijdigheid en resultaten. De pers kan meer opdrachten aan, complexe taken automatiseren, tijdsintensieve processen verkorten en zal indruk maken op uw klanten door een hogere kwaliteit en efficiëntie.

Bekijk deze machine

Xerox C60/ C70

De Xerox C60 C70 kan alles tegelijk: scan, print, kopieer en routeer bestanden. Bekijk scans eerst op het scherm om fouten te voorkomen. De scans zijn van zeer goede beeldkwaliteit en kun je verzenden of opslaan op de machine, pc, server of USB. De Xerox C60 C70 maakt in één stap een doorzoekbare PDF.

Bekijk deze machine

Xerox iGen 5

De iGen 5 digitale kleurenpers biedt met haar optionele vijfde kleurunit ─ als aanvulling op CMYK (oranje, groen of blauw) ─ meer mogelijkheden om een groter gamma aan Pantone kleuren te matchen met minder nauwkeurig gedefinieerde steunkleuren. Dit zonder de productiviteit te beïnvloeden of kleine oplagen naar offset te hoeven verplaatsen. De in de papierbaan ingebouwde fotospectraalmeter in combinatie met volledig automatisch kleurbeheer, de automatische instel- en opstartprocessen en de diverse automatische en continue kwaliteitscontroles garanderen een maximale uptime. Hierdoor profiteren grafimedia bedrijven van een nauwkeurige en winstgevende drukwerkproductie en kunnen zij voor hun opdrachtgevers een betere merkconsistentie bereiken.

Bekijk deze machine

Xerox Nuvera 120 EA

Volledig aan te passen aan de behoeften van de organisatie, professionele afdrukken en een goed rendement op de investering: dat is de Xerox Nuvera 120 EA. Deze productieprinter kan tot wel 120 pagina’s per minuut afdrukken. De 120 EA produceert professionele zwartwit afdrukken. Doordat de Xerox Nuvera 120 EA modulair is opgebouwd, kun je het systeem helemaal naar wens inrichten. Van invoer tot afwerking, jij bepaalt wat je nodig hebt.

Bekijk deze machine

Xerox D136 Copier/Printer

Deze zwartwit productieprinter is een werkpaard. Deze machine is uitermate geschikt om de kosten in de hand te houden en tegelijkertijd afdrukken van hoge kwaliteit te kunnen bieden aan klanten. De machine beschikt over geavanceerde afwerkmogelijkheden. Daarnaast is het mogelijk om geïntegreerde workflow oplossingen toe te voegen aan de machine, zodat het werk efficiënter verloopt.

Bekijk deze machine

X-selectie

De X-selectie van Xtandit is een selectie van jong-gebruikte printers. Afhankelijk van de wensen binnen de organisatie biedt Xtandit verschillende machines aan. Deze X-selectie printers zijn aantrekkelijker in de financiering dan de nieuwe modellen.

Wil je meer weten over de digitale persen van Xtandit voor de grafische sector?

Bekijk onze digitale persen