digitaal drukwerk

Digitaal drukwerk

De kennisbank voor grafische ondernemers, drukkerijen en repro's

De grafische industrie heeft de afgelopen jaren te maken gehad met een omzetdaling van ongeveer 20%. Slecht nieuws, zou je zeggen. Toch zijn er ook ondernemers die hun onderneming juist hebben zien groeien en bloeien. 

De combinatie van sterk ondernemerschap en slim gebruik van nieuwe technologieën biedt namelijk veel kansen. Xtandit ziet deze kansen en technologieën ook. We weten wat er speelt bij grafimedia bedrijven, drukkerijen en repro’s, en hebben onze kennis en ervaringen gebundeld in een speciale kennisbank over digitaal drukwerk.

Business development voor grafische bedrijven en drukkerijen

De markt verandert. De opdrachten voor digitaal drukwerk worden kleiner, de concurrentie neemt toe en de technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Voor drukkerijen en grafimedia bedrijven betekent dit dat ze opnieuw naar hun bedrijfsvoering moeten kijken. Wat is business development en hoe kun je hier als grafimedia bedrijf van profiteren? Hoe ziet succesvolle klantenwerving er in deze tijd uit? Op deze pagina vind je de antwoorden.

Bekijk dit thema
Xtandit business development

Colormanagement voor grafimedia en drukkerijen

Colormanagement helpt je minder fouten te maken, zodat je doelgericht en efficiënt kunt produceren. Op deze pagina vind je handige informatie over colormanagement voor digitaal drukwerk. Wat is colormanagement? En wat zou je moeten weten over soft en hard proofing?

Bekijk dit thema
colormanagement grafimedia, colormanagement drukkerijen

Digitale pers

Het aanbod van digitale persen is groot en ook zijn er grote verschillen in kwaliteit en mogelijkheden. Op deze pagina vind je meer informatie over digitale persen. Welke digitale persen zijn er? Wat zijn de mogelijkheden van het werken met digitale productiesystemen? En hoe ervaren gebruikers een van de meest bekende digitale persen: de Xerox Versant 80?

Bekijk dit thema
digitale pers aanbod

Variabele data printen

De tijd van grote batches identiek digitaal drukwerk is voorbij. De vraag naar gepersonaliseerde media neemt toe. In de praktijk blijkt dit een nogal foutgevoelige, intensieve klus. Door gebruik te maken van slimme tools kunnen grafische bedrijven meer doen met variabele data. Op deze pagina vindt je handige informatie over het printen van variabele data. Wat is het precies en waarom is variabele data printen zo belangrijk in de huidige markt?

Bekijk dit thema
variabele data printen

Workflow automatisering voor drukkerijen

Als grafimedia bedrijf moet je steeds meer doen in kortere tijd. Om alles onder controle te houden, is het verstandig om je workflow te automatiseren. Op deze pagina vindt je handige informatie over workflow automatisering. Vul de checklist in om te zien of jouw organisatie klaar is voor de toekomst, leer meer over het belang van workflows automatiseren en lees in ons blog over onze ervaringen met workflow oplossingen. 

Bekijk dit thema
workflow automatisering drukkerijen

Cijfers en trends grafische industrie: een vooruitblik op het komende jaar

De jaarlijkse trends ontwikkelingen en cijfers voor de grafische industrie zijn bekend. Het is helder: stevig en flexibel ondernemerschap is cruciaal om succesvol te zijn en te blijven. Wees goed voorbereid!

Lees verder