Xerox Versant 3100 digitale pers

De Xerox Versant 3100 pers is de meest geavanceerde uit de Versant familie. Deze razendsnelle machine is geschikt voor het afdrukken van grote batches. De Versant 3100 beschikt over de nieuwste kleurkalibratietechnologieën en afwerkingsopties. De machine weet raad met allerlei soorten mediamaterialen en biedt mogelijkheden om workflows te automatiseren. Met deze pers weet je zeker dat je alle uitdagingen aankunt.

Download de brochure
Xerox Versant 3100 digitale offset pers

Offerte aanvragen

Heb je gevonden wat je zoekt? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Xerox Versant 3100 in het kort

 • Een krachtige productiepers met een snelheid van 100 pagina’s per minuut.
 • Afdrukken kan op een scala van speciale mediamaterialen. Denk bijvoorbeeld aan het bedrukken van banners, synthetische stoffen, etiketten, enveloppen en nog veel meer.
 • Geautomatiseerde registratie en regelmechanismen zorgen ervoor dat de afdrukkwaliteit hoog is. Afdrukken zijn foutloos met toleranties van maximaal 0,5 mm.
 • Heel veel verschillende invoer- en inline afwerkingsopties.
 • Je kunt alles afdrukken, van enveloppen tot banners of aflopend gedrukte katernen
 • De machine beschikt over technologie voor Ultra HD-resolutie van Xerox met vier keer zoveel resolutie en matte EA-toner met laag smeltpunt. De afwerking lijkt daarom op offset-drukwerk.

Betere prestaties

 • Printsnelheid: tot 100 A4 pagina’s per minuut
 • Groot scala aan te verwerken media/substraten
 • Papiergewicht van 52 tot 350 g/m²
 • Minimum papierformaat 98 x 146 mm tot een maximumformaat van 330,2 x 660 mm
 • Een maximale maandelijkse bedrijfscyclus van 1,2 miljoen afdrukken per maand en een gemiddeld maandelijks printvolume van maximaal 250.000
Versant 3100 Xerox Xtandit

Hogere beeldkwaliteit

 • Ultra HD Resolutie: 1200 x 1200 x 10 RIP rendering zonder downsampling voor Ultra HD-prestaties
 • Printresolutie: 2400 x 2400 dpi, dankzij VCEL ROS technologie
 • Halftoonrasters voor vloeiendere en scherpere resolutie en betere kleurverlopen:
  • 150, 175, 200, 300, 600 Clustered Dot
  • 150, 200 geroteerd lijnraster
  • FM stochastisch raster
 • FWA biedt perfecte schoon-en-weer uitlijningsaanpassingen, optimale en consequente tonerdekking voor glad of gestructureerd papier, beschermt de integriteit van het beeld op de pagina.
 • Xerox Emulsion Aggregation (EA) matte toner met laag smeltpunt, dus maximale kwaliteit bij laag energieverbruik
 • Onder-de-kap procescontroles

Automatiseren met de Versant 3100 pers

De Versant 3100 pers helpt je de voordelen van automatiseren te ervaren. Hiervoor is de machine uitgerust met de nieuwste technologieën op basis van innovatie. Hiermee kun je de hoogste productiviteit bereiken, zonder in te leveren op kwaliteit, invloed of mogelijkheden. En dat bespaart veel tijd en geld.

Meer prestaties

Automatische schoon en weer afdrukken (zelfs op de zwaarste substraten), de speciale koelmodule voor het afdrukmechanisme, de hoge bedrijfscyclus en de geavanceerde fixeertechnologie zorgen ervoor dat de Versant 3100 tot uitzonderlijke prestaties kan komen.

Veelzijdiger dan ooit

Doordat er zoveel te kiezen is aan invoer- en afwerkingsopties, kun je de machine optimaal afstemmen op jouw organisatie.

Ongekende afdrukkwaliteit

De Versant 3100 is voorzien van FWA (Full Width Array)- technologie. Daardoor is bijna volledige automatisering van vrijwel iedere kwaliteitsparameter mogelijk, van kleurkalibratie tot registratie, beeldoverdracht, uniformiteit van de densiteit, uitlijning van beeld-naar-papier en nog meer. Processen met gesloten lussen, zonder interventie van de gebruiker zorgen voor consequente kleuren en voortreffelijke afdrukkwaliteit bij iedere oplage.

4 keer zoveel pixels

Dit nieuwe lid van de Versant familie zet een nieuwe standaard in afdrukkwaliteit neer, omdat er gebruik wordt gemaakt van 4 keer zoveel pixels dan andere persen. Ondertussen blijft de snelheid hoog. Dit is mogelijk doordat er in deze machine gebruik wordt gemaakt van verschillende technologieen: De Xerox EA-toner, 2400 x 2400 dpi met 10-bit RIP en een vernuftige bandfuser, die precies de juiste hitte en druk genereert voor het afdrukmateriaal.

Xerox Versant 3100 digitale offset pers

Automatische kalibreren en profileren

De in de Xerox Versant 3100 digitale pers ingebouwde kleurbeheer technologieën halen het giswerk uit kalibreren en profileren. Dit gebeurt met het hulpprogramma SIQA. Hiermee worden drie belangrijke componenten van de afdrukopdracht geautomatiseerd.

 • Automatische uitlijning: iedere pagina wordt perfect geregistreerd en uitgelijnd. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor minder verspilling van kostbare mediamaterialen. Je zult geen last meer hebben van registratiefouten of scheve plaatsing van het beeld.
 • Door de beeldoverdrachtaanpassing te automatiseren kun je een zeer hoge afdrukkwaliteit realiseren, ongeacht welk materiaal gebruikt wordt.
 • De uniformiteit van de densiteit wordt automatisch aangepast. Dit beschermt de integriteit van het beeld en zorgt voor een gelijkmatige en consistente dekkingsgraad van de toner. Ook voorkom je hiermee gebieden met vage inhoud.

Welke soorten media ondersteunt de Versant 3100?

De Versant 180 ondersteunt een ongekend breed scala aan verschillende media. Zijn productiviteit bij mixed media, afdrukken met lage paginadekking en een mix van zwart-wit en kleurafdrukken blijft daarbij ongeëvenaard hoog.

Voorbeelden van geschikte mediamaterialen:

 • Brochures, rapporten, tabbladen, zo nodig afgewerkt
 • Visitekaartjes, wenskaarten, identiteitskaarten
 • Posters, signs, etiketten, menukaarten en nog veel meer
 • Carbonless papier en andere speciale media
 • Calquepapier, linnenpersing en te magnetiseren papier
 • Enveloppen
Voorbeelden van geschikte mediamaterialen:
grafisch papier

Lastige beslissingen over kleurbehoud uitbesteden met ACQS

Kleurkalibratie is niet langer een tijdrovende, arbeidsintensieve klus met de inline scanmodule FWA (Full Width Array) van de Versant 3100 en de ACQS software. Xerox ACQS is een combinatie van geavanceerde kleurbeheersoftware en geïntegreerde hardware die ingewikkelde beslissingen over kleurbehoud overneemt van de operator. Een geautomatiseerd systeem maakt korte metten met de fouten die ontstaan door handmatig kleurbeheer.

Nadat het proces gestart is door de operator, automatiseert ACQS het afdrukken en meten van kalibratietabellen en berekent vervolgens nauwkeurige aanpassingen in de kleurentabellen op basis van de resultaten.

De FWA-beeldsensor past ook de beeldoverdracht en de uniformiteit van de densiteit aan, waarmee problemen worden voorkomen voor optimale resultaten.

Ultra HD resolutie

De afdrukkwaliteit van uw kleurenpers is slechts zo goed als de RIP data die deze ontvangt. De Xerox Versant 3100 kleurenpers combineert onze 2400 x 2400 dpi printresolutie met tot 1200 x 1200 x 10-bit rendering resolutie (= vier keer meer pixels dan de huidige industriestandaard) voor uitzonderlijk fijne details in grafische kleurverlopen, lijnen, rasters en tekst.

Emulsion Aggregation (EA)

Creëer drukwerk met een hoge toegevoegde waarde met een egale, offset-achtige matte uitstraling, uitstekende schaduwdetails en superieure halftonen dankzij de Emulsion Aggregation (EA) toner met laag smeltpunt.

 • Geavanceerd productieproces EA toners
 • Kleinere en eenvormige tonerdeeltjes
 • Uitstekende kwaliteit en uniformiteit in de afdrukken
 • Energiezuinige productie, dus milieuvriendelijker afdrukproces

Minder operator interventie door automatische proces controle

De gesloten lus procescontroles zorgen met densiteit strips en sensoren op de Intermediate Belt Transportband (IBT) voor het continu bewaken van het systeem en maakt indien nodig direct kwaliteitsaanpassingen. De op deze transportband geplaatste kleurenstrips en registratiemarkeringen worden constant gemeten en indien nodig worden automatisch de nodige aanpassingen gedaan om te zorgen voor maximale kleurconsistentie en kleur-naar-kleur registratie.

Help mij kiezen

De printer kiezen die precies bij jouw organisatie past, is nog niet zo eenvoudig. Het aanbod van machines is groot, en de onderlinge verschillen ook. Wij weten precies waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste printer. We helpen je dan ook graag bij het vergelijken van de verschillende machines en het kiezen van de printer die het beste bij de behoefte van jouw organisatie past.

Help mij kiezen
expert grafisch 1