Grafimedia diensten

Herken de kansen in de markt

De afgelopen jaren is de markt voor grafische bedrijven sterk veranderd. Bedrijven die niet meegaan met de trends in de markt blijven achter op de concurrentie en bedrijven die de kansen in de markt wel aangrijpen floreren. Om succesvol te zijn in de grafische sector is sterk ondernemerschap en business development steeds belangrijker.

Processen slim inrichten, nieuwe technologie inzetten, marketing voeren, er moet veel gebeuren. Veel ondernemers in de grafische sector kunnen hier wel wat hulp bij gebruiken. Xtandit begeleidt grafische ondernemers en helpt om de kansen in de markt te herkennen én aan te grijpen.

siness development

Hoe werkt dat in de praktijk?

De experts van Xtandit kijken naar de specifieke situatie in jouw bedrijf. Wat is de situatie nu? Waar heb je hulp bij nodig? Hoe kunnen wij je daarbij helpen? We houden gesprekken, we lopen een ochtend mee of brengen een paar dagen door in de drukkerij. Al onze medewerkers kennen de grafische industrie ook van de andere kant, dus we weten waar we het over hebben. Ook weten we dat geen klant hetzelfde is en geen vraag hetzelfde is. Wij leveren daarom altijd maatwerk.

Xtandit Business development: wat kunnen we voor je doen?

Het aanbod van Xtandit op het gebied van business development:

  • Assessment
  • Trainingen
  • Operator begeleiding

Hoe ziet een assessment traject eruit?

Ons assessment traject bestaat uit vier stappen:1. identificatie - 2. beoordeling - 3. ervaringen van anderen gebruiken - 4. implementatie.

1. Identificatie

We beginnen met de huidige situatie in kaart brengen. Wat gaat goed en op welke gebieden kun je ondersteuning gebruiken? Hier doen we onderzoek naar en maken een juiste analyse van de uitdagingen en kansen die er zijn voor jouw bedrijf.

2. Beoordeling

Vervolgens gaan we kijken welke mogelijkheden passen bij de specifieke situatie in jouw bedrijf. Hoe kan een proces efficiënter verlopen? Hoe kun je nieuwe technieken inzetten om bestaande problemen op te lossen? Hoe verbeter je de marketingactiviteiten en vind je nieuwe klanten? Wij kijken hoe slimme producten, software en een degelijk advies jou hierbij kunnen helpen.

3. Gebruik de ervaringen van anderen

Het is goed om te weten hoe andere leveranciers van printdiensten hebben geprofiteerd van nieuw kansen. We bieden je daarom verschillende case studies waarin je de ervaringen van andere klanten kunt lezen. Aan de hand daarvan kun je zelf bepalen of zo’n investering loont

4. Implementatie

Nieuwe implementaties kunnen behoorlijk complex zijn. Wij willen je in deze fase graag ondersteunen. Om de implementatie succesvol te laten verlopen, begeleiden onze experts je in dit proces. Het trainen van de medewerkers kan ook onderdeel zijn van het implementatietraject.

Xtandit business development

Trainingen

Xtandit biedt verschillende producttrainingen aan. Tijdens deze trainingen leren medewerkers met nieuwe machines om te gaan, of machines die al in gebruik zijn beter te gebruiken.

Onze trainingen:

  • Training voor colormanagement
  • Variabel printen
  • Profileren  en kalibreren
  • Workflow automatisering

Operator begeleiding

Wij helpen operators om het maximale rendement uit de printer te halen. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat de kwaliteit optimaal is, en er tegelijkertijd efficiënt gewerkt wordt? Onze analisten helpen organisaties met dit soort vragen. Dit doen we zowel telefonisch als op afspraak. Ook organisaties die problemen ervaren of de kennis met betrekking tot de printers willen vergroten, zijn bij ons aan het goede adres.

Ik heb dagelijks contact met onze klanten, zodat zij altijd snel geholpen worden met operationele vragen.”

Frank Zandee
Services & Support Manager

Waarom kiezen voor een business development traject bij Xtandit?

Wij hebben zo’n 30 jaar ervaring binnen grafische ondernemingen en bieden bedrijven ondersteuning op maat in hun ondernemerschap. We analyseren en brengen de huidige situatie in kaart. Aan de hand van onze bevindingen helpen we organisaties op weg naar een zakelijk succesvolle toekomst.

Xtandit werkt samen met een groot aantal leveranciers. Ook de specialistische kennis van onze leveranciers zetten we in om organisaties zo goed mogelijk te helpen. Organisaties die voor Xtandit kiezen, kunnen er op rekenen dat onze experts altijd helpen om de meest geschikte oplossing te kiezen.

Voor welke organisaties is het business development traject van Xtandit interessant?

Het assessment van Xtandit is speciaal ontwikkeld voor grafische bedrijven. Ons traject begeleidt productiebedrijven bij het inzichtelijk maken (en aanpassen) van processen en de kansen in de markt te grijpen. De trainingen en de begeleiding van operators zijn er voor alle organisaties die zeker willen weten dat ze alles uit hun investeringen halen.

Bel ons voor een afspraak
expert grafisch 2