assessment tools

Slimme assessments voor (print)analyses en optimalisatie van documentstromen en documentflows

Optimaliseer je print- en documentstromen

Processen kunnen altijd verbeterd worden. Xtandit kan jou hierbij helpen door een assessment uit te voeren: van een basis assessment waarbij we vooral inzoomen op het gebruik van je printerpark en de kosten die hiermee verbonden zijn, tot een zeer uitgebreid assessment, waarbij we jou ook adviseren over het optimaliseren van je printomgeving en documentstromen (workflows). Voor alle doelstellingen en ieder budget hebben we zo een passend assessment.

Bekijk een vergrootte versie van deze tabel

We hebben de kosten in één jaar met 50 procent kunnen terugdringen. Voorheen hadden we 4 man die 80 printers in de gaten hielden. Nu hebben we 1 persoon die een vinger aan de pols houdt.

Geert Jan van Baest
ICT-Manager User Support Crédit Agricole:

Quick Assessment

Een Quick Assessment geeft inzicht in je huidige machinepark en het daadwerkelijke printvolume. Daarnaast ontvang je op basis van marktgemiddelden een indicatie van jouw Total Cost of Ownership (TCO) per jaar en analyseren wij de impact van je printerpark op het milieu. Ook bieden wij een TCO-berekening voor een optimale situatie op basis van het volume en je huidige machinepark.

Pro Assessment

Op basis van een Pro Assessment brengen wij de kosten en huidige situatie van je document- en printomgeving in kaart. Daarbij spelen je bedrijfsprocessen een belangrijke rol. Xtandit biedt een uitgebreid scala aan onderzoeksmogelijkheden, zoals een printanalyse, gebruikersanalyse, IT-scan, document procesanalyse en printbeleid onderzoek. Deze leggen we na overleg en aan de hand van jouw doelstellingen vast in een Project Initialisatie Document. Zo weten we precies wat we van elkaar kunnen verwachten en staan jouw doelstellingen steeds voorop.

Naast de huidige situatie, maakt Xtandit een ontwerp van de nieuwe, gewenste situatie gebaseerd op de uitgevoerde analyses, de projectdoelstellingen en een concept printbeleid. Dit ontwerp wordt geëvalueerd met het projectteam voordat er een presentatie aan de directie zal worden gegeven. Xtandit levert vervolgens een rapport op met de uitkomsten, uitgewerkte plattegronden en een gedegen printbeleid. Hierna zal jouw Xtandit projectmanager zorgdragen voor het inrichten en uitwerken van het document- en printbeleid.

Workflow Assessment

Een Workflow Assessment omvat een nog uitgebreider onderzoek dan een Pro Assessment. We kunnen op jouw verzoek namelijk ook de inkomende, interne en uitgaande documentstromen (workflows) analyseren. Denk bijvoorbeeld aan de workflows rondom de factuurstromen, digitale archivering, scannen naar ERP-systemen en scannen naar DMS-systemen. Hierbij brengen wij de huidige situatie in kaart. Vervolgens ontvang je, op basis van onze jarenlange ervaring, een rapport met optimalisatieadviezen. De documentprocessen worden in flowcharts beschreven op basis van de huidige situatie en een mogelijke nieuwe (optimale) situatie. Ons portfolio biedt een breed scala aan procesverbeterende en kostenbesparende oplossingen.

Vraag hier je offerte aan

En we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op

 

Kunnen wij je helpen?

Onze Document Process Consultants staan voor je klaar en adviseren je welk assessment het beste past bij jouw doelstellingen.

Bel voor een afspraak
document process consultants printanalyse, analyse document flow, optimalisatie document flow, analyse documentstromen, optimalisatie documentstromen