Briefpapier zelf printen

Veilig kopie identiteitsbewijs met app

Veilig kopie maken van identiteitsbewijzen met app

Met de komst van de AVG houdt de autoriteit persoonsgegevens strenger toezicht op de veiligheid van persoonsgegevens. Voor weinig organisaties is het toegestaan om blindelings een kopie te maken van een paspoort of ID kaart. De Autoriteit Persoonsgegevens stelt organisaties verplicht om deze gegevens te beschermen. Maar hoe waarborg je de veiligheid van persoonsgegevens die op het identiteitsbewijs staat, tijdens het kopiëren, scannen en versturen?

BSN nummer en pasfoto vanaf paspoort gebruiken?

Het burgerservicenummer nummer en de pasfoto vanaf het paspoort of ID kaart zijn veel organisaties verplicht om af te schermen. Organisaties zoals banken of zorgverleners hebben een identificatieplicht. Dit geeft hun de toestemming om BSN nummers te kopiëren, scannen en mailen. Ook als werkgevers mogen een kopie van ID bewaren. Val je niet binnen de uitzonderingen? Scherm de persoonsgegevens op voorhand af.

Hoe ga je veilig om met een identiteitsbewijs?

Bescherm de gegevens en je organisatie, door op voorhand de gegevens af te dekken. Zorg ervoor dat tijdens het kopiëren of scannen de gegevens niet worden uitgelezen door het kopieer of scanapparaat. Dit kun je handmatig doen, maar het wordt een stuk gemakkelijk om dit te waarborgen via een identiteitsbewijs app.

Hoe helpt de Xerox Secure ID App?

Met de Xerox Secure ID App zorg je ervoor dat jij en jouw collega’s veilig ID’s scannen, kopiëren, versturen en opslaan. De gegevens worden dankzij scant automatisch waar de persoonsgegevens staan en zorgt ervoor dat deze afgedekt blijven. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de ‘veilige kopie’ te kopiëren of zelfs direct te e-mailen. Zo weet jij zeker dat er nergens een kopie van ID ergens in de organisatie opgeslagen staat.

Voor wie is de Xerox Secure ID App geschikt?

In elke organisatie waar veel met kopie ID’s gewerkt wordt, maar de persoonsgegevens moeten afschermen, is de app interessant. Denk hierbij aan organisaties zoals verhuurbedrijven, autodealers, makelaars, telecomaanbieders en hotel De app is te gebruiken op alle Xerox multifunctionele printers.

Vraag een offerte voor de Xerox Secure ID App aan