Offline kansen graficus
BLOG

Zullen we gewoon weer offline doen?

04 juli 2017
Esther Kolpa

Herinner je nog hoeveel verjaardagskaarten je vroeger kreeg? Een persoonlijk verhaal op de achterkant, maakte de kaart helemaal af. Zelf hing ik ze trots allemaal op. Sommige kaarten heb ik nog steeds. Tegenwoordig krijg ik via de social media misschien wel 100 keer zoveel felicitaties, maar ze worden ook 100 keer zo gemakkelijk verwijderd of vergeten. Waarom moet alles tegenwoordig online als offline je zoveel meer raakt?

Natuurlijk is online niet meer weg te denken, maar juist doordat tegenwoordig alles online kan, verwacht de klant ook veel meer van je. De consument verwacht dat hij 24/7 bestellingen kan plaatsen. Gelukkig ontwikkelt de markt zich razendsnel en is er allerlei grafimedia software beschikbaar. Die oplossingen zorgen ervoor dat jij niet alles fysiek hoeft te regelen.

Het gaat echter juist om menselijke kracht die je onderscheidt van concurrentie. Als marketeer binnen Xtandit besef ik me dat het voor de grafimedia een keiharde strijd is. Een strijd waarin je het niet meer redt, met enkel een offline store. Je moet niet alleen mee, maar ook zorgen dat je vooraan staat in de wedstrijd. Doe je dat niet, dan win je precies niets. Win door uniek in de wedstrijd te staan. Dus zorg dat je een basis online hebt, maar creëer luxe in de offline positie.

Bekijk de web-to-printoplossing

Voor de grafische ondernemer liggen er kansen om offline te promoten. Offline begint aan een comeback. Bijzondere mediasoorten, originele producten en kwaliteit waar je u tegen zegt, dat is waar klanten weer steeds vaker om vragen. Voor jou een mooie kans om hier op in te spelen.  

Hoe doe je dat? Doe wat je goed kan. Maak gebruik van de kracht van papier. Met offline producten maak jij, of je klanten, veel meer kans om op te vallen. En als je het doet, doe het dan goed. Personaliseer offline (en online) boodschappen met behulp van de juiste software. Zo verhoog je de efficiëntie, maar behoud je de personalisatie!

Benieuwd welke offline kansen er voor jou liggen?

Bekijk supplies voor repro's, grafimedia, uitgeverijen en marketingbureaus.

Ga naar Grafimedia Supplies
Supplies voor Repro, Grafimedia, Uitgeverijen en Marketingbureaus
Esther Kolpa Xtandit
Esther Kolpa
Inbound Marketeer