vliegen Xtandit
BLOG

"Xtandit ziet ze vliegen..."

Hoe regelt en organiseert u eigenlijk uw vakantie? Doet u dat zelf of laat u dat aan uw partner over? Mag u vooral het gaspedaal intrappen of de koffers zeulen? Of bent u meer iemand die het internet afspeurt naar de leukste hotelletjes en de laagste prijzen voor vliegtickets? Ik ben het type ‘we gaan op de bonnefooi en last minute’. Niets lang vooruit plannen, maar vlak voor dat mijn vrije dagen starten, beginnen met het digitale speurwerk. Eén à twee dagen voor vertrek is er dan een globaal plan, zijn eventuele vliegtickets geboekt, is er voor de eerste nachten(en) een B&B gereserveerd en heb ik een schat aan digitale informatie verzameld.

Mobiele data bepaalt mijn Customer Holiday Experience

Onderweg is toegang tot internet cruciaal voor mij. Als workaholic en social media addict kan ik uiteraard niet zonder mobiele data op mijn mobile device. Bovenal heb ik toegang tot de digitale snelweg nodig om het volgende leuke hotelletje te vinden, de lekkerste restaurantjes op te speuren en uiteraard mijn digitale vliegticket vanaf mijn scherm te tonen of te scannen. Printen is aan mij niet besteed. Ik probeer zoveel mogelijk alles digitaal af te handelen en vermijd het gebruik van printers en multifunctionals. Zeker tijdens mijn vakantie.

Mijn favoriete vakantie apps

Wat is een smartphone of tablet zonder apps? Heel doelgericht kan je de informatie vinden die je nodig hebt of taken en werkzaamheden uitvoeren, delen en organiseren. Met of zonder hulp van een workflow. Maar ook tijdens je vakantie zijn apps onmisbaar geworden.

Dit is mijn top 5 apps voor op vakantie:

  • Tripadvisor, is een app voor reizigers, door reizigers. Hier zijn veel recensies te vinden over hotels, restaurants en activiteiten. Tripadvisor heeft ook een city guides app die je offline kunt gebruiken. Heel handig als je in het buitenland geen toegang hebt tot mobiele data.
  • Google Translate, wie kent het niet? Online woorden en zinnen van de ene taal naar de andere taal vertalen. Ook Google Translate is nu offline te gebruiken. Ga naar Menu > Instellingen > Offline talen beheren > selecteer de taal.
  • Nearby ATM, met deze app bespaar je een hoop moeite en tijd met het vinden van de dichtstbijzijnde pinautomaat.
  • Airbnb, is uitermate geschikt voor het vinden van een leuke overnachting. Het aanbod groeit nog steeds en je vindt er echt unieke woningen en kamers. Het grote voordeel van deze peer-to-peer organisatie is dat je op basis van de recensies van andere reizigers vooraf weet welk vlees je in de kuip hebt. Maar dat geldt ook andersom.
  • Uber, veroorzaakt veel commotie in de wereld met zijn online taxi app. Ik vind de taxiwereld nog steeds schimmig en heb altijd het gevoel dat er iets niet klopt als ik moet afrekenen. Waar dan ook ter wereld. Met de Uber app heb je de ultieme beleving. Je weet van te voren welk merk en type auto, de rating van de chauffeur en wat de rit gaat kosten. Bovendien kan je ook nog je Spotify-account gebruiken om muziek te streamen.

Al toe aan de volgende vakantie? Xtandit ziet ze vliegen...

Het valt mij altijd op dat ik stiekem via mijn apps alvast weer uitkijk naar een volgende bestemming. Na de zomer breekt de ongure herfstperiode aan en staat de winter weer voor de deur. Ik ga dan graag op stedentrip. Barcelona in de herfst of winter, genieten van de aanwezige zonnestralen. Nice, waar je in het laagseizoen in je trui op de boulevard kan flaneren. Of Venetië, in februari de Carnavalsfeer opsnuiven en meebeleven. Berlijn, in elk jaargetijde hip, hot en trendy. Kopenhagen, de stad waar top restaurant Noma is gevestigd. En last but not least Londen! Een metropool magneet die je blijft aantrekken.

Wij helpen u één van deze stedentrips te realiseren. Is uw multifunctional park aan vervanging toe? Wilt u net als ik ook minder printen? Wilt u apps gebruiken om uw documenten terug te vinden of taken en werkzaamheden via een workflow af te handelen? Tijdens de zomer geeft Xtandit vliegtickets cadeau bij aanschaf of lease van bepaalde multifunctionals en software oplossingen. Bij een combinatie van de twee komt u zelfs in aanmerking voor een gepersonaliseerde handbagage koffer.

Ik wens u veel plezier met het plannen van uw volgende vakantie!