BLOG

Xtandit voor 3 jaar trotse cosponsor van sc Heerenveen

03 september 2015
Runo Jansen

Halverwege mei 2015 werd ik gebeld door mijn collega Rinze Jonkman, een trouwe supporter van sc Heerenveen. Rinze vroeg of ik met hem mee wilde gaan om samen het gesprek aan te gaan met sc Heerenveen over een mogelijke sponsorschap! Eind mei parkeerden we voor de ingang van het stadion en op dat moment voel je gelijk een magische sfeer.

Hoe het allemaal begon

Lang  geleden kreeg mijn collega Rinze de mogelijkheid om een seizoenkaart over te nemen van sc Heerenveen. Er was echter één probleem, sc Heerenveen was op dat moment niet zijn favoriete voetbalclub. Maar zoals Maart Smeets de voetbalclub ooit eens omschreef als “everyone’s  second best club” was deze uitspraak ook op Rinze van toepassing en besloot hij op het aanbod in te gaan. Rinze: “Vijftien jaar later mag duidelijk zijn dat sc Heerenveen niet langer mijn tweede keus is en dat ik bij elke thuiswedstrijd uit volle borst het “Fryske” volkslied mee zing.”

Het eerste gesprek bij sc Heerenveen

Terug naar onze eerste afspraak bij sc Heerenveen. Na de ontvangst door onze contactpersoon Freddy Hut, werden we begeleid naar de persruimte. Hier viel mij direct de wand achter de persdesk op. Wie herkent hem namelijk niet, die bekende wand met alle logo’s van sponsors erop? Ik hoopte uiteraard dat Xtandit daar binnenkort ook op zou staan. Aansluitend aan ons gesprek volgde een mooie rondleiding door het stadion waarbij we een kijkje mochten nemen in de zakenloges, de spelerstunnel en het spelershome. Ondertussen hoorden we historische verhalen en anekdotes. Dan merk je dat sc Heerenveen veel meer is dan alleen een voetbalclub.

Het moment van ondertekening

Nadien vonden er nog een aantal vervolggesprekken plaats. Deze hebben uiteindelijk geleid tot de samenwerking tussen Xtandit en sc Heerenveen. Het formaliseren van deze samenwerking vond 22 augustus plaats tijdens de wedstrijd sc Heerenveen – PSV. Op uitnodiging van sc Heerenveen kregen mijn collega Rinze Jonkman, commercieel directeur Edwin Jongsma en ikzelf voorafgaand aan de wedstrijd een warm ontvangst in de persruimte voor het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst. Hierbij waren ook diverse andere (nieuwe) sponsoren aanwezig, zoals Batavus, Sport en Sales, Bos Incasso, de Gemeente Heerenveen en Sportstad Heerenveen, waarmee het direct goed klikte!  

Na de ondertekening, persmomenten en groepsfoto op het veld mochten wij de wedstrijd beleven vanuit een mooie plek in het stadion waarbij de inwendige mens geweldig verzorgd werd!  “Het gaf mij een bijzonder trost gevoel toen ik voor het eerst onze bedrijfsnaam Xtandit op het shirt van sc Heerenveen zag staan! Aan onze samenwerking met sc Heerenveen zijn een aantal heel plezierige bezoeken vooraf gegaan waarbij ik dezelfde sfeer proefde als die ik elke thuiswedstrijd op de tribune tegenkom.”, aldus mijn collega Rinze.

Na een zinderende wedstrijd waarbij sc Heerenveen direct boven op de bal zat, ging de rondleiding nog door langs de diverse horecagelegenheden in het stadion. Wij hebben een geweldige avond gehad bij een familiaire club waar wij alle drie direct een goed gevoel hadden. We kijken uit naar de komende jaren van onze samenwerking! Sc Heerenveen en Xtandit zitten er bovenop!

Klant van Xtandit? Kom dan ook een keer de sfeer proeven

Het mooie aan onze samenwerking met sc Heerenveen is dat naast de shirtsponsering en led reclameborden, wij voor iedere thuiswedstrijd ook een aantal kaarten beschikbaar hebben. Zo kunnen onze klanten de unieke sfeer bij sc Heerenveen ook een keer meemaken. Wilt u er een keer bij zijn? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Runo Jansen
Account Manager