xeroxversant 80 review
BLOG

Xerox Versant 80, wat vinden de eerste gebruikers?

De Xerox Versant 80 werd succesvol geïntroduceerd in 2015. Nu is het tijd om, samen met de gebruikers, terug te blikken op een jaar ervaring met deze veelzijdige machine. Naast onze klantgesprekken, hebben wij bijvoorbeeld ook op drupa, aandacht mogen geven aan de Versant 80 en gesproken met enthousiaste Versant-gebruikers.

Stabiele prestaties verhogen de productiviteit

Ik spreek dagelijks met grafische ondernemers. Vaak hoor ik dat de operator verantwoordelijk is voor het eindresultaat van herhaalopdrachten. Naar mijn idee zou de printer hier eigenlijk verantwoordelijk voor moeten zijn. De doelstelling van de Versant 80 is met minimale handelingen een perfect eindproduct te realiseren. Binnen deze doelstelling is een belangrijk onderdeel dat de kwaliteit altijd op hetzelfde hoge niveau is bij herhaalopdrachten.

Vanuit de ervaringen van de gebruikers blijkt dat dit meer dan gehaald wordt.

Familie drukkerij Cortland Press vertelt: "We hebben de Versant 80 inmiddels twee maanden op de vloer staan en zijn ontzettend blij met de betrouwbaarheid van de machine. We hebben meer dan 100.000 vertoningen gehad. We hebben geen downtime of service belletjes gehad... De kleur is altijd perfect. We zijn overweldigd hoe goed de Versant PMS-kleuren kan matchen. We zien een scherpere resolutie, meer detail en levendigere kleuren. Omdat de Versant continue de kleurkwaliteit monitort, hoeven wij dat niet meer te doen. We kunnen nu meer, beter en sneller printen."

Ook op drupa was men enthousiast over de Xerox Versant 80. ‘Wij merken dat oplages kleiner worden, maar wel in meerdere opdrachten. Doordat je veel productiever bent met de Versant, houd je veel tijd over voor andere zaken. En dat met een constante kleurkwaliteit. Of het nu om 1 of 2000 pagina’s gaat, in 2 of in 10 opdrachten, de kleuren zijn altijd weer precies hetzelfde’, aldus een van de bezoekers.

De techniek van de Versant 80 zorgt dus voor een sterke verhoging van de productiviteit. Dit komt onder andere door de automatisering van de grootste tijdrovende activiteiten op de machine; de schoon- en weerregistratie gaat in de praktijk tamelijk eenvoudig. Het kleurmanagement, de kalibratie en de profilering zijn volledig geautomatiseerd, waardoor de operator zijn handen sneller vrij heeft voor andere zaken.

Ultra HD Resolutie

Voor u als ondernemer is stabiliteit en productiviteit belangrijk, voor uw klanten is het leveren van topkwaliteit belangrijk. Met de unieke rip HD resolutie van 1200x1200x10 bits heeft u met de Xerox Versant 80 een productie printer die het verschil maakt tussen mooie en fantastische afdrukkwaliteit. Over het algemeen wordt 1200x1200x8bit gehanteerd. Die 2-bit data extra maakt 1024 kleurschakelingen mogelijk in plaats van 256 stuks. Dat is vier keer zo veel, wat resulteert in een mooi kleurverloop.

Via onderstaande afbeelding wil ik laten zien wat het kleurverloop voor u kan betekenen met deze techniek.

Wat kan Xtandit betekenen voor jullie bedrijf?

Xtandit is in de grafische industrie marktleider als het gaat om grafische productiemachines. Hierdoor zijn wij in staat om maatwerk te leveren voor al onze relaties. Onze accountmanagers hebben allemaal een achtergrond in de grafische branche en door hun grafische ervaring zijn zij uitstekend in staat om samen met u te praten over business development.

Nieuwsgierig en enthousiast geworden?

Graag kom ik dan met u in contact om vrijblijvend een afspraak te maken. Tevens bent u welkom voor een demonstratie van de Versant serie in ons eigen Experience Center. U kunt mij telefonisch bereiken via: 0348-485845 of per e-mail bart.klarenbeek@xtandit.nl.