Xerox en de Inkjet revolutie Xtandit
BLOG

Xerox en de Inkjet revolutie

13 maart 2015
Ivo Bakker

Iedereen die aandacht aan deze sector besteedt weet dat inkjet de volgende transformationele technologie is in commerciële en productie-afdrukken. InfoTrends bevestigt dat de productie kleur inkjet doorgroeit met 59 procent met zijn kleur productievolume in Noord-Amerika en West-Europa tot 2018, van 31 procent in 2012, net zoals Xerographische afdrukken ook een gezonde groei ervaart.

Inkjet bij de middelgrote drukkerij

Wie zal dit snel groeiende inkjet volume opvangen? Tot op heden hebben alleen de grootste drukkerijen de hoge volumes en mogelijkheden voor en de ruimte voor de indrukwekkend grote frames van deze persen.

Dus waar laat dat de vele kleine en middelgrote ondernemingen die concurreren voor de transactionele en promotionele pagina’s die nu naar inkjet te migreren zijn? Zullen ze kunnen concurreren met de lagere productiekosten van inkjet ?

Bij Xtandit, zijn wij gewijd aan het helpen van onze klanten. En om te slagen in dit nieuwe tijdperk van snelle inkjet groei, om kleine en middelgrote afdrukken te kunnen printen, moeten nieuwe productopties er niet alleen zijn om te concurreren met hedendaagse inkjet reuzen, maar om een voorsprong te creëren.

Inktjet producten 

Hoe zullen deze nieuwe inkjet producten eruit zien? Hier zijn onze gedachten: acquisitiekosten moeten veel lager dan wat er op de markt is vandaag de dag. De migratieroute — van digitale zwart-witprinter, digitale kleur of offset — moet gemakkelijk gaan. De printer moet betrouwbaar zijn bij veel hogere snelheden dan Xerographic persen en moet indrukwekkende volumes produceren. Maar operaties moeten eenvoudig, voor het optimaliseren van de productiviteit van de operator. Afdrukkwaliteit moet zeer goed zijn. Een verbetering van de huidige generatie van inkjet persen zou een mooie concurrentievoordeel bieden. En de machine moet een goede burger van de drukkerij zijn, minimale ruimte innemen.

De Inkjet printer zou zich richten op snelgroeiende toepassingen net als de grotere persen: transactionele documenten zoals facturen en verklaringen; promotionele stukken, zoals brochures, catalogi en direct mail; en uitgeven van toepassingen, zoals handleidingen, boeken en tijdschriften.

Kortom, het systeem moet topprestaties leveren, benchmark efficiëntie en onstuitbare flexibiliteit.

Xerox heeft naam gemaakt in deze industrie met ontwrichtende technologie. Xerox is de uitvinder van de eerste laser printer; Xerox heeft de markt voor digitale publicatie gemaakt met de DocuTech; en wij maakten digitale kleur printen mogelijk, met de Igen in 2013, betrouwbaar en productief. In 2013 nam Xerox Impika over daarbij verwijzend naar een verlangen om te helpen vorm te geven aan de toekomst van inkjet afdrukken.

Ivo Bakker
Sales Manager