synergie xtandit
BLOG

Wie zich niet voorbereidt…………

11 april 2014
Johan Peereboom

Wie de auto pakt en honderden kilometers richting het zuiden rijdt, kan te maken krijgen met pech. Een goede voorbereiding is dan ook noodzakelijk. Zo ga ik al jaren met mijn gezin goed voorbereid met de auto naar Spanje.. Onderstaand heb ik zeven tips voor een ontspannen autovakantie voor u op een rijtje gezet.

 1. Ga voor vertrek naar de garage voor een vakantiecheck.
 2. Voor de veiligheid kunt u beter niet teveel meenemen. Als u uw auto vol laadt, een koffer op het dak zet, een fietsendrager, en een aanhangwagen meeneemt, komt dat de wegligging van uw auto niet ten goede. Sterker nog, het is gevaarlijk, en draagt bij aan ongelukken.
 3. Zorg dat de verplichte reflecterende veiligheidshesjes (voor alle passagiers), een EHBO doos, een gevarendriehoek, en een sleep- en startkabel in de auto liggen.
 4. Als u een reserveband in de auto heeft, zorg dan ook voor een krik,  een gereedschapset, reserve bougies,  zekeringen en lampen. Ook een wielsleutel en -blok mogen niet ontbreken.
 5. Het is verstandig om cash geld te hebben voor de tolwegen.
 6. Sluit een ongevallenverzekering af, die betaalt onmiddellijk uit bij schade of persoonlijk letsel, zonder juridisch gekibbel over wiens schuld het is.
 7. Zorg er tenslotte voor dat u goed uitgerust bent, voordat u aan uw lange reis begint.

De voorbereiding op zo’n vakantie(rit) vergelijk ik wel eens met de voorbereiding die een goede consultant zou moeten treffen voor zijn adviesgesprekken. Zo neem ik zelf bijvoorbeeld goed de tijd om mijn klanten écht te leren kennen. Samenwerking betekent namelijk voor mij: “elkaar leren kennen, en elkaar verbeteren waar mogelijk”. Hoe beter wij uw documentprocessen, en uw IT omgeving kennen, des te beter wij u immers  kunnen adviseren. Waarde creatie zit ‘m daarom in mijn beleving niet zozeer in een product aan de man brengen, maar meer in het feit dat je problemen kan en wilt oplossen.

7 tips om een goede consultant te onderscheiden van een slechte verkoper:

 1. Net als bij een vakantiecheck in de garage: check hoeveel hij van uw bedrijf afweet, is er sprake van gezonde interesse?
 2. Net als dat je niet teveel bagage moet meenemen, moet de consultant ook niet teveel over zichzelf of zijn bedrijf willen vertellen, hij moet vooral geïnteresseerd zijn in u en uw doelstellingen!
 3. Hij zorgt ervoor dat hij goed gereedschap bij zich heeft zodat hij een goed gespreksverslag kan maken. Net als de verplichte reflecterende veiligheidshesjes (voor alle passagiers), een EHBO doos, een gevarendriehoek, en een sleep- en startkabel die in de auto liggen.
 4. Als hij een presentatie of demonstratie geeft, neemt hij uw doelstellingen mee en maakt het persoonlijk. Hij toont niet enkel het product. Dat is toch hetzelfde als dat u enkel en alleen een reserveband in de auto heeft liggen? Maar geen krik, een gereedschap set, reserve bougies, zekeringen en lampen om er echt mee aan de slag te kunnen..
 5. Net als dat het  verstandig is om cash geld te hebben voor de tolwegen, zou een goede consultant op de hoogte moeten zijn van alle prijzen uit zijn productportfolio
 6. Net als dat u een ongevallenverzekering afsluit voor de aansprakelijkheidsdekking, zal een goede consultant ook goede afspraken met u willen maken aangaande de verwachtingen in een eventueel vervolgtraject en bevestigd hij dit nog eens schriftelijk
 7. Tenslotte zal een goede consultant altijd uitgerust bij u aan tafel verschijnen en niet de indruk achterlaten zo snel mogelijk weg te willen

Wilt u mijn consultancy skills testen? Ik laat mij graag door u uitnodigen!

Johan Peereboom Xtandit
Johan Peereboom
Sales Manager