printer hack
BLOG

Voorkom dat jouw printer gehackt wordt

Printer is jackpot voor hackers

Wat is het eerste waar je aan denkt bij IT-security? Grote kans dat je aan malware of het kraken van computers denkt. Minder vaak wordt er gedacht aan de beveiliging van het printerpark. Zonde, want de informatie uit een printer is een hoofdprijs voor een hacker.

Van persoonlijke gegevens tot bedrijfsinformatie en informatie over creditcard accounts, het is allemaal terug te vinden in de printer. Als de printer op het netwerk niet veilig is geconfigureerd, ligt er een ware goudmijn klaar voor de hacker.

Printer krijgt te weinig aandacht

Toch wordt de printer vaak aan de kant geschoven, wanneer een onderzoek naar de mogelijke gevaren rondom beveiliging wordt uitgevoerd. Uit onderzoek van Xerox blijkt dat slechts 56 procent van de MKB-bedrijven de security van multifunctionele printers in hun beveiligingsstrategie heeft opgenomen. Dat zou niet zo moeten zijn, want tegenwoordig is een printer bijna net zo waardevol als een computer voor een hacker.

Printerhack voorkomen

Om een hack te voorkomen moet je ervoor zorgen dat persoonlijke gegevens nooit zonder toezicht op de printer blijven liggen. Daarnaast is het belangrijk om afdruktaken veilig te verzenden en alleen vrij te geven na akkoord van de gebruiker. De slimme multifunctionele printer van vandaag verhoogt het risico op mogelijke gevaren, als er geen behoorlijke veiligheidsmaatregelingen zijn getroffen. De meeste printers zijn vandaag de dag namelijk aangesloten op het netwerk. Een ingang voor hackers is dan snel gemaakt.

Quick-Start Guide to Print Security

Met komst van de GDPR worden organisaties op scherp gezet om datalekken te voorkomen. Wil je weten hoe je ook jouw printerpark veilig houdt? Download nu de Quick-Start Guide to Print Security.

Download de Quick-Start Guide to Print Security
printer hack

De gevaren

Hopelijk heb ik je voldoende gewaarschuwd om jouw printomgeving te beveiligen. Ga snel aan de slag met de de Quick-Start Guide to Print Security en bescherm jouw organisatie tegen de drie belangrijkste gevaren:

  • Rondslingerende documenten
  • Onbeveiligde gegevens
  • Mobiele apps / mobiele gebruikers

Tijdens mijn werk ben ik dagelijks bezig met het beheer van de printomgeving bij organisaties. Heb jij ook hulp nodig met documentbeveiliging?

Bel mij dan gerust via 06-43362221.

Cliff van Duijn Xtandit
Cliff van Duijn
Account Manager