nieuwe werled digitaal werken cloud
BLOG

Verandering door de jaren heen

27 juni 2014
Marco van Drogenbroek

De afgelopen jaren is er veel om ons heen veranderd en dat merken wij allemaal. Niet alleen op het werk, ook in het dagelijks leven, zoals ik dat bijvoorbeeld met mijn hobby’s ervaar.

Triathlon is mijn grootste hobby en nog niet zo lang geleden hield ik mijn logboeken nog bij op papier. De gegevens verwerkte ik in een Excel. Ik hoor u denken “wat ouderwets”, maar sinds kort is ook de Triathlon voor mij digitaal geworden. Met behulp van een horloge die alles registreert wat ik doe, heb ik geen logboek of Excel meer nodig. Mijn baantjes in het zwembad worden geteld, mijn hartslag wordt gemeten, en het vermogen dat ik weg trap op de fiets wordt geregistreerd.  Alles wordt draadloos gesynchroniseerd en met een applicatie die in de CLOUD draait, wordt alles bijgehouden. Zo kan ik rapporten bekijken en analyseren wat er nog verbeterd kan worden. Deze gegevens kan ik delen met mijn medesporters, waardoor wij elkaar kunnen stimuleren.

hobby's cloud nieuwe werken
één van mijn hobby's

Mijn tweede hobby is het in stand houden van het merk Saab, samen met mijn schoonvader die een Saab museum heeft in Woerden. Dit brengt mij op het project waar ik momenteel samen met mijn schoonvader mee bezig ben, namelijk het restaureren van een Saab 92b. Dit is een Saab met een tweetaktmotor. Ook hier is veel veranderd. Als je tegenwoordig naar de garage gaat, wordt je auto aan een computer gekoppeld, die aangeeft wat er mankeert en waar de monteur het probleem moet zoeken. De Saab waar wij aan werken is een heel ander verhaal; alles moet met de hand gebeuren op basis van handleidingen die alleen op papier aanwezig zijn, tot het op gevoel afstellen van de motor.

Iedere dag hebben we te maken met veranderingen, zowel in onze persoonlijke omgeving als tijdens ons werk. Zakelijk gezien, gaat steeds meer digitaal, en vinden we het normaal dat alle gewenste informatie binnen enkele seconden beschikbaar is

Marco van Drogenbroek
Account Manager Document Process Solutions Xtandit

Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is op het gebied van digitaal werken en CLOUD oplossingen? Ik kom graag met u in contact om de mogelijkheden (en de niet-mogelijkheden) te bespreken!

Marco van Drogenbroek Xtandit
Marco van Drogenbroek
Account Manager Document Process Solutions