yes or no Xtandit
BLOG

Transform or not Transform? That's NOT the question!

Eind juli was ik in Orlando op het CompTia Channelcon event. De reden van mijn bezoek was het heugelijke feit dat Xtandit twee awards heeft gewonnen van de MPSA. De MPSA, Managed Print Services Association, had het CompTia event geselecteerd om de award winnaars 2013 te huldigen. In de evolutie van Managed Print Services staat dienstverlening als IT outsourcing en Managed IT Services centraal. Een meer logische keuze om de wereld van document processen en IT te verbroederen had de MPSA niet kunnen bedenken. Is dit een voorbode voor meer?

Trots op onze internationale erkenning

In 2010 en 2011 is Xtandit gekozen tot Xerox Partner of the Year. In 2012 heeft Xtandit de fel begeerde titel Xerox Managed Print Services Partner (XPPS) ontvangen. En als slagroom op de taart heeft de MPSA maar liefst twee wereldwijde awards aan Xtandit toebedeeld. De eerste award voor de beste "Regional MPS Provider". Xtandit is de eerste Europese reseller die deze award wint. De tweede award voor de beste "Independent Plus MPS Provider". Deze award benoemt Xtandit als beste wereldwijde reseller op het vlak van Managed Print Services, Document Management en Document Workflow. Xtandit is de eerste wereldwijde Xerox Concessionaire die deze award wint. Een goede reden om trots te zijn. Trots op alle Xtandit medewerkers die de afgelopen jaren met volle overtuiging onze Managed Print Services visie hebben uitgedragen en waargemaakt. Trots op onze partner Xerox, die samen met ons de krachten heeft gebundeld en geholpen heeft ons niveau continue te verbeteren. Trots op onze klanten, wiens geduld soms op de proef werd gesteld omdat niet alles vlekkeloos verliep vanaf dag één. Trots als Xtandit Directie op het proces van de transformatie. Maar was de transformatie een eenvoudig proces?

Mijn Transformatie tips voor Resellers en Vendoren

In 2009 begonnen de eerste voorbereidingen. Het fenomeen Managed Print Services kwam in ons vizier en al snel ontstond groot enthousiasme voor deze nieuwe vorm van dienstverlening. In gesprekken en overleg met Xerox werd snel duidelijk dat Managed Print Services de way forward was voor Xerox. Onze eerste stap was het ontwikkelen van een visie. Niet academisch, maar met boeren verstand.

Na het ontwikkelen van de visie zijn de voorbereidingen begonnen om Managed Print Services gereed te maken voor de interne en externe launch.  Een proces wat niet onderschat mag worden in de transformatie van een traditionele reseller naar een services georiënteerde onderneming. Waarom geloofden wij in Managed Print Services? Wat is onze visie? Hoe hebben wij ons launchproces voorbereid? Welke successen hebben we geboekt? Wat waren verbeterpunten? Wat is het verdienmodel? Wat zijn mijn vijf tips voor andere resellers? Wat zijn mijn vijf tips voor Vendoren?

Photizo Transform 2013 Londen

Allemaal logische vragen waar geïnteresseerden graag het antwoord op willen hebben. Dat antwoord geef ik ook. Maar daar moet je wel wat voor doen. Namelijk het Photizo Transform event in Londen bezoeken. Ik ben daar één van de sprekers en ik wil uiteraard niet het gras voor mijn eigen voeten wegmaaien.
In ieder geval geef ik tijdens mijn workshop antwoord op alle vragen over het transformatie proces van Xtandit. Een transformatieproces wat door Xerox en de MPSA beloond is met awards. Awards waar we trots op zijn. Ik wens u een positieve transformatie en veel awards.

 

Investeer in de toekomst en transformatie van uw bedrijf en bezoek het belangrijkste en meest onafhankelijke Managed Print Services congres in Europa.