Toenemende werkdruk drukwerk onderwijs
BLOG

Toenemende werkdruk én drukwerk in het onderwijs

20 juli 2017
Andre van Zweden

Dat de werkdruk in het onderwijs te hoog ligt, is geen nieuws meer. Als ik op bezoek ben bij scholen merk ik, dat niet alleen de druk hoog ligt bij de docenten, maar ook bij de interne repro’s.

Werk je in een interne repro? Dan herken je ongetwijfeld een toenemende werkdruk. De eisen en wensen van jouw klanten nemen toe en eigenlijk zijn al deze aanvragen handmatig niet meer bij te houden. In de afgelopen (ruim) 20 jaar heb ik deze ontwikkeling bij klanten meegemaakt. Mijn dagelijkse uitdaging is om onze relaties te helpen met professionele oplossingen op het gebied van hoog-volume apparatuur met bijhorende software zoals workflow-oplossingen.

Wij hebben dan ook een jarenlange ervaring opgebouwd met onder andere interne repro’s binnen onze relaties. Het verbeteren en opzetten van deze afdelingen behoort inmiddels tot een van de activiteiten van Xtandit. Wij leren, samen met onze klant, elke dag weer. Zo hebben wij onlangs een mooie applicatie mogen implementeren bij de scholengemeenschap De Rooi Pannen in Tilburg. 800 docenten boden op allerlei manieren en tijdstippen werk aan de centrale repro.

De belangrijkste uitdagingen bij Scholengemeenschap De Rooi Pannen

  • Toenemend werk komt binnen via e-mails
  • Onvolledige instructies en communicatie-issues tussen klant en repro
  • Geen track en trace voor de opdrachten, waardoor teleurstellingen niet te voorkomen zijn
  • Digitaal samenstellen van allerlei opdrachten, kost teveel tijd
  • Geen koppeling en promotie via de eigen website.
  • Afrekenen of registreren op een efficiënte wijze
  • Eisen en wensen van de klant versus de mogelijkheden van samenstellen van documenten (vorm van inbinden, nieten, kaften)

Wil je dit zonder geschikte applicatie doen, dan kan je je misschien al voorstellen hoe het met de werkdruk stond.

De Remote Printer applicatie van Xerox, die zij gebruikten, was voor zoveel drukwerk te beperkt. Xerox heeft samen met een partner het programma Skyline in het leven geroepen. Voor de scholengemeenschap heeft Skyline het voordeel dat de interne klanten ongeacht tijdstip en locatie werk aan kan bieden, waarbij de docent keurig melding krijgt in de planning en de voortgang kan volgen. Bovendien is via deze applicatie de docent in ‘eigen’ portal aan het werk waarbij hun eigen opdrachten in PDF-vorm klaar staan.

Skyline; snelle en eenvoudige Web to print oplossing!

Klanten binden is steeds belangrijker. Helemaal in een wereld waarbij de prijzen en werkzaamheden onder druk staan. Skyline is daarom ideaal voor interne repro’s en commerciële management-organisatie.

Bekijk Skyline
eprint direct ltd skyline software voorbeeld
Andre van Zweden Xtandit
Andre van Zweden
Business Manager Production