terugblik Xtandit
BLOG

Terugblik Transport & Logistics 2013

23 maart 2013
Danny van Vliet

Op woensdag 13 maart was het zover, de eerste dag op Transport & Logistics 2013 in Ahoy. Ik had het voorrecht om woensdag 13 en donderdag 14 maart op de beurs Xtandit te vertegenwoordigen met een vijftal collega’s.

De beurs stond in het teken van vernieuwende, duurzame producten en diensten. Dit sloot goed aan bij onze oplossingen waardoor  we ons direct als een vis in het water voelden. Wij lieten namelijk bedrijfsspecifieke transportoplossingen zien die duurzaam én tegelijkertijd innovatief van aard waren. Wij hadden daarin een primeur: “eetbare inkt”! Een innovatie op het gebied van duurzaamheid. Er waren genoeg bezoekers die dit wel eens wilden proberen. Het was zelfs erg lekker! Het ging namelijk om marsepeinen Solid Ink blokjes. Solid Ink is inkt in de vorm van blokjes gemaakt van wax, waardoor ze volledig afbreekbaar zijn.

Maar ook “digitaal schrijven”, mobiel scannen en distribueren van transportdocumenten waren  items met hoge belangstelling. Veel bezoekers waren geïnteresseerd in het efficiënt printen van hun documenten, waarin naar voren kwam dat daar vaak nog niet echt over nagedacht wordt. Ik heb gemerkt in mijn gesprekken dat veel logistiek managers en ondernemers zelf nog worstelen met hun documentenstroom. Zowel analoog alsook digitaal. Het besef dat hierin nog veel besparing te realiseren is daalde langzaam in. Alle oplossingen kunt u nalezen in onze aankondiging van deelname aan de beurs.

Om elke bezoeker van onze stand iets leuks te bieden kreeg iedereen de kans om aan het Rad van Fortuin te draaien. Het draaien aan het rad stond gelijk aan het winnen van mooie prijzen. Zo gaven we onder andere échte Senz stormparaplu’s, wedstrijdkaarten voor Excelsior, vouchers ter besteding in onze webshop ter waarde van € 20,- en speakers voor de smartphone weg.  Het rad zorgde beide dagen voor een grote drukte op onze stand en vele blije bezoekers.

Een andere leuke bijkomstigheid waren de complimenten van de organisatie van de beurs (Easyfairs)  voor de leuk ingerichte stand. Volgens hen waren we één van de drukst bezochte stands van de hele beurs! Een echte opsteker dus.

Al met al kijk ik terug op twee zeer productieve en vooral leuke dagen waarin we Xtandit echt goed op de kaart hebben kunnen zetten in de transport- en logistieke wereld. Nu is het enkel nog maar een kwestie van de juiste opvolging geven aan de opgestarte gesprekken zodat het niet alleen bij een verhaal blijft, maar ook daadwerkelijk omgezet worden in daden. Ik zal in ieder geval mijn uiterste best doen!

Danny van Vliet Xtandit
Danny van Vliet
Sales Manager