Inspiratie vakbeurs xtandit
BLOG

Terugblik Installatie Vakbeurs 16 t/m 18 april

29 april 2013
Danny van Vliet

Na de succesvolle vakbeurs Transport & Logistiek van afgelopen maart, stond de volgende beurs alweer op het programma. Onder ons motto “we zitten er bovenop”, waren wij, op uitnodiging van onze nieuwe partner Digitaalschrijven.nl, aanwezig op de “Installatie Vakbeurs”, die op 16, 17 en 18 april plaatsvond in Venray.

Samen met mijn collega’s Remko Hoekstra, Marco van Drogenbroek en Joost Devilee, heb ik Xtandit vertegenwoordigd; een veelzijdig team, waarmee ook deze beurs succesvol is verlopen.

Ons onderwerp op de beurs was “De Digitale Werkbon”: Hoe kunnen serviceorganisaties van installatiebedrijven werkbonnen digitaal af laten tekenen, waarna deze door de backoffice administratief verwerkt kunnen worden?

De problemen waar veel serviceorganisaties mee kampen, is het aftekenen, en het juist verwerken, van werkbonnen. Er wordt veel gebruikt gemaakt van kostbare doorslagvellen, die na het aftekenen vaak vies en gekreukt terugkomen. Daarnaast raken documenten kwijt, en worden deze niet juist gearchiveerd. Ook is de tijd tussen het tekenen van een bon, en het factureren, vaak te lang, waardoor de cashflow afneemt.

De oplossing hiervoor is “Digitaal Schrijven

Met behulp van een digitale pen met een geïntegreerde camera, een processor, en een bluetooth functionaliteit. De handgeschreven teksten worden via de camera en het gepatenteerde grid (minuscule zwarte puntjes) in de pen opgeslagen. De monteur laat het ingevulde formulier door de klant met deze digitale pen aftekenen, waarna het formulier naar de telefoon van de monteur wordt verstuurd. De monteur verifieert het document, en voegt eventueel een foto van de klus toe. Hierna stuurt hij het formulier in PDF formaat naar de centrale administratie. De PDF kan eventueel worden toegevoegd aan een CSV/XML file, zodat het document direct ingelezen kan worden in een CRM/ERP pakket. Het afgetekende document laat de monteur achter bij de klant, waarna hij zonder administratieve rompslomp naar zijn volgende klus kan. Er kan dus direct na het aftekenen van een bon gefactureerd worden!

De komende weken staan in het teken van afspraken met enthousiaste bezoekers van onze stand. Ik hoop dat ik u ook enthousiast heb gemaakt. Wij zitten er in ieder geval bovenop.

Danny van Vliet Xtandit
Danny van Vliet
Sales Manager