Checklist dataveiligheid Xtandit
BLOG

Terugblik inspriratielunch Vrijdag de 13de

29 augustus 2014
Roberto van den Heuvel

Op vrijdag de 13de van juni heeft op Kasteel Woerden een inspiratielunch plaatsgevonden, die in het teken stond van dataveiligheid en calamiteiten. Op deze datum was het even spannend hoeveel potentiële bezoekers er wellicht toch in bed zouden blijven liggen, maar wij kunnen met ruim 60 bezoekers terugkijken op een succesvolle dag!

De wet van Murphy: “Anything that can go wrong will go wrong”, vrij vertaald in het Nederlands als iets mis kan gaan, dan gaat het ook een keer mis, was de rode draad deze dag. Onze gastsprekers deelden hun kennis en persoonlijke ervaringen van wat er zoal mis kan gaan binnen een bedrijfsvoering en de mogelijke desastreuze gevolgen. Het is met deze onderwerpen de kunst om het boeiend en praktisch te houden en ik durf te stellen dat dit is gelukt!       

Na de presentaties was er voldoende ruimte om ervaringen te delen en de interactie met elkaar te zoeken over wat er deze ochtend voorbij was gekomen.

Een veelbesproken onderwerp was onze “beveiligingsbeamte” Jerry. Hij heette onze bezoekers op een ludieke wijze welkom en onderwierp hen aan een controle bij de toegangspoort. Het onderwerp is immers al serieus genoeg en op deze wijze werden de bezoekers er direct bewust van gemaakt dat “een ongeluk in een klein hoekje zit”.  Zo werden vingervlug en met veel souplesse zakmessen uit binnenzakken getoverd, werden de bezoekers van horloges ontdaan en werden de meest vreemde voorwerpen uit handtassen gevist ……..

Zelf kijk ik terug op een zeer succesvolle en interessante dag. Het meest waardevolle van deze dag vind ik het persoonlijke aspect. Sprekers die vanuit eigen ervaring hun verhaal vertellen en de ruimte die er was om vervolgens ervaringen te delen en vragen te stellen tijdens een lunch op het zonnige terras.

Ook kunt u een checklist downloaden om zelf te beoordelen hoe veilig uw organisatie op dit moment is.

Roberto van den Heuvel Xtandit
Roberto van den Heuvel
Manager Consultancy & Solutions