textielstickers top 2000 café
BLOG

Speciale textielstickers Top 2000 lossen plakkerig probleem op

12 december 2016
Mark Biermans

Zodra je weer kunt stemmen op de Top 2000 op NPO Radio 2, dan realiseer ik mij altijd dat de feestdagen er weer snel aankomen. In mijn ogen is dit DE lijst der lijsten van het jaar. De stemmen zijn inmiddels geteld en tussen Kerst en nieuwjaar wordt de NPO Radio 2 Top 2000 uitgezonden vanuit het Top 2000-café in Beeld en Geluid te Hilversum. Bekende DJ’s zoals Gerard Ekdom, Gijs Staverman en Rob Stenders zullen hier gehoor geven aan de tot beste gekozen nummers van dit jaar. De organisator van dit evenement liep echter tegen een vervelend probleem op met de textielstickers die gebruikt werden voor de gasten…

Over Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het media-archief van Nederland. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. Het gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt een dagelijks groeiende collectie van radio, televisie, film, foto’s, muziek, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur.

Nederlands Instituut Beeld en Geluid, Hilversum, Neutelings Riedijk archtiecten

Textielstickers leidden tot schade aan kleding

Achter de schermen heeft het bedrijf Printservice de Toekomst (ook uit Hilversum), samen met Xtandit ieder jaar een mooie taak tijdens het Top 2000-café: elke unieke bezoeker, krijgt een gekleurde textielsticker die aangeeft van hoe laat, en tot hoe laat deze naar binnen mag. In verband met de enorme populariteit van deze uitzending zijn bezoekers namelijk ingedeeld per uur. Heb je toegang van 10:00 tot 11:00 uur, dan krijg je een blauwe sticker. Van 11:00 tot 12:00 uur krijg je een rode sticker. Zo heeft elk uur zijn unieke gekleurde sticker, waarop het logo van de Top 2000 is geprint. Op deze manier is duidelijk controle te houden op dit gratis te bezoeken café.

In het verleden zijn er problemen geweest met de textielstickers die Beeld en Geluid gebruikte. Veel stickers die door bedrijven op de markt worden gebracht als textielsticker, hebben helaas niet het juiste effect. Beeld en Geluid heeft klachten en zelfs claims ontvangen nadat bezoekers van het Top 2000-café schade kregen aan hun kleding. Dit moest voorkomen kunnen worden in de toekomst en daarom ging het instituut op zoek naar een nieuwe oplossing. Met de vraag of Printservice De Toekomst hiervoor een oplossing had, is Xtandit met haar partners aan de slag gegaan om het gewenste product te creëren voor het Top 2000-café.

Resultaat: een textielsticker die geschikt is om te printen en na gebruik geen lijmresten achterlaat op welke vorm van kleding dan ook. Zo blijft nette avondkleding ook netjes na gebruik van de sticker.

Elk jaar genieten weer ruim 30.000 bezoekers van deze bijzondere vorm van radiobeleving.

top 200 cafe textielstickers
top 200 cafe textielstrickers

Textielstickers

De textielstickers die gebruikt worden voor het Top 2000-café, worden gemaakt van speciaal klevend vezelmateriaal. Hierdoor blijven ze plakken op (vezel)materialen, zoals  kleding, vloerbedekking, stoffen en tapijten en hechten ze beter dan normale stickers. Een belangrijke eigenschap van de textielstickers is dat de lijm ook eenvoudiger te verwijderen is en er geen lijmresten achterblijven op bijvoorbeeld kleding. Daarnaast kan er gemakkelijk geschreven worden op deze textielstickers. Daarom zijn ze ideaal te gebruiken als naambadge op bijvoorbeeld een beurs, congres of elke andere vorm van een evenement.

Xtandit produceert samen met haar partners, indien gewenst, textielstickers voor u op maat, maar we hebben uiteraard ook veel standaard formaten op A4 vellen beschikbaar.

Ook interesse in textielstickers voor uw evenement of klanten? Dan denk ik graag met u mee over de mogelijkheden. U kunt mij bereiken via 0643362268 of mark.biermans@xtandit.nl. Wilt u toegang tot het Top 2000 café in Beeld en Geluid? Toegang is te reserveren via beeldengeluid.nl/Top2000.

Mark Biermans
Account Manager