seminar xtandit
BLOG

Seminar Marketing & Sales druk bezocht

Op 31 oktober jl. heeft op ons kantoor in Woerden het seminar Marketing & Sales plaatsgevonden, waarbij wij bijna 40 bezoekers mochten verwelkomen. Voorafgaand aan het seminar heeft de Postmasters organisatie vergaderd in ons nieuwe Experience Center.

De eerste spreker was John Harteveld, met het onderwerp Sales. John is al ruim zeven jaar de sales trainer van Xtandit, en hij verzorgt daarnaast trainingen door heel Europa. John heeft een lezing gegeven over de drijfveren van klanten, en hoe hierop ingespeeld kan worden. Er werden nuttige tips gegeven om goed in te kunen schatten in welke fase een eventuele klant zich binnen het proces bevindt. Gezien de interactie bleek dat er veel interesse is voor onderwerp. Duidelijk is dat grafische bedrijven zoekende zijn naar nieuwe wegen om werk te vinden.

Het tweede onderwerp was Marketing, gepresenteerd door Rob Stokmans. Rob is (onder andere) al jaren marketing manager grafisch bij Xerox Nederland. De presentatie was dan ook met name gericht op de grafische MKB. Diverse marketing technieken en tips hebben de revue gepasseerd. Rob had collega Dharminder Biharie meegenomen, die binnen Xerox Nederland verantwoordelijk is voor business development.

Tijdens de pauze werd aan alle bezoekers gevraagd op een kaart de drie sterkste punten van hun bedrijf in te vullen, en plotseling werd duidelijk dat marketing toch meer is dan wat men nu doet. Een groot deel bleek dezelfde drie sterke punten te hebben, en dit was meteen het startsein voor een levendige discussie. Om als grafisch bedrijf een unieke positie te krijgen, moet er goed worden nagedacht over de echte sterke punten.

Na de lezingen was het nog, onder het genot van een hapje en een drankje, nog lang druk, en kon er een bezoekje worden gebracht aan ons nieuwe Experience Center.

Het grafisch team van Xtandit biedt u de mogelijkheid u te ondersteunen bij vraagstukken over alle onderwerpen die wij het afgelopen jaar hebben gepresenteerd tijdens de seminars. Ook hiervoor kunt u met mij contact opnemen.