Productieprinters Xtandit
BLOG

Productieprinter aanschaffen? 4 tips bij het aankoopproces

Ben je van plan om binnenkort een productieprinter of digitale pers te kopen? En weet je niet precies waar je allemaal op moet letten? In dit blog geef ik je 4 tips die je helpen om de beste keuzes te maken tijdens het aankoopproces.

1.Weet wat je nodig hebt

Zet op een rij welk digitaal drukwerk je nu uit moet besteden en bedenk aan welke eisen jouw toekomstige digitale pers moet voldoen, zodat je dit werk voortaan in eigen huis kunt houden. Bedenk bijvoorbeeld welke grammages je wilt verwerken, welk volume je maandelijks nodig hebt, welke mediamaterialen je wilt kunnen bedrukken en overweeg welke finishing opties interessant zijn. Zet ook op een rij welke nieuwe doelgroepen je zou willen aanspreken en welke opties je daarvoor nodig hebt.

Richt je niet alleen op specificaties, maar vraag ook goed door naar de beschikbaarheid van een machine. Als je veel producties hebt met korte doorlooptijden is beschikbaarheid jouw eerste prioriteit in leveringsgarantie.

2.Check je partner

Een productieprinter is geen pakje boter. Toch zien we dat er veel partijen in de markt zijn die de verkoop van een productieprinter wel op die manier benaderen. Zorg dat je kiest voor een partner die zich al bewezen heeft in de markt en bij veel vergelijkbare bedrijven over de vloer is geweest.

Kijk ook – voor aanschaf van de printer – hoe de begeleiding na de aankoop eruit ziet. Denk bij begeleiding bijvoorbeeld aan een gedegen training die je helpt echt alles uit de machine te halen. Zo is het bijvoorbeeld bijzonder handig als je goed weet hoe je workflows kunt opbouwen.

Benieuwd naar onze referenties? Bekijk dan onderstaande referentievideo's.

3.Kies een passende financieringsvorm

Een productieprinter of digitale drukpers is niet gratis, dus is het zaak om van tevoren goed na te denken over de financiering. Er zijn verschillende mogelijkheden: koop, lease, huur of een combinatie van deze drie vormen. Zorg ervoor dat je een partner kiest die je hierover kan adviseren. Welke optie de beste keus is hangt namelijk af van de specifieke situatie in jouw organisatie.

4.Weet waar je voor tekent

Ga alleen met een partner in zee die transparante contractuele voorwaarden heeft. Hoewel dit soort contracten er niet altijd zo aantrekkelijk uitzien, is het belangrijk om het heel nauwkeurig te lezen en toelichting te vragen over de overeenkomst.

Kijk ook wat er in het contract wordt gezegd over samenwerking. Hoe lang loopt het contract? Is er sprake van samenwerking? Welke service kun je verwachten na de installatie van de printer? Welke begeleiding biedt de partner bij vragen en storingen, en welke termijn wordt daarbij aangehouden? Door het contract goed te lezen en de vragen te beantwoorden, heb je een goed beeld of dit is waar je voor wilt tekenen.

Wil je een adviesgesprek?

Ben jij op zoek naar een productieprinter en wil je graag een goed advies? Neem dan nu contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Contactformulier
keuzehulp Xtandit