Groene printer Xtandit
BLOG

Op zoek naar een écht groene printer?

23 juli 2013
Gerard Broersma

Veel ondernemingen beweren te doen aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, maar is dit echt zo, of is het meer een  marketingverhaal? MVO Nederland geeft een interessante definitie van MVO; “een onderneming onderneemt maatschappelijk verantwoord, indien zij haar activiteiten bewust richt op het toevoegen van waarde aan zowel people, planet, als profit, daarin steeds opnieuw een zorgvuldige balans in zoekt, er op een actieve en transparante manier verantwoording over aflegt, en daar met haar stakeholders een open dialoog over voert’.

Hoe voeg je als bedrijf waarde toe aan people?

Als wij kijken naar het aspect people, dan zouden ondernemingen bezig moeten zijn om toegevoegde waarde te leveren aan het leven van haar werknemers zowel privé als op het werk. Om deze vraag te beantwoorden kunnen we simpelweg om ons heen kijken. Wat maakt ons als mens gezond, blij, en voldaan? Een belangrijk onderdeel hiervan is onze leefomgeving. Kijk naar buiten, en zie de flora en fauna volledig in bloei. Ik denk dat elke werknemer het liefst geniet van een werkomgeving die voelt als thuis, waarbij alle benodigde faciliteiten toegankelijk zijn.  Een thuis waar bovendien ruimte is om ongestoord door te werken in alle rust. Bij Xtandit vinden wij daarom dat techniek geen beperkende factor mag zijn. Zo zorgen wij ervoor dat uw medewerkers door cloud en mobile oplossingen hun werk overal feilloos kunnen uitvoeren. Dit alles met een dienstverlening die proactief beheer biedt, en die zorgt voor transparantie, doordat de kosten exact herleid kunnen worden naar iedereen die in uw bedrijfspand naar binnen wandelt, of het netwerk van buitenaf benadert.

Hoe zit dit met planet en profit?

Zuinig zijn op onze aardbol is in de 21e eeuw een “hot topic”. Xtandit speelt hier op in door haar producten en diensten zo in te richten, dat bedrijven kunnen besparen op papier, inkt, en stroom. Aangezien ons papier vaak (spier)wit moet zijn, inkt voor kleur moet zorgen, en stroom de onderdelen moet laten draaien, zijn hier mogelijkheden tot besparen. Zo kunt u gebruik maken van inkt gemaakt van waxblokjes, recycled papier, en energiebesparende apparatuur en applicaties. Leuk al deze “groene” oplossingen, maar dat kost zeker wel wat meer? Het antwoord is “Nee”. Door bewust bezig te zijn met deze zaken gaat u juist besparen, en u geeft een duidelijke boodschap aan uw personeel. Daarnaast zorgen  nieuwe technische mogelijkheden, waaronder digitalisering, ervoor, dat de papieren documentstromen zullen afnemen. En dit zorgt voor profit. Niet alleen in euro’s, maar het geeft ook meerwaarde aan uw MVO beleid.

Kortom; een groene printer volstaat niet. Belangrijker is het om te werken aan een groenere printomgeving in zijn totaliteit.

Gerard Broersma
Sales Manager